regn och tråk

Jaa, lite minus var det allt :) Idag har jag börjat veckan med att laga en omgång mat i förmiddags och en till omgång nu ikväll. Så nu har jag massa mat i frysen, perfekt! Men nu kan jag inte laga mer för har inga burkar kvar, och ingen plats i frysen heller för den delen.. storhandlingen igår fyllde den sista platsen och dyrt blev det.. men det är ju inte så dyrt egentligen om man ser på att det ska räcka länge nu, behöver inte direkt handla varje vecka framöver. Det är skönt.

Idag har det regnat mest hela dagen.. så det blev ingen promenad.. det är synd för har verkligen känt mig rastlös. Imorgon är det skola som gäller och infomöte om sista terminen i skolan. Måste lista ut vad det är jag vill göra. Jag har verkligen ingen aning.. ska man läsa vidare? Eller ska man flytta? Kanske läsa MKV-kurser enbart? Som sagt verkligen ingen aning. Fan, jag borde listat ut vad jag vill bli efter snart 2 ½ år, men det finns så mkt..måste ju välja ngn gång. Men det är det jag är rädd för. Att välja. Det blir så slutgiltligt då och känns som bortkastad tid ifall det inte skulle vara rätt val.

Hur svårt kan det vara att hitta dammsugarpåsar som passar i den här stan?!


malin

ny vecka, nya mål

Måndag igen, en ny vecka med nya mål. Vägning imorgon, hoppas på minus men denna veckan har kännts sådär, är svårt i början innan man kommer in i det ordentligt. Om det nu skulle vara en misslyckad vecka är det bara att ta nya tag.

Igår var första söndagen på länge som man inte låg utslagen i soffan, utan kände sig ganska fräsch och pigg. Jag och Linnéa var ute på en riktig långpromenad, ca 9000 steg, hur skönt som helst, men mina skavsår på hälarna är en pina..så går det när man inte har träningsstrumpor i gympaskorna. Vi ska ge oss ut idag igen, bara det slutar hagla och regna.

Och efter att Daniel slutat jobbet så ska vi åka och storhandla på Maxi. Satt och letade recept förut och skrev inköpslista, så nu har jag lite variation denna månaden. Men inköpslistan blev lång.. usch och fy, mat är inte billigt.

Testade min nya underställströja igår från Karitraa, riktigt bra! Ska köpa mig mer av hennes märke när vi får in det i butiken. Har testat Hipsters också, underbara. Kan nog bli en motsvarighet till Björn Borg-underkläder. Billigare också.

I helgen ska jag hem. Tänkte åka till alingsås på lördagen och kika lite, och hälsa på gänget på Team Sportia. Annars ska jag bara slappa..


malin

hemskt..

Kom precis hem från jobbet, har varit ganska mycket folk i butiken hela dagen, beror väll på att det varit höstmarknad på stan idag. Har fått in mycket nytt, och mycket snygga saker i butiken nu. Blir lite roligare att jobba då. Ikväll ska jag kanske hyra mig en film, och bara ta det lungt. Imorgon blir det promenad och på måndag gymmet, hoppas ta mig dit på tisdag också. Bion igår var förresten bra, ganska rolig! Så den kan rekommenderas, helt klart.

Fick ett sms av Linnéa nyss att dom hittat en död kvinnokropp, halvt nedgrävd, vid Fölene kyrka utanför Herrljunga. Är inte så jättelångt ifrån mina föräldrar. Så hemskt! Stackars han som hittade kroppen, måste ha varit fruktansvärt. Är nog inte lätt att glömma en sån sak.. och så skrev dom en notis om den saknade 20-åriga tjejen från alingsås, som varit saknad sen maj. Kan ju vara vem som helst men man vet ju aldrig.. Usch.. helt overkligt.


malin

fredagsbio

Äntligen fredag. Även om vi varit lediga både igår och idag, så är det skönt med helg. En härligt lugn helg. Ska jobba imorgon och gå på bio med linnéa ikväll. Vi ska se på Patrik 1,5. Hoppas en är bra! Sen blir det nog en fika.

