Curriculum Vitae, det läskiga som väntar

När jag insåg att schlagern var ganska platt ikväll, och häpnaden över alla gamlingar som tror på comeback genom melodifestivalen, så satte jag mig och filade på mitt CV. Det är jobbsökardag imorgon. Och det gör mig fullständigt livrädd. Sitter och läser annonserna på platsbanken och tänker inga höga tankar om mig själv, ska jag söka som bärsäljare hos FruBär? Nej, sen inser jag att jag snart tar examen från en 3-årig utbildning, och kanske borde satsa högre. Jag vill ju bli informatör, men på mitt eget sätt. Blir osäker när jag ser hur styrt allt är, fick uppleva detta på praktiken. Så mycket regler, så rädda för att tänja på gränser. Jag vill ju utveckla och åtminstone försöka modernisera, men många ställen är så inkörda i sitt gamla så det verkar som en nackdel att vara ung och nytänkande. Sen undrar jag när jag kommer in på ett annat tankespår om jag verkligen kan så mycket i praktiken. Jag vet att jag har läst en jäkla massa böcker och kan en jäkla massa teorier, men jag vet också att verkligheten inte är så teorivänlig. Varför var inte just min utbildning mer verklighetsförankrad? Vad lär jag mig om min kommande arbetsplats genom att ha läst om kvantitativa metoder?

Eller så tvivlar jag för mycket på mig själv, och borde kanske inte ha så höga krav. Man kastas väl inte bara in på en position om man fått den och förväntas kunna allt, endast för att man har en högskoleexamen i bagaget? Eller?

Jag borde kanske blivit SYO, det söker dom en del nu lite överallt.

Vad kan jag tillföra? JAG ÄR RÄDD!

malin

loppor

Jag vill gå på loppis! Tycker det är jättekul att kolla runt bland allt detta, mestadels, skräp. Men man kan hitta mycket fint också om man kikar noga, roliga saker som är lite annorlunda. Såg att det var loppis idag här i Jönköping, tydligen något som är ganska ofta. Men jag vill inte gå ensam! Fan, det är ju inte en människa kvar i stan denna helgen, och dom som är kvar jobbar, och jag är såklart ledig. Sen var det problem nummer två, vilket är kulturhuset?


malin

jag blev inte sjuk!

Jag är frisk! Än så länge iaf. Det vände och gick åt rätt håll, tror stenhårt på att det var alla liter natur-hokus-pokus jag hällde i mig som hjälpte.

Nu sjunger nån om "sin popcornfrisyr" på tv4. Man kan tydligen göra låtar om vad som helst. Inatt drömde jag att jag missade schlagern, att det var folk som tvingade mig att göra andra saker, jag var helt förstörd. Så därför längtar jag extra mycket till imorgon, ska ha en riktigt schlagerkväll för mig själv.

Ska snart fixa mig och gå ner på stan, det är sol ute idag!


malin

på väg att bli..

..sjuk! Ovanligt, tror inte ni ramlar av stolen när ni läser detta. Har haft lite hosta och så dom senaste dagarna, imorses hade jag feber. Har inte feber nu men huvudet är jättetungt. Känns som en rejäl förkylning är på G, hoppas jag slipper halsen bara. Kunde inte gå till skolan imorses på kameraguidningen, blir ju helt död med feber i kroppen.

Ska ta och städa idag, ifall jag blir sämre i veckan. Då lär jag ju inte orka!


malin

fredagskväll

Har kikat på Lets Dance och medans det är nyheter och allt annat sånt tråkigt så lyssnar jag på radio på nätet. Hoppas få höra Linnéa, för hennes bror sa att hon skulle vara med. Live från USA :) Bra musik hitills iaf! Annars har jag suttit med photoshop idag. Blir galen på det programmet, det gör ju inte som jag vill! Jag vill vara proffs, och helst ska det gå på en natt.

Imorgon ska jag jobba. Ganska skönt att jobba varannan helg. Men det kommer märkas på lönen såklart. Men först nu känner jag att jag får tid, och framför allt ork att umgås på helgerna, det är värt ganska mycket mer.

Kommer få mer ork om jag får sova på nätterna. En vecka nu med konstant dålig sömn. Jag ger vad som helst för en natt utan att vakna, och somna tidigt, inte vid 2-3 tiden. Sömnpiller, ge mig.


malin

skola, uppgift, skola, uppgift

Vi får uppgifter var och varannan dag som vi ska göra, på denna så kallade halvfartskurs. Uppgiften igår var tråkig, den jag ska göra nu verkar helt okej, den går nog snabbt också. Imorgon är det workshop igen, och en uppgift till. Samma visa onsdag och torsdag nästa vecka. Hinner inte riktigt med allt annat som är viktigt att göra nu, som att: söka jobb, kolla lägenheter i göteborg, kolla kurser i göteborg, göra upp andra planer om min första plan skulle misslyckas, planera framtiden i övrigt.

