Här i Göteborg utnyttjar dom oss

Tog vaccinet för 2-3 timmar sen och börjar känna mig lite öm på armen, ska gå och handla nu innan det blir värre så jag klarar att bära kassarna :)

Det har varit mediauppblås idag både i metro och i aftonbladet att speciellt här i Göteborg så utnyttjar vårdcentralerna oss, skriver vi oss inte på den vårdcentralen vi går till får vi heller inget vaccin där. Men jag tror det är lite extremt som vanligt. Tydligen får dom inte ens göra så.. På en vi var på idag och frågade om vaccin så var vi välkomna även om vi inte skrev oss där, tyvär var det slut just då. Och på en nedanför min gata så fick jag inte ens komma dit och skriva mig för att vaccineras, för det var sån brist på vaccin, så dom gav bara till dom som redan var skrivna. Men då gick jag till slut dit jag var skriven och vipps på två sekunder var jag vaccinerad, och utkörd lika fort. Däremot var hon som vaccinerade mig inte så trevlig, i princip blev jag nedtryckt i en stol och så tog hon tag i min arm och körde in sprutan. Tänk om jag varit extremt rädd eller så? Men, dom har väl inte tid att vara finkänsliga nu när det är sån stor press på dom. Tur att jag nästan tycker om sprutor :P


malin


Drömmar

Det finns mycket att diskutera på spårvagnen när man åker till majorna, för det tar en stund att åka dit. Idag pratade vi drömmar. Inatt drömde jag om fotboll och att jag skadade mig. Drömde en variant av den dagen när jag skadade nacken, fast denna gången blev jag sparkad i ryggen och minns i drömmen att det gjorde riktigt ont. Det sjuka var att jag vaknade med exakt samma smärta och kunde knappt böja mig, kände mig som en gammal tant. Undrar hur det hänger ihop, kan man drömma att man har ont och sedan ha det när man vaknar? Det borde ju vara inbillning, men har känt av ryggen hela dagen. Eller får man ont på riktigt och sedan kommer det in i drömmen på något sätt? Haha, ja, det var typ det här vi pratade om :)

Imorgon ska jag försöka få mig en spruta.

malin

Nu kan jag säga lite mer

Idag har jag provjobbat! Jag var och sökte extrajobb i måndags och redan dagen efter, i tisdags, så fick jag ett sms från butikschefen på Team Sportia på Backaplan. Så idag jobbade jag och jag tyckte det gick jättebra. Ska jobba imorgon också sen får vi se hur mycket jobb det blir framöver. Känns skönt att det gick så smidigt och snabbt! Har längtat efter att jobba faktiskt!

Nu ska jag snart sova, hoppas jag kan sova! Inatt vaknade jag nog 100 gånger så jag var helt förstörd när jag väl skulle upp. Så jag somnade om, orkade inte gå till skolan, men vaknade igen 20 i 10 med panik. Kom att dom skulle stänga av vattnet kl 10 så jag var tvungen att snabbt duscha eftersom jag skulle jobba och fixa med vatten till gröten och vattenflaskor i kylen. Hann som tur var precis.


malin


Lucky day?

Nu ska jag inte säga för mycket men kanske kommer det börja rulla in lite extra cash på kontot inom en snar framtid.


malin

Lilla Lova

Imorgon ska jag hem till Emelie och hennes lilla hund Lova. Eller hon är inte så liten längre men gud så söt hon är. Hon är inte ens ett år men rasen blir väldigt stor. Det roliga är att Lova fortfarande tror hon är en bäbis, och väger som en bäbis, och kan göra som en bäbis. Förälskad i djur just nu! Vill ha en katt och en vovve!



Vi ska alltså plugga imorgon för på torsdag är det seminarium, igen. Det tredje sen vi började denna kursen. Fort ska det gå. Och idag hade vi föreläsning på norska, som tur är pratar hon lätt norska, så man förstår allt, det handlar om byråkrati och det kan sannerligen inte vara lätt att förstå alla gånger.

Läste min blogg igår sen ungefär två år tillbaka, och det kändes inte ens som att det var jag som skrivit allt. Tänk vad man förändras och vad naiv man kunde vara, bara för två år sedan.. Det var ett tag där då jag trodde att jag aldrig skulle må bra igen, jag var grymt ledsen och allt vara bara skit. Men jag klarade ju mig faktiskt för jag sitter ju här idag, gått vidare i livet och mår bra! Även om man inte har allt så uppskattar man desto mer det man har, nu. Dock längtar jag tillbaka till den perioden i Jönköping ibland även om det delvis var en depperiod, för så kul vi hade då och så mycket ni hjälpte, det kommer jag aldrig glömma! :)


malin

Trevlig söndagsläsning

Visst blir man inspirerad? MKVare känner defenitivt igen känslan..




malin

Göteborg i all ära..

..men det är en sån här dag man undrar vad man gör här. Har blivit lite rastlös av att sitta hemma flera helger nu, eller hemma har jag inte varit alla helger, men vill ut på något roligt ikväll! Tyvär har jag inte pengarna att åka nånstans just nu.. Och det är verkligen nu man förstår att så många vänner befinner sig så långt bort. SAKNAR ER!


malin

Bra känsla på otursdagen

Trots min inte fullt så täta ekonomi så bestämde jag mig igår för att göra en god gärning, från och med den 28e och ett tag framöver. Efter lite mathandling så gick jag förbi Rädda Barnen som stod i en monter vid utgången. Dom lyckades övertala mig, så nu ska jag skänka 100 kr i månaden till behövande barn. Det var två genuina tjejer som pratade med mig, inte det här jobbiga påprackandet som det kan vara i vissa fall. Så med en bra känsla i kroppen gick jag hem med min matkasse.



