min lediga dag

Halva veckan har gått och det känns skönt, nu är det bara tre jobb-dagar kvar och mindre än två veckor till tunisien.

Idag cyklade jag ner till vätterstranden vid 11 och låg där och njöt i 3 timmar. Mamma ringde och sa att det var dåligt väder, och då kändes det ju ännu härligare att vara i Jönköping. Lyckades också bränna mig, inte helt ovanligt. Sen mötte jag linnéa på a6, gick och kikade lite och köpte mig en resväska. Blev inte en illgrön utan en gråsvart, nu får jag vara nöjd. Jag hatar kunder som prutar och är jobbiga, men idag var jag en sån själv. Tyckte minsann att jag inte skulle behöva betala fullpris när väskan var lite "trasig", eller egentligen var det bara en söm som var lite taskig, men jag fick iaf 10 procent :) Sen käkade vi lite glass ute i solen, en bra dag!

Det är så mycket jag vill skjuta upp och inte ta tag i inför dom sista terminerna, men jag måste ju göra mig beredd nån gång, för dessa två terminerna kommer nog bli dom tuffaste, både i skolan och utanför skolan. Vill inte ens tänka på när linnea och josse ska åka iväg, det är ett halvår vi pratar om! Jag vet inte ens vad jag vill göra..

Jag tänker för mycket på ngt som säkert inte är ngt alls..


malin

ett besök i tranås

Jag är JÄTTE trött! Kom hem från Tranås och Josse vid 3-tiden. Åkte i Linnéas varma bil därifrån och ännu varmare buss från Huskvarna. Åkte förbi vätterstranden på vägen hem och det var sjukt mkt folk. Så det blev inget besök där idag, mycket pga att jag var så himla trött också. Igår blev det fest och utgång på Stat (hette det så?), riktigt god fyllemat och många skratt. Härlig helg.

Nu är det två veckors jobb kvar. Jag är trött.. ganska utsliten.. men tunisien kryper sig närmare och jag längtar hur mkt som helst. Ska bli skönt att vila upp sig och få lite bränna, nu känner man sig äckligt blek..

Ni är underbara :)


malin

cykelspecialist?

Imorgon är det fredag! Och då rullar ett antal (ganska många faktiskt) tusenlappar in på kontot. Väl förtjänta! Så mycket som jag har jobbat.

Och nu har jag också varit ett par dagar i cykelkassan. Börjar lära mig lite nu, och det är ganska kul, trodde jag inte från början. Nu vill jag bara lära mig mer om cyklarna så man kan sälja det också, kanske skulle byta karriär, cykelexpert :) Men nej, jag har aldrig varit speciellt teknisk av mig. Men det går väll att ändra på, kanske.

Jag behöver städa här, men orka..

Emma, hoppas du kryar på dig! Jag vet att läkare ibland bara påstår saker för att det är det enklaste för dom, och ibland har dom ingen medkänsla överhuvudtaget. Men stå på dig!


malin

it´s going slow..

Helgen har varit händelselös..blev en hemmakväll igår med en riktigt usel film, Tracey. Ellen Page spelade huvudrollen så jag tänkte att den är säkert något att ha, eftersom Juno var så himla bra. Men denna filmen fattade jag ingenting utav och hela filmen var uppbyggd av inslag med kort och flera rutor med olika scener hela tiden, asjobbigt! När man för en gång skull hyr en film..

Nu ska jag ta på mig mina inte så längre vita skor och gå till Hemmakväll och lämna tillbaka filmen. Lust att hyra den jag valde mellan igår, men det har jag defenitivt inte råd med. Längtan till fredag är stor! Det första jag gör då är att åka och köpa en resväska :) Och lite andra bra och ha saker och en present till bror.


malin

testa nya saker

Då var min visit i herrljunga över för denna gången. Tillbringade nog mer tid i alingsås på jobbet, både kul och mindre kul, som idag när larmet hängde sig och tjöt ett bra tag innan det stängde av sig. Men det är ju kul när saker händer som aldrig brukar hända. Ett exempel på detta är när jag imorses skulle ta tåget till alingsås från herrljunga. Och jag råkar somna. Då hamnade jag i göteborg men jag hade iaf tur och hann med tåget tillbaka som gick direkt när jag kom fram. Och så har jag ju åkt till Jönköping efter jobbet, noga med att ställa alarm på mobilen OM jag skulle råka somna igen, tåg är sövande. Jag vill aldrig åka tåg igen, eller iaf inte somna på ett..

Imorgon blir det jobb igen, känner mig mycket mer hemma i butiken i Jönköping än vad jag någonsin gjort i alingsås, det kom jag på under de här dagarna. Saknar inte alingsås så mycket som jag trodde. Miljöombyte, that´s good.

Får väll se om det blir något kul imorgon kväll. Madde är ju i stan, men det är mycket fix med deras nya lägenhet. Annars blir det väll en lungn kväll som vanligt, börjar bli lite rastlös, tycker om att göra något på lördagskvällar, speciellt efter allt jobb på veckorna. Det var längesen jag hade en festkväll med både josse och linnea samtidigt, men nästa helg! Då får jag äntligen uppleva tranås.


malin

44-års kalas

Nyss hemkommen från Josse. Hon och Anna firade sina födelsedagar med ett gemensamt 44-års kalas. Ruskigt god tårta, lite kaffe och skvaller med vänner, mysigt. Kul att träffa lite folk nu på sommaren, blir sällan alla kan och så jobbar man ju hela tiden.