Idag har jag varit trött. Gick och la mig vid 11-tiden igår men somnade nog inte förän efter 3 någon gång.. hemskt att inte kunna somna! Men har iaf gått en promenad idag, men den blev kl 1 istället för halv 9 :) Var som sagt lite trött..

Nu ska jag fixa mig lite och sen gå iväg och möta Linnéa.


malin


rumpträningsvärk

Gym-passet igår gjorde nog lite nytta för idag har jag lite träningsvärk, både i benen och i baken.

Nu har kampen börjat.. tror det betyder otur att skriva för mkt här, så jag håller det mesta för mig själv. Men kan iaf säga att jag är hyffsat nöjd med att jag gått ner 1,2 kilo på en vecka, knappt utan ngn motion, utan bara genom ändrade matvanor. Motionen ska självklart in den med sen. Var redigt nervös att vågen skulle stå kvar på samma eller ha rört sig uppåt, man vet ju aldrig om en ny metod fungerar på en själv. Men jag vill ändra min livsstil, det är därför jag ska klara av detta, och komma i må-bra-form igen.

Idag har jag inte haft en lungn stund. Upp tidigt och gå på möte, handla mat, hem och äta frukost (och se på days såklart), iväg till linnéa, hem och laga lunch och äta på 3 minuter, iväg till skolan på en hyffsat intressant men totalt orelevant föreläsning, hem igen och sen ta bussen till a6 och köpa stövlar, hem och fixa present med josse, ut på promenad, hem och tvätta, färga håret och slå in paket. Som sagt inte en lungn stund. Missade till och med Idol, då är det illa.

Skola hela dagen imorgon och sen hem och fixa sig inför veckans stora happening, Josses, Linnéas och Fredriks födelsedagspartaj! :)


malin


Vetenskaplig metod till alla

Visst låter det kul? Det där med vetenskaplig metod. Jag önskar att jag tyckte det, men redan första föreläsningen var dryg, jag är helt enkelt inte intresserad av det här ämnet. Känns så slöseri med tid. Men det är väll nödvändigt inför C-uppsatsen som dom säger. Så jag får stå ut.

Kom nyss hem från Friskis. Jag och Josse körde Core/Bosu. En blandning av vanlig core och balans. Man hade en så kallad Bosu, en balansplatta, och gjorde alla övningar med den. Var riktigt klurigt att hålla balansen i vissa lägen och jag lyckades ramla en gång, och Josse gjorde mig sällskap när hon kollade på mig. Jag tar på mig den Josse :) Haha, men resten gick bra. Det vill jag gå på igen. Var gratis-vecka på Friskis så blev inget gymkort köpt idag, och det var ju bra. Då kan jag vänta tills nästa vecka när pengarna har kommit.

Om en månad är det Håkan i Huskvarna-parken, ska bli så himla kul :)

Imorgon väntar möte, fixande hos Linnéa, föreläsning, a6, fixande hos mig och sedan träning. Alltså fullt upp precis hela dagen. När ska jag hinna öppna böckerna? Två böcker är från den förra kursen och dom är så tråkiga så jag tror jag dör. Går det inte att göra det roligare? Be en komiker skriva en metodbok eller något.

Jag vill ställa mig på vågen nu, men jag väntar tålmodigt tills imorgon. Tycker jag varit väldigt duktig, för att vara jag, så jag kommer bli sjukt besviken om jag inte lyckas.


malin

tentadag

Hemkommen från Linnéa nyss, vi käkade god kycklingsallad och planerade lite saker. Eller det blev inte så mkt planering, men på måndag kanske! Ikväll ska vi till Karro och Martin. Martin fyller 25. Så det är fest, men jag ska vara nykter, ska ju jobba imorgon. Känns för en gång skönt att inte dricka, får ju spara lite inför onsdag också, då Linnéa, Josse och Fredrik ska ha födelsedagsfest innan kåren.