Idag tog jag iaf tag i två saker direkt när jag kom hem. Jag ringde specsavers optik och sa att dom faktiskt får lista ut vilka linser jag beställde sist, för jag har såklart ingen förpackning kvar, eftersom det var i april jag köpte sist. Denna gången gick det bra och han kunde tydligen se vilka linser jag hade haft sist, undra vad det var för någon inkompetent människa  jag pratade med förra gången. Felanmälde till min hyresvärd att mitt köksfönster inte går att öppna, och därmed inte kan ta bort snuset som suttit där sen januari. Också att mitt handfat på toaletten är konstigt, det blir stopp hela tiden, hur ofta jag än rensar. Hoppas dom fixar det nu så har jag iaf två saker mindre att tänka på!

Nu ska jag fixa kycklingwok, och göra uppgiften.


malin

bilder på något att önska sig

Skrev om Dyrberg/Kerns smycken för ett tag sedan. Nu har jag fixat lite bilder på några favoriter jag vill ha! :)

Dom finns som sagt på: http://www.dyrbergkern.com/








malin

ännu en vecka har gått

Jag har haft en riktigt bra helg! Den började med förfest här hos mig i fredags. Vi samlades några tjejer och åt pizza och drack billigt ganska äckligt vin. Men det gick ner och sedan bar det vidare till sofie för födelsedags-förfest. Utgången blev till Sliver och Harrys, kul som vanligt där. Lite efterfest hos mig så det blev ganska sent. Hade bakis-morgon med Emelie, sen sov jag några timmar till för att orka se på melodifestivalen uppe på Dalvik med en del av folket från fredagen. Måns gick vidare, ögongodis! :) Vi såg även på Benjamin Buttons otroliga liv. Höga förväntningar på den filmen, men det var inte alls så bra. Mest seg. Hemma runt 2. Så idag har jag varit TRÖTT!

Träffade på två fulla personer igår när jag skulle ta bussen från Dalvik. Tjejen ville låna min mobil för att ringa efter skjuts. Jag tycker inte alls om att låna ut min mobil, tror alltid att dom ska springa iväg och ta den. Men sen kom killen fram och hon förklarade att han hade sparkat på något, såg då att hans ben hängde lite obehagligt snett. Tror han hade brutit det. Han var dyngrak så tjejen lånade min mobil för att ringa efter skjuts. Då var det helt okej! Hoppas det gick bra och att dom kom hem!

Funderar på att gå till skolan imorgon och göra min uppgift. Analysera en webbsida efter användbarhet- och tillgänglighetspunkter, eller något sånt. Är lite segt att sitta vid en laptop och behöva scrolla en massa.

Lägger upp lite bilder från helgen!


malin


kalkylering och budgetering

Har spenderat dom två senaste dagarna med att läsa. Kännt mig effektiv, och det är väldigt skönt nu, då man kan slappna av på kvällen med gott samvete och kolla på lite favoritserier. Har läst en bok om användbarheten på webbsidor. En jättebra, lättläst bok på engelska. Äntligen en engelsk akademisk bok jag förstår! Har också läst en halv bok om projektkalkylering. Kom till hälften sen förstod jag inte mer. Tror jag behöver föreläsningarna som kommer snart för att ta mig vidare. Trodde det skulle bli enkelt att förstå den boken, har ju ändå läst tre kurser ekonomi och bokföring på gymnasiet, men enligt denna bok är inte projektkalkylering alls detsamma som projektbudgetering. Termerna är helt nya och det låter lite som ett främmande språk. Var mitt värsta ämne på gymnasiet, ska man behöva genomgå detta igen var min första tanke när jag inte förstod. Undra om min dåliga förståelse för ekonomi i skolan grundar sig i min kassa privatekonomi..? :) Men som tur är så är det bara en liten del i kursen webbdesign, och en liten del av ett projekt. Så förhoppningsvis överlever jag. Nu väntar tre halvdagar med föreläsningar.


malin

äntligen lite schlager

Jobbade på igår med snorkiga kunder. Vissa är ju supertrevliga men så finns det dom där som alltid ska ha något att klaga på eller bara vara allmänt konstiga. Igår fick jag höra att skylten "upp till 70%" är otydlig. Vad är det för otydligt med den? Var en jacka som var nedsatt från över 2500 till 899, och jag fick skit för att det inte var exakt 70 %. Vem har sagt att det skulle vara exakt det, och hur kan man vara så snål, kolla på ordinariepriset!! Usch.

