jag klarar mig alltid

Jäklar vilken helg, full rulle hela lördagen. Först shopping på stan och a6, köpte en fin välbehövlig vårjacka. Efter det åkte vi hem till Therese och slappade lite, fixade oss och åt tortillias med kyckling. Utan glassplitter. Vågar dock inte köpa kyckling själv än, väntar nog ett tag till. Sedan drog förfesten igång, och tydligen var det både smärtsamt och högljutt, och vi var hyperaktiva, enligt en snobbig kille på vår förfest. Trots detta addade han oss på Facebook dagen efter, ja, han var riktigt konstig. Jag och Madde gick ut själva, och hade riktigt kul, och såklart bakis som fan dagen efter. Trots detta klarade jag att ta hand om mig själv på lördagskvällen, mamma var lite orolig att jag inte kunde det, om jag skulle dricka lite för mkt. Men rutinerade som vi är klarar vi oss alltid haha :) Tröttheten satt tydligen i ordentligt, försov mig imorses och missade kursstarten, men missade tydligen inget viktigt. Som vanligt på kursstarter.

Imorgon är det iaf skola, hela dan. Sen är jag "ledig" resten av veckan, men kommer säkert ngn uppgift och jag ska också söka kurser inför höstterminen. Så att jag har ett alternativ om jag nu inte skulle få något jobb.

Nu är det inte så länge kvar tills linnéa kommer hem, och inte heller så länge tills Anna kommer hem, vilket kärt återseende det ska bli, och vilken fest! :)


Det är tydligen trendigt med hårband som dessa:


malin

black it is

Många meningslösa inlägg den senaste veckan, händer ju egentligen inte speciellt mkt hos mig. Men just nu sitter jag med hårfärg lite överallt, mest på huvudet, och det ska bli svart. Mest för att täcka den hemska utväxten jag hade, visste inte att jag hade råttfärgat hår där under, men det kanske bara såg ut så mot kontrasten till det svarta. Kommer nog aldrig ta tillbaka min gamla hårfärg ändå, färga håret är allt för roligt.

Höll på att döda mig själv förut. Slängde i lite jalapenos (?) i fiskgrytan förut, för att testa, och så hade jag ingen purjo så jag var ju tvungen att ersätta med ngt. Iaf, blir jalapenos starkare när man värmer upp dom och kokar det med annat? 3 liter vatten senare kunde jag andas igen, fan vad starkt.

Tänkte bara säga det ytterligare en gång till alla, att jag bara har en halv termin kvar på min utbildning. Fatta att jag snart läst tre år, så stolt, så stolt.

Imorgon blir det en heldag/utekväll med madde och therese, roligt!


malin

vissa saker består

Jag har alltid varit ganska glömsk av mig. Säger att jag ska göra något och så 5 minuter senare kan jag precis ha glömt av vad det var för något. Typ som när jag bodde hemma och mamma bad mig plocka ur diskmaskinen, visst jag gör det strax, en timme senare hade jag fortfarande inte gjort det och det berodde inte på lathet utan på att det totalt försvunnit från mina tankar. Även så som igår när jag pratade med josse i telefon och sa att nu ska jag bara lägga ner skisserna i väskan och ta med dom imorgon. Kollade på tv en stund till och gick sen och la mig, vad glömde jag, jo skisserna. Det kom jag på i skolan. Lärdom för tusende gången, att göra sakerna absolut direkt.

Redovisningen av vår omgjorda webbplats gick super! Jättenöjd, tyckte vår sida var kanon!

Sen för övrigt har jag varit och månadshandlat på willys, hemsk affär men bra för min studentekonomi. Tjänar säkert in 1000 spänn på att handla på ngt billigt ställe i början på månaden och handla mkt, så behöver man bara köpa frukost och liknande saker resten av veckorna. Tackade också nej till jobb idag. Jag vill jobba, men idag kom det lite sent påannonserat och jag hade massa att göra både i skolan och hemma.


malin

det närmar sig

På fredag har jag gjort en halv termin. Kursen Digitalfoto är då avklarad och halva Webbdesignen gjord. Imorgon har jag redovisning i Webbdesign och på fredag i Digitalfoto. Så himla skönt att jag ändå kämpat mig igenom det, kändes tungt för en vecka sen men nu känns stressen mkt lättare, och ännu bättre blir det på fredag efter kl 12.

