Hoppet är det sista vi överger.

Ibland kan en dag sluta lite annorlunda än vad man tänkt sig. Och man kan reagera starkare på saker än vad man innan trodde. Ikväll var just en sån kväll, hjärtat bara värkte och tårarna rann. Även om man inte känt en person så länge, kan man finna otroliga band och veta att det är en vän för livet. Därför gör det så ont att se när vänner lider och att man inte direkt kan göra något, bara finnas där. Jag hoppas det räcker till.

Livet kan vara så fruktansvärt orättvist. Nu kan vi bara hoppas.


malin

Hjälp mig.

Hemtenta. Försöker skriva om social hjälpsamhet, men fantasin sviker mig lite och det är svårt att veta om det jag hittills skrivit är rätt. Imorgon måste jag iaf bli klar, och jag har en hel fråga kvar.. den svåraste.

Linnéas kompis Angela som hon träffade i USA har varit här i veckan. Så i torsdags på Linnéas födelsedag var vi ute och åt på Etc Grande. Himla god mat och gott, men dyrt (!!!) vin. Sen igår var vi hos Malin och festade. Tror engelskan var jättebra när man var full, eller kanske inte. Men kul hade vi iaf! Läskig gubbe som antagligen hänger vid brunnsparken alla dagar i veckan, han är nog psyksjuk eller nåt, springer runt och gapar, sjunger eller vad han nu gör. Häromdagen låg han på spårvagnsspåret, kikade mellan rälsen och ropade: "en krona, en krona, poooliis!". Igår kväll när jag skulle hem var han där igen och yrade om ngt. Läskigt.


malin


Converse till salu

Någon som vill köpa ett par näst intill oanvända converse? Storlek 37,5 men känns mer som en 38.



Dom ser jättestora ut men det är dom inte, bilden gör dom inte rättvisa :) Säljer dom för att dom är för stora i storleken för mig, köpta för något år sedan men har knappt aldrig använts. Tänkte lägga ut på Tradera också för jag tror inte så många som läser min blogg vill köpa :P Men man kan ju alltid chansa!


malin

Inflyttningspresent


Fick bodylotion och duschcreme av mamma, luktar riktigt gott. TACK!


malin

Nej, regler är regler!

Mamma och pappa har varit här idag. Vi skulle sätta upp lite saker på väggarna och fixa lite. Efter IKEA åkte vi hit och började borra, höll inte på länge, men efter en stund kom en sur gubbe och ringde på dörren. Han sa att det var absolut förbjudet att borra på söndagarna, och frågade om jag inte läst reglerna. Det hade jag ju inte, tänkte eftersom dom ovanför borrat tre lördagar i rad, nån lördag riktigt högt och störande, så kunde väl vi borra idag. Helg som helg anser jag. Vi hade iaf en halv skruv kvar för att få upp min hylla i köket, frågade snällt om jag fick göra klart det och sen var jag klar. Men det fick jag ju absolut inte, "regler är regler!" sa han. Åh, jag blir så himla sur! Hade ju tagit en halv minut. Vågade inte göra klart det sen för jag var rädd för att han skulle anmäla mig, hade han säkert gjort. Tänk vad sånt kan förstöra en hel dag.. Pappa var tvungen att ta med sig slagborren hem, och det går inte att borra med vanlig borr i dom här väggarna. Så nu fick jag inte upp min hylla.. nästa lördag ska jag ha köpt mig en borr, och borra hela jävla lördagen bara för att jag får. Undra hur okej dom tycker det är, han kan iaf inte säga ngt..regler är ju regler som sagt.


malin

Igår var Göteborg som allra bäst..

Helt fantastiskt bra. Underbart. Jag går alltid lyckligare i själen ifrån Håkans konserter.

Läs själva här.


malin

Äntligen!

Åh, One Tree Hill var så bra, som jag väntat! Bästa serien genom tiderna! Nu ska jag kika på andra avenyn innan det blir sängen. Good night.


malin

men hur svårt ska det vara?

Funderar lite på det här med koncentration. Varför försvinner den alltid när man som mest behöver den? Jag läser kanske ett av världens intressantaste ämnen, och föreläsningarna är dom grymmaste jag skådat under tre hela högskoleår. Fruktansvärt intressanta. Men ändå. När jag kommer hem och ska sätta mig med näsan i böckerna, så går det inte. Har alltid haft lätt för att skriva en uppgift på sisådär två sidor, men vad händer nu? Det går INTE! Och jag förstår inte. INTE INTE INTE! Så jag laddar upp lite bilder på facebook istället.

Jag väntar en dag till, sen kanske.


malin

Tjejligan äter tapas och pimplar rosé

Fredagen var helt underbart rolig! Efter skolan blev det en tur på stan och sedan middag på Jensens med Linnéa, Hanna, Elin, Viktor, Carl och Markus. Vi fick vänta en hel evighet på maten och servicen var usel men maten var god! Lite senare var det dags för vin och tapas hos Linnéa. Hanna och Elin var som förstått på besök och vi hade en riktigt bra kväll. God mat och bubbel och rosé i massor, många skratt och fula bilder. Jag saknar verkligen er Hanna och Elin, ni är fina!

