sommar..

På jobbet har dom redan börjat göra sommarschemat. Visst, det är bra att vara ute i god tid, det uppskattar man ju som anställd, men det känns ändå lite för tidigt! Nu ska man binda upp sig på massa veckor här i jönköping, utan att veta när man får jobb i alingsås, eller när det passar bäst att åka hem överhuvudtaget.. jönköping i all ära, jag älskar piren på sommaren och vätterstranden är en stjärna, men visst vill man vara hemma också. Hanna, vi kanske ska jobba på fabriken, ha sova-över kvällar och dricka vin på din balkong :) Det vore det allra bästa. Det var kul i somras.

Imorgon ska jag visa gymnasieelever runt på HLK, ta med dom på icke-intressanta föreläsningar och vara trevlig. Sen ska jag avboka min tandläkartid i herrljunga. För det första så är det lite knivigt och tågbiljettslösande att åka hem över dagen bara för att gå till tandläkaren. Och för det andra har jag inte råd, tandläkarna försöker ju ruinera oss, tydligen.

Har misshandlat mitt bankkonto idag också och betalat alla mina räkningar. Inte klokt vad det trillade in i brevlådan denna månaden, en stund undrade jag om ngn drev med mig, och visst kan man tycka att tv-licensen är ett hån, men den har väll sitt syfte som allt annat.

Sara ska ha lite party i helgen, henne var det längesen jag såg nu. Det är alltid roligt att prata med Sara, hon skrattar alltid :)

Grattis kära mamma till "studenten" ! Saknar dig!


malin

ord till motivation

Jag borde köpa mig en bok. Jag läser aldrig längre. Och nu snackar vi icke-akademiska-böcker. Jag vill ha en bok utan ord som man måste fundera på i en vecka vad just detta ordet egentligen innebär [vet du vad diskurs egentligen innebär?]. På måndag ska jag köpa mig en fin pocketbok, för pocket ska det vara, med en bra titel och en sann historia om något som får mig att öppna ögonen igen och kanske se på vardagen lite ljusare? Nu är det ganska tråkigt, händer inget roligt på vardagarna, har ingen motivation till träningen som jag hade för bara 2 veckor sen, usch. Man umgås inte, man pratar inte, man surar bara över att vågen inte visar det den gjorde som för 1 ½ år sedan, man surar över att pengarna är slut, man surar över den jävla tv-licensen, jag ska kasta min tv genom fönstret! Ja plus tusen andra saker man kan sura över som jag egentligen vet inte är så mkt att sura över, men över allt annat så surar man över att man inte har någon som kramar en godnatt på ett ärligt och kärleksfullt sätt, som man hade i somras. Men så borde jag vara glad istället för att vara utan kanske är bättre än att det var från någon som behandlade mig dåligt både fysiskt och psykiskt, nu slipper man iaf alla hemska fylleord.. slutsats: att det kanske inte var så ärligt och att jag klarat mig ganska bra ändå.


ett samtal från dig vore guld värt,du fattas verkligen i mitt liv just nu.

malin

hemma på lunch.

Sitter hemma på lunchen en stund. Ska tillbaka till skolan vid 3, vi ska vara med på kick-offen för akademin för skolnära forskning..ja det låter ju ganska intressant, eller så kanske det hade vart det om man varit intresserad av forskning och sånt. Nu ska vi skriva om syftet med dagen och ta kort på viktiga personer, inte det lättaste när man inte fattar vad dagen handlar om.. så idag slutar jag halv 7. På en fredag, kul.

Ikväll blir det lugn hemmakväll. Imorgon ska jag jobba och festa lite på kvällen hos emma, som fyller 25! Grattis!

Och så får man ju såklart lön på måndag, fast tror inte det blir så mkt, har inte jobbat jätte många dagar.. ska försöka spara ihop till resan i juni men nu verkar det som att bästa lösningen vore att åka i augusti, då kommer man ju ha råd iaf!


malin

till en av dom allra, allra finaste

Faktiskt för varje dag som går nu, så saknar jag dig mer och mer. Men ibland känns det som att det inte går att nå dig riktigt.