Igår åkte jag och Therese till Huskvarna och kollade på Madde när hon och hennes lag spelade SM-semifinal i bordtennis. Det var tre riktigt jämna matcher i början men tyvär förlorade dom, men dom har fortfarande chans om dom vinner returmatchen imorgon.

Idag har jag varit nere på stan med Malin och framkallat mina bilder. Dom blev bra, nöjd, men han i fotobutiken var himla otrevlig. Malin köpte tre par skor, väldigt fina! Finns massa fina vårskor nu, tygskor i massa modeller. Men känns lite tidigt att köpa det nu, får vänta en månad eller så. På lördag blir det iaf köp av en vårjacka, det ska ju bli varmare nu om ca 1 vecka, hoppas jag på iaf.

Ska kika på efterlyst nu, var tydligen något om Herrljunga och överfallet där, om han som nästan blev blind, eller blev blind?!

malin

From me to you

En utmaning i världsklass. Till Pappa.

BOKA!

Deadline: Måndag 30e Mars, kl 20.00.
Huvudmål: Bli av med bonnabrännan


malin

00.00

Nu är klockan 12. Ska snart sova, ska bara borsta tänderna och lite sånt. Har suttit några timmar och kollat på Photoshoplektionen till uppgiften vi skulle göra, fotoillustration. Dom är ganska långa och om man ska öva mellan tar det ett bra tag, började väll vid 9 och blev klar nu. Och resultatet blev inte ens så bra, det var en klurig uppgift, men får väl vara nöjd eftersom jag som sagt är extrem nybörjare i bildbehandling.

Igår natt sov jag så sjukt dåligt. Nästan som febersömn men är inte sjuk. Drömde massa olika, jobbiga drömmar. Och vaknade helt svettig, men ändå frös jag eftersom det var kallt i rummet. Så har varit som en zombie hela dan, väldigt trött. Sover dåligt och mår sådär just nu för jag är sjukt stressad över fototemat som ska redovisas på fredag. Jag vill inte göra uppgiften, tycker inte det är kul att fota på tema eller på tidspress, då blir det bara värdelöst. Visst är fota kul ibland, men inget jag vill syssla med. Och med vårt andra projekt så hinner man inte sitta med uppgiften på dagarna, för det tar all tid. Och designen är det jag tycker är roligt, så det blir lätt att man hellre sätter sig med det.. usch, dålig självdisciplin, jag vet. Men när jag väl börjat må dåligt och blir stressad över skolan så blir jag oftast tvärtom emot vad jag borde bli, supertrött och gör istället ingenting. Om ni har tips att ge, så är det ett bra tillfälle att ge dom nu.

Nästa helg kommer bli bra, ser fram emot den jättemycket. Då ska jag fira, en halv termin to go.

Mina jäkligt snygga bananer haha:


malin

måste måste måste

Jag är bara liiite stressad nu. Imorgon är det fredag, exakt en vecka tills tema-redovisningen i Digitalfoto. Jag har än så länge inte ett enda kort, bara ett tema i huvudet. Och bilderna ska dessutom bildbehandlas. Åh, jag vill bara att hälften av alla uppgifter ska försvinna, lite för mkt att göra nu. Idag fick jag iaf gjort Triptyken (?!) och igår den svartvita bilden, den tog några timmar, är sånt pill när man aldrig gjort bildbehandling förut. Lägger lite längre ner sen. På torsdag har vi också projektredovisningen i Webbprojekt och Design. Vi har hunnit långt, men det är en del kvar att göra och förbereda. Måste också göra en till fotouppgift imorgon helst, några timmar på det.. åhh visst är det trist att läsa det här men inbillar mig på nåt sätt att stressen försvinner om jag skriver lite, men vill hellre bara sova!

På lördag ska jag jobba. Ska bli kul, längtar faktiskt. Längtar mer nu när man är ledig varannan helg :)

Häromdagen kom räkningen på bostadsbidraget, 3600 ska dom små gubbarna och tanterna på försäkringskassan ha tillbaka, skoj.


foto: Linnéa, under vår höstpromenad vid vätterstranden


malin


då är det bara att vänta..

..tills maj eller när nu eurovision är. Tror vinnarlåten har en hyffsad chans, men, det säger man ju varje år. Gillade Måns bättre, men kanske mest för han är så jäkla söt :) Och är lite skadeglad för att hans flickvän inte var med i finalen eller syntes till i tvrutan, henne gillar jag inte, hemsk utstrålning den tjejen har, skriker diva om henne. På ett dåligt sätt.