Lördagen tillbringade jag mest i soffan, lite bakis av vinet men mest var det febern som var jobbig. Men den är borta idag, dock värker kroppen och jag vet inte riktigt vad som är med den nu.

Just nu lagar jag mat och skriver lite om Social hjälpsamhet. En inlämning jag måste göra eftersom jag missade ett seminarium när mitt schema körde ihop sig en aning. Snart ska jag göra iordning mig och åka iväg för att möta Isabell, vi ska gå på Inglorious basterds på bio, hoppas den är bra!








malin

Kvällen är min tid.

Har kommit fram till att tiden mellan kl 18 och 21 pluggar jag som bäst, funkar även efter också om jag inte blivit för trött, men som igår när jag hade sovit av mig baksmällan hela dagen hade jag ett himla flyt mellan kl 21 och 23. Går ju heldagar i princip varje dag, så kvällarna är egentligen det enda alternativet. Känns som att man redan hamnat efter med allt som ska läsas, men jag räknar med att efter denna veckan som ska vigas åt plugg, kommer jag vara ikapp..iaf i socialpsykologin. Så hinner inte med ngt annat, vilket är så himla synd. Finns så mkt kul man vill göra.

Första utgången i Göteborg sen hitflytten är avklarad och den var riktigt grym. Jag och Linnéa hade jättekul ute även om vi var dom enda som till slut gick ut. Vi var på Excet som var ett riktigt bra ställe, dit vill jag gå igen nån gång, men klart man måste testa lite olika ställen nu i början. Längtar redan tills nästa fest och utgång, kanske blir det redan nästa helg om Madde kan komma hit, eller så blir det iaf första helgen i oktober och defenitivt den andra! Innan dess, plugg plugg och plugg.

Dagens sämsta: Att dom inte tar kort i nån av caféerna i husen där jag läser!






malin

Jag älskar böcker..

..när dom ser roliga ut.



Boken längst ner är till Presentationstekniker, har inte mkt uppfattning om den kursen är.. Som tur är så är Socialpsykologi riktigt bra, och vår föreläsare och kursansvarig en riktig stjärna, bäst på riktigt länge!


malin

Det mest blåsta jag läst på länge

Visst, att provocera sig fram en bloggkariär är tydligen trenden just nu och man ska gärna vara så blond och blåst som möjligt. Herregud, det mest blåsta jag hört på länge läste jag nyss på Kissies blogg. Hon väger typ 55 kg eller ngt och nu skulle hon och en kompis enbart dricka chai-latte och skippa all mat, med målet att gå ner 5 kg. Då är man riktigt blåst.

Kursstarten idag av Presentationstekniker var bra men kort, mkt man redan läst och vet. Låter som en grymt intensiv kurs men också som att man redan kan eller åtminstone prövat på en del av innehållet. Så kanske blir den lätt, hoppas nästan på det så jag klarar av att läsa båda mina kurser samtidigt. Fan vad jag tjatar om det men det är det som tynger mig just nu väldigt mkt. Har ni bra tips att komma med så är tiden inne, nu.

Snart ska Linnéa och Malin gå på afrikansk dans. Hade verkligen velat gå med men tråkigt nog måste jag verkligen tvätta, och typiskt så fanns det bara tvättid idag så jag hinner inte gå. Jag vill ha egen tvättmaskin, det var bra i Jönköping då jag inte behövde boka tid och vi bara var 4 st som delade på tvättstugan. Man kanske kan ha en i hallen, haha?


malin

Matfestival, ångest och skolstart

Har hunnit med båda det ena och det andra nu. I helgen tog jag det 1 ½ timmes sega tåget till Skövde stad och gick på matfestival. Eller jag och Therese shoppade annat, men räknas en fika på waynes som att ha tagit del av matdelen i festivalen? Hm. Iaf drack vi en hel massa alkohol på kvällen i maddes och martins nya och fina lägenhet, och hade lika roligt som man ska ha när man är hos madde och martin, alltså superkul! Taggade för utgång men hamnade på donken pga för lång stillastående kö till Husaren. Det var helgen det.

I måndags tog jag mig i bakiskragen (jo rätt sliten efter helgen fortfarande) och städade här och satte upp mina egna gardiner och gömde hans i garderoben. Hann ta en bild på köket innan kameran dog, men håll till godo. Det enda dumma är att det luktar mögel eller våt katt inne på min toa, annars är lägenheten riktigt trevlig.

Och idag slutligen eller kanske till att börja med så var det första skoldagen. Har fortfarande inte fått ett riktigt grepp om hur jag ska lägga upp mina studier och hinna med två stycken heltidskurser samtidigt, men det ger väl sig. Dagen var iaf riktigt bra, även om den började med ångestattacker inatt i form av ca 100 uppvakningar med panik i kroppen av att jag trodde klockan var alldeles för mkt. Och sedan den hederliga morgonyrseln på det. Men jag träffade iaf en trevlig tjej på Socialpsykologin idag, Isabell, kul att klicka med ngn ganska fort.



Ignorera den för lilla krukan till blomman, tavlorna på bordet, spritflaskan i hörnet och betongutsikten, så är det ganska fint :)



Från skövde:



malin