Är glad att vi började umgås den där dagen på högstadiet, har aldrig riktigt haft vänner som verkligen menat väl, människor kan vara falska, men inte du. Gymnasiet var den bästa tiden, visste att du alltid fanns där och så kul vi hade, alltid du och jag! Trots motgångar, svåra saker som hände, så klarade vi det tillsammans. Kände verkligen att vi var bästa vänner. Och i somras. Om jag inte haft dig, om du inte hade orkat stå ut med mina klagomål och tårar, så hade jag inte orkat gå igenom det så bra som jag tillslut gjorde. Jag saknar dig! Även om vi inte ses lika ofta längre, även om det inte går, så önskar jag att vi kunde prata som förut. Och jag hoppades verkligen att du visste att du kunde höra av dig till mig och att jag vill ställa upp, precis som du gjorde för mig. Men när du inte hörde av dig och berättade, så kändes det som att du inte alls behövde mig längre. Men jag förstår helt om du inte orkade prata, eller hade behov av att prata om det, det gör jag verkligen. Och jag vill hitta på saker, jag vill verkligen ses, och ibland räcker det faktiskt med att fråga om jag vill, även om jag inte skulle kunna, så vill jag. Det skulle göra mkt. Jag saknar dig och jag älskar dig! Yeahh för oss två :)


malin

friday night, söndag?

Det känns som söndag kväll då man oftast är så trött efter lördagens utgång så man bara vill sova. Kl är inte ens 10. Kanske lika bra, ska ju jobba imorgon. Och sen är det fest hos alex! Kommer nog bli kul, nytt folk är aldrig (man ska aldrig säga aldrig) fel.

Har ju inte praktiserat överdrivet mkt denna veckan. Har däremot hunnit med en del filmer. Såg först Juno, jättebra film! Diggar Juno, grym tjej. Sen blev det Kärlek på Menyn, helt okej film, ganska mysig. Däremot kan man ju undra varför jag som singel sitter och ser kärleksfilmer själv på alla hjärtans dag, det är en annan fråga. Och nu ikväll har jag sett I think I love my wife. Men den var inte så bra, inget att lägga pengar på iaf, men vem lägger pengar på film..

Och så dessa överdrivna, infjäskande, falska människor. Ni tror ni lyckats bättre än alla andra. Men jag tror att nu när det snart kommer nya, mer uppdaterade och mer nytänkande människor ut i arbetslivet, så känner ni er bara hotade. Men säg, är det inte ni som ska lära oss? Eller?


malin




eld i baken

Helt plötsligt står man på kanten vid ett stup och kan ramla när som helst, eller jag faller troligtvis i mitten på april. Om jag inte klarar Metod B kursen då så kan jag inte bli antagen till Metod C. Antagningskrav är godkänt i tidigare metodkurser. Antagligen är jag inte själv om att känna lite press och att det är dags att börja plugga, nu! Det är en del som inte gjort omtentan än i klassen. Fan, skulle tagit tag i den tidigare, lätt att säga i efterhand dock..

Praktiken är..ja..jag vet inte riktigt. Man hör alla runt omkring som har det SÅ roligt på sina platser, så sitter man själv här med dötid uppkörd framför ansiktet hela dagen. Jag antar att jag får skylla mig själv här också?

Nu är jönköping rätt trist, när det bara är grått och alla är som i något slags mellanläge där man vänta på ngt bättre. Jag också. Det är nu man längtar hem. Till pappa som inte vill berätta hur man kokar potatis (nej, jag kunde inte det) fast jag tror inte att han kan heller, men jag saknar honom ändå. Och mysigt vore det att krama mamma så att man nästan somnar. Tanka.

Igår fick jag tv-licensen. Skit också.


malin


till mamma

det här är till dig mamma, eftersom du tycker att jag är mycket sämre än alla andra på att uppdatera min blogg :)

Till att börja med: Grattis till MVG på datakursen! Jag är mkt stolt :)

Har nyss kommit hem från jobbet, ska jobba lite imorgon också. Annars är det praktik som gäller, det är sådär. Längtar till byte, nästa skövde kommuns info.avdelning, ska bli kul tror jag!