(Ursäkta den dåliga bilden)

Detta betyder givetvis lite omprioriteringar i ekonomin, men det kommer gå bra. Förut har jag köpt lite saker då och då där pengarna går till bra saker, men nu tyckte jag det var dags att börja göra det oftare. Med tanke på vad jag vill jobba med i framtiden så vill jag bli lite mer påläst och engagerad, tycker ju trots allt att det är väldigt intressant och betydelsefullt. Så fredagen den trettonde var ingen dålig dag i alla fall.


malin


Svante

Isabelle har varit kattvakt åt söta kattungen Svante. En svart liten busig katt som har snuttefilt, så söt! Vill ha katt, saknar katterna hemma, har ju alltid haft katt. Men en dag :)

Vi har hunnit med att göra mer än halva grupparbetet idag, skönt när det går smidigt. Jag har också ringt tre och sagt upp mitt abbonemang, äntligen. Väntar också på samtal från vårdcentralen, ska kolla upp det där med vaccinationen, datum och så. Efter detta ska jag göra min rest i Presentationstekniker, fick lite panik när jag såg att det var på fredag den skulle in, trodde det var nästa fredag. Men, den går nog fort. Skönt med en ganska så effektiv dag!

Imorgon blir det grupparbete i majorna igen. Hoppas bara att spårvagnen inte krockar, som den innan oss gjorde sist. Då fick vi gå till emelie, en halvtimmes promenad eftersom inga vagnar kom förbi.


malin

Beslut.

Nu har jag bestämt mig att vaccinera mig mot svininfluensan. I början var jag osäker och litade blint på vad aftonbladet skrev om vaccinet och alla extrema fall, men nu känner jag mig påläst och då inte genom aftonbladet, som inte är en direkt pålitlig källa. Har följt rapporteringen ganska mkt på vårdcentralens och smittskyddsinstitutets hemsidor och har under tiden ändrat mig. Dom ljuger ju inte. Vaccinet är ju faktiskt testat innan det har släppts, tror inte man skulle massvaccinera en hel befolkning med ett otestat vaccin som kan göra folk sjukare än själva influensan kan. Tror det är värt att ta vaccinet, och kanske blir sjuk, men lite sjuk blir man ju av nästan alla sjukdomsvaccin. Jag tror ändå inte att man blir lika sjuk som om man skulle få själva influensan. Och särskilt eftersom man är ung och i den gruppen som kan bli sjukast, ännu ett skäl. Sen skulle jag aldrig stå ut med att veta att jag kanske smittat någon som kanske löper stor risk att dö av sjukdomen, bara för att jag enbart tänkte på mig själv och inte vaccinerade mig. Min morfar tillhör till exempel inte en riskgrupp, han är gammal och kommer därmed få vaccinet bland dom sista. Bara för att han inte har någon sjukdom som är "aktiv" just nu. Sjukt tycker jag. Han om någon borde tillhöra en riskgrupp då han tidigare varit mycket sjuk. Så tänk om jag skulle smitta nån som han, nej, då tar jag hellre vaccinet. Och det här med förlamningar, kvicksilver och andra konstiga ämnen..om man tror på aftonbladet så kanske det är läskigt, men iaf jag litar inte på deras rapportering.

Nu är det bara att vänta och se när jag får vaccinera mig, dröjer säkert men nu har jag iaf bestämt mig, känns skönt. Hur ska ni göra?


malin


gråa trista sverige.

Det där nya fenomenet på Facebook, "ditt foto för dagen" fick mig att längta tillbaka till spanien och mallorca extremt mycket. Speciellt när det är så grått och trist här, typisk svensk höst..




malin

Peppad!

Kom för en stund sen hem från introduktionen till Tillämpad Socialpsykologi, den kursen jag ska läsa nu. Kursansvariga läraren verkade grymt bra, rolig snubbe. Så nu är jag motiverad och peppad för det här, så himla skönt att bara läsa en kurs nu! Även om jag har lite rest efter mig på dom andra, men det fixar jag det med. Och ännu roligare kommer den här kursen bli eftersom jag, Isabell och Emelie fick vara i samma arbetsgrupp!

Igår fick jag stå där framme själv och redovisa mitt arbete, muntligt i 10 minuter. Men jag klarade det och fick bra kritik, så skönt att det är avklarat. Tycker egentligen inte om muntligt när man ska göra det själv men man lär sig och det är kul att se hur man själv utvecklas. Efteråt släppte alla spänningar och jag fick världens migränhuvudvärk, så låg hemma och mådde pyton medans många andra var ute och firade med klassen, men, jag hoppas vi kommer ses igen :)

Snart ska jag ta 17-bussen till Isabelle, ska gå en promenad i det iskalla vädret och sedan se på film. Får passa på nu när hon kilar stadigt och är borta varje helg :)

Håller tummarna för Linnéa och lägenheten!


malin