På kvällen var jag rätt trött så jag var hemma och kikade på melodifestivalen. Är glad att Marie Sernholt åkte ut, hon sjöng dåligt och är en riktig diva, på ett dåligt sätt. Emilias låt var bra, men tycker inte att hon sjunger så bra heller. Alcazar bra som vanligt, men dom börjar bli lite uttjatade. Det som var riktigt synd var att inte Nina, som sjöng först, gick vidare. Yes, ser iaf fram emot nästa vecka, nu blir det melodifestivalen för hela slanten :)

Har kommit på att min vän Therese är lite lik Caroline af Ugglas. Påpekade detta och fick höra att det inte alls var kul, för hon tyckte af Ugglas var ful :) Men det var menat på ett bra sätt, och tänk vad mycket kändisfester du kan komma in på! Bilden på Ugglas är ganska kass, men fanns inte så mycket bra bilder på henne. Tagen från google och schlagerbloggen med Tobbe Ek.




malin

trött!

Hemma efter en ganska lång dag. Skolan först 9-13. Hem en sväng, sen lassarettsparken för att få överfallslarm. Äntligen gör dom något som visar att det inte är okej med allt som händer just nu, det kommer visserligen inte att stoppa överfallen men det visar att folk bryr sig och skapar lite medvetenhet. Förhoppningsvis ser dom sjuka personerna som överfallit folk i den här stan detta på TV, och förstår att folk kommer göra allt nu för att få fast dom! Efter detta gick jag och jobbade till 7. Nu är jag heltrött i huvudet!

Imorgon blir det en lugn dag, sen på kvällen lite myskväll hos Malin med henne och Anna. Säga hejdå till Anna, sorgligt! Hon är en fin vän! Men vi syns ju till sommaren igen :)


malin

något att önska sig

Jag har lite svårt att hitta smycken jag gillar. Är inte mycket för puttinuttiga saker med hjärtan och krimskrams. Heller inte för enkla saker, det måste vara något speciellt. Har hittat smycken som jag nån gång ska köpa, när ekonomin blir bättre.

Kolla in på: http://www.dyrbergkern.com/

Speciellt under smyckena "Caravane", fina grejer! Skulle lägga in lite bilder för en gångs skull men då funkade det inte.


malin

oliiidligt

Har kollat ungefär 150 gånger på hlk.hj.se om betyget för uppsatsen kommit upp. Och på mailen också. Väntan är olidlig! Såklart så hoppas vi ju på VG. Men är inte alls säker på vad det kommer bli för betyg. Kan bli G, och då är jag nöjd ändå. Kommer vara besviken dom första dagarna, men vet att vi gjort ett bra arbete så är väl ingen idé att kräva ner sig för ett betyg.

Men just nu hoppas vi!

malin

saker som kan göra en dag dålig

Dagen började så bra med att jag vaknade utvilad efter en natts sömn utan att jag vaknat en enda gång. Var längesen det hände. Lagade lite mat och tog det lugnt på förmiddagen och bestämde promenad och fika med Anna vid halv 3. Tog en lagom lång promenad i det kalla med härliga vårvädret. Satte oss sedan på Johans och pratade om allt, vilket var jätteskönt efter gårdagens depp. Ibland måste man bara prata av sig. Sen när jag kom hem öppnade jag ett brev från föräskringskassan, och där förstördes min fina dag. Stod att jag är återbetalningsskyldig på ca 3700 kr för bostadsbidrag! Kan ju inte stämma tänkte jag, för 2007 dessutom. Varför kommer det nu, mer än 1 år senare? Detta är för att jag isf angett för lite inkomst, men då borde jag ju fått det tidigare. Och jag tycker inte att jag borde ha angett för lite heller, så mycket har jag inte jobbat, vad jag kan tänka mig. Har försökt ringa försäkringskassan ett antal gånger men kommer inte fram för "det är för hög belastning på kundtjänst". Kan dom inte ens sätta resurser på att svara i telefon och hjälpa till?! Vill dom inte stå till svars för det dom gör eller vad är det frågan om? Åh nu är jag så sur så jag tror jag går upp i atomer snart! Om dom nu förklarar för mig att jag verkligen har fel, och måste betala tillbaka, fine. Då gör jag det utan problem. Men först får dom svara i den jäkla telefonen!

Btw. Kasta inte snus på mitt fönster, tack! Ni får gärna snusa, men håll inne det i käften då.
Jävla skitdag.


malin

undrar vad som krävs

Ibland undrar jag vad som krävs för att man ska kunna stå kvar på toppen, och inte ramla ner så fort man får motgångar. Vad krävs för att självförtroendet ska finnas kvar, och vara lika starkt som det var den stunden man kände lyckan som starkast. Det är så jobbigt att kämpa sig upp igen, hopplöst och tråkigt att hela tiden känna att man får börja om från början. Hur mycket kan hjärtat tåla. Ibland undrar jag om det verkligen stärker med motgångar eller bara sakta dödar kämparglöden. Flyr lyckan från mig eller flyr jag från den. Jag vill våga igen, inte bara halvhjärtat. Framför allt vill jag våga och kunna stå kvar.


malin