I fredags var det o´learys med elin,erik,tony, viktor, linnéa och josse! Och i lördags var det fullt hus, i lägenheten. Mkt folk men en lyckad fest, enligt mig iaf :) Jag hade jättekul! Hoppas alla andra hade det också! Var superkul att hanna,lina och jill kom hit. Jag vill verkligen höras och ses oftare, men ibland är det svårt.. men denna gången lyckades vi iaf komma ut, det hör till ovanligheterna. Huset var helt okej, bättre än väntat. Det enda dåliga med helgen var att det såg ut som fan i min lägenhet dagen efter..usch..äckligt. Men det är sånt man får ta.

Studentambassadörsbesöket gick förresten bra! Var lite nervös innan seminariet men det gick bättre och bättre, synd att det inte var så mkt folk överhuvudtaget den dagen som var intresserade av att fråga saker om högskolan, då går tiden lite segt. Ska kanske stå i Herrljunga på kunskapskällan den 3e mars, med maria. Hoppas bara att dom är snälla och låter mig åka med, då kan jag åka hem den helgen också..blir inte så ofta längre..



malin

studentambassadör, jag?

20 i 8 imorgon bitti går bilen från skolan. Vi ska till Tidaholm på studentambassadörs-uppdrag. Låter tjusigt, men vet inte om det direkt är det. Jag ska då hålla ett seminarie på 20 minuter själv [!!] om Jönköping, HLK och programmen. Jag är ingen talare, och powerpoint är roliga att göra men att prata efter dom, usch. Har inte övat någonting, jag känner mig utlämnad åt hajarna...

Idag vaknade jag med ont i halsen. Ingen kul dag. Men tvingade iaf iväg mig själv till IKEA, var så illa tvungen att köpa ett diskställ. Och ut kom jag från IKEA med en stor påse full med saker, men dock inget diskställ. Minnet är som på en guldfisk.

Samma sak på hemköp senare, gick in för att köpa plastglas till festen på lördag. Kom ut med en påse med mat, men inga plastglas, kollade inte ens om det fanns. Blir trött på mig själv.

Ännu tröttare på mig själv blir jag när jag hittar min dosa till internetbanken på skivan under bordet. Hur många ggr letade jag inte där? Lyfte på allt som låg där och letade igenom alla högar med papper och skit. Hittade ingen dosa. Men så idag när jag skulle städa undan allt som låg där, så ligger klart som fan den fula lilla oranga saken där. Då blev jag sur eftersom jag insåg att jag precis slängt 250 kr i sjön.

Emma fick sitt efterlängtade körkort igår! Är jätteglad för hennes skull! Så jag tycker du ska köpa dig en bil och köra hit på lördag :) Ta en sväng förbi göteborg och herrljunga också och ta med Jill och Hanna, vi syns alltför sällan.


malin

full rulle

Det känns som att jag inte har stannat upp en sekund sen i onsdags. Haft saker för mig varje dag. Bion i onsdags var bra! Fast slutet var dåligt, hela filmen kändes för kort också. Men klart godkänd, trevligt sällskap också :) Och i torsdags var jag inte så disciplinerad, jag hoppas gymmet och gick och köpte mig en flaska vin och hängde på josse och anna till Club Caj! Himla kul, trots dålig musik och dryga killar. Fredagen bestod av singstar hemma hos linnéa, även dricka denna kväll men jag var inte på humör för det, var mest trött. Men det var kul att spela spel, jag och linnéa ägde (nästan iaf..). Och igår hade Madde fest! Synd att så många inte kunde/ville komma, men kvällen var hellyckad ändå. Blev ingen utgång som vi tänkt, fast vi borde veta det vid detta laget att vi sällan lyckas komma så långt, och förfesten är ju alltid bäst!

Jobbade igår också, och det var så mkt folk! Men det var nog den roligaste och lättaste dagen på länge ändå, inga otrevliga kunder fastän man inte kan hålla lika hög servicenivå som vanligt när det är så mkt folk. Sista dagen på rean och folk kan uppfattas som giriga, gör allt för att spara dom där 15 %, men tänk så mkt det kan göra för humöret som när en kund tackar för hjälpen och ger beröm för bra service :) Då får dom vara så giriga dom vill.

Jag hoppas du fortfarande vet att jag finns här för dig, vad det än är, när det än är, precis som du ställde upp för mig.


malin