Var längesedan jag jobbade nu, efter all sjukdom och ledighet. I lördags gick jag upp och fixade mig inför jobbet, kollade på schemat strax innan jag skulle gå iväg för att se vilka jag skulle jobba med, och då såg jag att jag skulle ju inte alls jobba. Var helt tomt på min rad. Tur att jag inte gick dit. Missade en kväll i herrljunga för det, och hade kunnat slippa ta tåget också. Men men, så kan det gå.

Har gjort tentan idag i vetenskapsteori.. eller vad det nu hette.. allt har varit en enda röra när jag pluggat och det har inte riktigt fastnat utan jag har mest rört ihop allt. Men, tentan kändes okej, kan lika gärna vara ett godkänt som underkänt. En gnutta hopp finns det.

Ska försöka laga någon mat tills imorgon nu. Hoppas jag slipper gå och handla. Får se vad jag kan ha för gott.


malin

det där med livets mål och mening

Så var det ännu en måndag igen, men jag och Josse konstaterade att det kändes som fredag när man kramades hejdå i skolan idag, undra varför. Uppsamlingsheatet för oss eftersläntrare gick bra, tror vi blev godkända allihopa. Nu är det bara tentan kvar, och min självdisciplin har ännu inte infunnit sig.

Vissa kommer till punkter i livet väldigt fort, där man själv skulle vilja vara, kanske inte nu men iaf om ett tag. Dom uppnår ett mål som jag själv har satt, fast man borde inte kalla det för mål..man ska ju inte fokusera på resultatet utan på processen, som det så fint står i böckerna. Men är det inte det som vi gör? Jag trodde det men känns som att man trampar lite på samma ställe iaf, mest hela tiden. Visserligen, även om jag själv såg mig vid detta outtalade målet för lite mer än ett år sedan, så ska man kanske fråga sig vad som är mest värt: att ha väntat av tiden bara för tidens skull och kommit fram till rätt tidpunkt eller ålder så fort som möjligt, eller, om det är vad man upplever och uträttar på vägen som räknas, och man inte bryr sig om på vilken tidpunkt det sker. Jag tror på det sista. Efter några kloka ord av en klok vän.

Men grattis iaf, jag är glad för din skull.


malin

skolstart

Nyss hemkommen från skolan. Kändes som skolstart för mig, har ju knappt varit i skolan någonting sen vi började. Hade seminarie idag som gick bra. Vi opponerade på våra B-uppsatser vi gjorde för ett år sedan. Alla kom nog fram till att dom var ganska tunna och ytliga, och inte speciellt bra, men så var det ju lite som en övning inför C-uppsatsen också. Så om vi inser vad som är bra och inte nu, så måste vi ju vara redo för att skriva en C-uppsats..kan man ju hoppas iaf.. Det kommer bli en utmaning, men jag ser iaf fram emot det, bara ämnet faller på rätt plats också. Efter seminariet träffade jag min gamla projektgrupp, både roligt men jobbigt eftersom vi blev underkända.. men nu när projektrapporten har fått vila ett tag och man hunnit smälta hela processen så känns det inte lika tungt längre, och det kommer nog gå ganska bra att komplettera rapporten. Men visst är det alltid jobbigt att misslyckas med något och ha det efter sig.

Ska väll börja plugga nu, klockan är bara 3 men känner mig lite seg efter en dag utanför lägenheten, har i princip legat på soffan varje dag nu och bara vilat. Märks att man blir trött av penicillinet och av värktabletterna men det går åt rätt håll nu, har knappt ingen smärta kvar i halsen, bara lite stel i käkarna, och lite lite ont i örat. Konstigt nog eftersom det är halsen det är fel på egentligen. Har tenta nästa vecka, helt sjukt vad denna kursen gått fort, är väll för att jag knappt läst den. Vore hemskt att få en omtenta efter sig det första man får, men erfarenheterna av tentorna gjorda av den läraren vi har är inte bra.