Och på tal om att jobba så ska man ju upp imorgon igen. Har ingen vidare lust att jobba men jag motiveras av att tänka på att det kommer bli två månadslöner, och att jag inte varit sjuk en enda gång än så länge vilket är väldigt ovanligt för att vara mig. Och så har jag ju jobbat 6 dagar i veckan nu nästan alla veckor och mer såna veckor lär det bli. Och nu denna sista fyra veckors perioden så byts semesterpassen av och det blir nya människor att jobba med, eller nya och nya men dom man inte jobbat med än så länge i sommar iaf. Så här mycket har jag aldrig jobbat på en sommar tror jag. Och så här kommer det vara resten utav livet..usch..ibland får man lov att sucka högt.

Vi pratade lite om första kursen som blir nu i skolan, Metod. Jag får lust att bara hoppa av och rymma. Det är seriös ångest jag känner och jag vet inte riktigt hur jag ska klara av detta, speciellt med en jävla rapport som ska göras om, helst innan vi börjar. Och det är ju redan dömt att misslyckas med tanke på hur lite fritid jag har. Jag vill INTE!


malin

ledig och trött.

Min lediga dag idag. Har inte gjort så mycket, mest varit otroligt trött, man märker hur trött man är nu när man är ledig.

Var och vaccinerade mig förut också, tog andra sprutan för hepatit A eftersom jag tog den första innan jag åkte till egypten. Så nu har jag skydd i 20 år framöver. Köpte också magvaccin, så allt gick på 750 kr. Det kändes lite surt. Men nödvändigt. Ringde inte ens till vårdcentralen och kollade efter tid eftersom många sagt att dom inte har några tider men hoppas Linnéa har tur så hon får en tid, är ju mycket billigare där.

Min dator fick lite ryck förut och stängde av sig själv några gånger i följd pga. något allvarligt fel. Men nu fungerar den fint igen, skönt.

Just nu skiner solen här, härligt, men jag orkar inte gå ut. Hoppas på bra väder i helgen iaf!


malin

den lätta eller svåra vägen

Sitter i min soffa som står på en annan plats än vanligt. Har möblerat om, igen. Tror jag är nöjd nu, det återstår att se.

I lördags var det lite förfest här innan vi tog en tur ut på stan. Jag, josse och fredrik hamnade på Bishops och tog ett glas och snackade lite. Dom andra hamnade på lite utspridda ställen. Det var kasst väder och det var inte många som var i jönköping så utgångshumöret var sådär, men det var en bra kväll.

Har inte riktigt kunnat varva ner än, svårt att slappna av och göra något bra av kvällen när man kommer hem från jobbet. Men imorgon är jag faktiskt ledig, kanske första hela dagen sen jag började jobba, förutom söndagar då, men dom räknas inte. Min enda lediga dag i veckan och ändå frågade dom om jag kunde jobba, men jag sa nej, måste vara ledig en dag iaf, och dessutom ska jag vaccinera mig imorgon (lika med 550 kr minus) och fixa allt annat man inte hinner när man jobbar.

Grattis mamma och pappa på bröllopsdagen!

Och till en vän. Visst känns det lättast att blunda och välja den enkla vägen, men ibland så ser andra för dig, och vill hjälpa dig att välja rätt väg.


malin

åh, idioter

Vår, eller Börsens kanske, iaf innergården hos mig var ganska fin förut med långbord och lite blommor. Efter att Börsen hade rivit ut sina gamla grejer och bara ställt det på innergården så såg det ganska stökigt och sunkigt ut, men det skulle ju så småningom försvinna, och så börjades det städas för ngn vecka sen. Men då är det rent ut sagt några jävla idioter som krossat nästan allt tomglas och slagit sönder diverse saker. Och det jävligaste utav allt, dom har också klottrat ner förådet och en hel trappa, och som jag såg igår så hade dom också målat på fönster till lägenheter på andra huset, dom kan ju inte vara speciellt smarta när dom skriver sina namn heller. Och jag vet ju vilka det är, för dom har hängt där utanför i några dagar nu, och dumma som dom är så kommer dom tillbaka efter att ha gjort allt detta. Dom sitter på trappan utanför mitt köksfönster och röker och gapar, så man känner ju sig inte direkt bekväm att lägga sig att sova på kvällen. Och det löjligaste av allt är att jag tror att dom inte ens bor här. Blir bara förbannad. Imorgon ska jag iaf ringa till hyresvärden och se vad dom kan göra..

IDIOTER!

Så, nu har jag skrivit det för alla som ville veta, jag måste ju bo på jönköpings fulaste gata, där alla dessa konstiga personer råkar befinna sig. Men om man bortser från allt detta så trivs jag.


malin

så verkade världen ha vaknat igen

Halva jobbveckan avklarad. I måndags såg det ut som att det skulle bli en bra vecka, med mkt folk, men både idag och igår har det varit ganska segt. Så fort värmen och solen kom så rusade väll folk till stranden, och dissar shoppingen. Trist för mig, eller för alla som jobbar på stan..

Igår var jag, linnéa, frida och josse på bio, vi såg på Sex and the city. Den var bra! Ena stunden skrattade man och nästa satt man och lipade. Lätt bästa romantiska komedin på länge. Men kärleksdeppig blev man. Ensam är inte alltid starkast, bäst och allt annat man kan komma på att säga när man ska framhäva alla singel-fördelar..

Och på lördag blir det fest, tydligen i min lägenhet. Men det ska bli kul! Josse kommer hit från Tranås :) Så det blir väll några glas vin och utgång.


malin