Det blev inget vin igår, bara supergod tacos hemma hos mig med sällskap av therese. Gillar den tjejen, vi är lika, och man kan verkligen vara sig själv i hennes sällskap. Vänskap to keep.

Idag har jag segat så länge jag hade samvete till det. Typ till klockan 2. Sen lagade jag skum korvstroganoff, skyller på korven, så värdelös är jag inte (?!) på matlagning att jag misslyckas med sånt simpelt. Hm. Sen kom Malin numero två och hjälpte mig med bilder till morgondagens uppgift: fota ditt hem eller någon plats i det som du tycker om. För dom som inte vet bor jag i en lägenhet, visserligen ganska fin, men på 40 kvm. Med endast IKEA-möbler, så det finns inte så mkt speciellt att ta kort på. Men, hoppas jag lyckades med en fågelperspektivsbild av något slag på min soffhörna, den tycker jag nog om, eftersom jag tillbringar med säkerhet 90 % av hemma-tiden där. Har iaf tagit bort ett alternativ från framtida jobb och det är fotograf, alltid en framgång i sig. Mindre att välja på.

Livstecken från Linnéa fick jag idag också, tjohoo äntligen! Saknar dig!


malin



fjortisar på bio - ett bestående fenomen?

"Borta bäst, hemma värst" såg jag och Therese igår. Kul att gå på bio, filmen var helt okej, men det är själva grejen att gå på bio som är bra. Ett perfekt fredagsnöje. Undrar varför man inte gör det oftare. Kanske för dom irriterande fjortisarna som satt jämte mig. Dom hade nog skrattanfall och sina mobiler uppe mer än vad dom hade ögonen på filmen, skitstörande och jag undrar självklart varför dom går på bio om dom inte ser på filmen, men kanske framför allt om jag själv var sådär när jag var 14. Hoppas inte. Isåfall skäms jag för mig själv.

Efter bion blev det en promenad upp och ner på stan, letande efter ett bra ställe att ta ett glas vin på. Vi hamnade på Karlssons, och konstaterade att vi hamnade på den lugna sidan av gatan, och den betydligt äldre. 1 timma efter vi satt oss var centrum överfullt med stupfulla 16-åringar och på Karlssons var det vi, några medelålders par och en ensam, äldre gubbe, som sitter där varje helg vid samma bord.

Nu ska jag ta tag i städandet och fixa mig. Måste gå till systemet innan kl 2, usch bara 3 timmar dit. Vill helst sova lite till. Ikväll blir det kanske lite god mat, vin och melodifestivalen med Therese.

Kolla vad duktig madde är :)
http://jnytt.se/nyhet/22271/vilken-skrall-taberg
Igår gick det inte så bra, men vi hejar på dom idag istället.


malin

ännu en webbsida

Nu har ännu ett projekt dragit igång. På 3 veckor ska vi göra en ny webbsida, dock bara designen, för blivande studenter på Högskolan i Jönköping. Vi har kommit ganska långt på bara två dagar så förhoppningsvis klarar vi det. Vet bara inte när jag ska hinna, eller orka göra mina individuella uppgifter. Är så trött efter en heldag i skolan.

Helgen var rolig och ganska full. Jobbade i lördags och sen hade jag förfest. Hamnade tillslut på kåren, som var sådär. Det var så mycket konstiga människor där som förstörde stämningen lite. På söndag kom mamma och pappa hit och bjöd sina snälla barn på bakfyllemat, på Jensens :)

Linnéa, jag väntar på en rapport om New York!

Bilder från lördagens fest:
Madde, Linda och jagAnna och MaddeSystrarna Stenqvist


malin

take frii fings

Åh vad jag är trött. Sov en stund förut efter skolan, tror jag bara blev ännu tröttare av det. Ska snart ut och fota lite med Malin, bilder i motljus, hoppas det går snabbt. Annars har vi haft en riktigt dryg föreläsning om projektekonomi på engelska idag, eller mer svengelska. Gick inte att förstå vad han snackade om eftersom man bara lyssnade på han kassa uttal, liknande; Läts move on dän (Lets move on then), Vått is thät? (What is that?), Thäts vän we got kåt (That´s when we got cought). Ja ni fattar. Olidligt.

Imorgon väntar en lång dag. Skola 9-16.30, jobb 16.30-20.15. Friskiskväll på Team Sportia, så kom och handla ni som är medlemmar, finns jättemycket fina vårträningskläder nu!

 

malin