Emma, motivera mig till att vara lika duktig med gymmet som du, jag är impad och stolt över att du går dit så ofta och själv dessutom, och på morgonen! Jag vill också bli en gymmänniska :)

malin

Halsböld

Blev rätt dålig i lördags natt och gick till jouren igår, och det konstaterades att jag hade början till halsböld, igen, alltså tredje gången nu på 2 år och andra gången på bara några månader. Så nu käkar jag dubbel dos penicillin i 3 dagar för att dämpa bölden, som för övrigt låter som världens största finne i halsen, om det inte hjälper efter 3 dagar blir det att tömma den på var o grejs.. usch! Vem vill vara med om det? Men tror det blir bättre, är lite bättre redan nu.

Har orkat plugga lite idag, läst nästan 40 sidor om vetenskap, diskusioner hit och dit och jag vet knappt vad jag läst. Men, jag har börjat iaf.

Missar Maries födelsedagsfika idag, men grattis i vilket fall! :) Kan inte fika. Kan bara äta flytande och mosad mat, kan inte öppna munnen så mycket, känns som att käken låser sig, kan tydligen vara så vid halsböld..

I helgen ska jag hem, det längtar jag efter.


malin

neeeeej...

Är jag i skolan? Nej. Sov jättekasst i natt och har fortfarande ganska ont i halsen..så orkade inte med skolan idag. Sätter upp en till missad dag på schemat, jättebra. Känner mig ganska körd..

Kanske ska köpa en burk honung iaf och dricka varmt honungsvatten, alla, verkligen alla säger att det ska vara det bästa. Men det är ju så sjukt äckligt..


malin

feberfri!

Jag tror jag är feberfri! Skriver tror för att jag inte har någon febertermometer, men, känner ju mig betydligt bättre än igår och fick sova nästan hela natten inatt också. Skönt! Har ont i halsen kvar nu bara, hoppas att det är borta tills imorgon. Ska gå på föreläsningen imorgon iaf, jag behöver plugga! Men jag vill inte.. men vad har man och sätta emot Metod C.

Linnéa och Josse var här förut, stackars dom som fick kliva in i min instängda, bakterie-lägenhet. Känner verkligen att jag måste storsstäda, blir så äckligt när man är sjuk. Hoppas dom inte blir smittade nu bara! Vi tittade iaf på lite kort från tunisien, som vi tagit med en undervattenskamera. Så himla dåliga kort, totalt slöseri med pengar. Men det var ganska kul att ta korten iaf :)

På fredag ska vi fira josses födelsedag, typ 11 månader och 1 vecka för sent :) Men, bättre sent än aldrig! Vi ska ha en mysig dag på relaxen iaf, och sen laga mat. Myspys!

Nu ska jag se på Idol! Och one tree hill är tillbaka, kan det bli bättre! Yeah! (vadå TV-nörd..)

malin

sjuk, igen

Mysbyxor, t-shirt, underkläder, sockar, morgonrock, två filtar. Allt för att jag inte skulle frysa, men jag frös ändå..men nu börjar Iprenen hjälpa så snart kommer jag svettas som en tok istället, frågan är vilket som är bäst.. febern går ju inte ner på riktigt, utan det känns som fejk, kommer ju få tillbaka den om några timmar igen när Iprenen slutar verka. Har lika ont i lederna hela tiden, svårt att skriva, blir avundsjuk på linnea när hon säger att hon kan ha hög feber utan att knappt känna av det, jag dör ju nästan.. Trodde inte jag skulle bli sjuk, inte nu, förstår alla hur jävlig denna kursen är?! Man får inte vara sjuk..speciellt inte när det är seminarium.. I hate this.


Och klart som fan dom asfalterar utanför mitt fönster idag, just nu, hela lägenheten vibrerar.

Jag vill ha kaffe....


malin