PM

Redovisningen i onsdags gick bra, fick bra kritik. Däremot besiktiningen var inte lika kul..hatar verkligen den människan,man kan undra vad han vart med om eftersom han har en sån elak attityd..stackars människa.

Började en ny kurs igår. Tror den kan bli ganska intressant faktiskt. Ska läsa om socialpsykologi, jag hoppade ju av min psykologi kurs på gymnasiet men nu får jag en chans att ta igen det lite känns det som. För jag ville verkligen läsa psykologi då, men under den pressen och stressen som var då hann man ju aldrig med. Nu kan man enbart koncentrera sig på en sak. Härligt det men usch så mycket uppgifter vi har ändå.. Två stycken individuella PM, en ska vara klar på måndag..redan! Sen har vi en begreppstenta och ett grupparbete. Och jag har inte köpt en enda bok till denna kursen..kan bli lite knepigt..

Denna veckan är mycket lediga dagar, bara en föreläsning på torsdag igen. Så dagarna går lite sakta..roar mig med att se på OC och idag gick jag på stan..bokrea så jag köpte två böcker och ett fint randigt linne tills på lördag, då vi ska ha girls night out! Laga trerätters, dricka drinkar och massa vin (som det blivit mycket av dom senaste helgerna), se på andra chansen som dom melodifestival nördar vi är och sen gå ut och dansa! Så denna helgen får jag inte träffa Alex..han ska till hotellet på fredag, kommer sitta hemma och vara avundsjuk på honom och önska att jag också var där..då önskar man att man hade massa godis så man kunde vräka i sig och tycka synd om sig själv, men[!] jag äter ju inte godis...



malin

nöjd

Vår presentation på onsdag blir nog bra, och kanske lite rolig. Hoppas att kunna få se några leenden i publiken, annars är dom rätt torra :) Men jag är nöjd med resultatet. Har skrivit min del av det vi ska prata om, men måste få ihop ca 5 minuter. Tyckte jag skrev mycket men det blev inte så långt i tid..så jag får väll spåna lite mera.

Helgen var faktiskt kanon! Förutom en väldigt trött och lite bakisdag igår, men det får man ta. I fredags så kom Alex hit, vi lagade thaigryta och åt massvis med maränger och glass, tills vi låg i soffan helt jättemätta. Men det var en bra kväll, jättemysigt. Jag har det bra. Och på lördagen åkte vi hem till Herrljunga, var på 5 minuters visit hemma och sen åkte vi till alex och började festen. Sen åkte vi till PH i Lagmansholm, till en jättekul fest! Var längesen jag hade så kul, träffade en del nytt folk och dessutom väldigt trevliga! Sen åkte vi hem och sov, och jag sov. Det var välbehövligt.

Jag har lånat alla tre OC boxar nu av Oskar. Satt precis hela kvällen igår när jag kom hem och såg på det, har väll mest suttit hela dagen idag också sen jag kom hem, det är så bra, svårt att slita sig. Önskar man hade råd själv att köpa dom, men en box kostar ju 500 kr! Inte studentvänligt precis.

Denna veckan är egentligen inget kul alls. För på onsdag är det först redovisning, jag blir alltid så nervös även om jag kan det jag ska säga och allt. Och sen måste jag åka upp till Dalvik, putsa dom jäkla fönsterna i min lägenhet, och sen stå ut med besiktningen. Är jättenervös! Min kompis fick betala bara för att hon satt upp tavlor på väggarna och för att det var spikhål. Så vrickat så det finns inte. Jag har som tur är inte satt upp några tavlor men jag är rädd för dom, dom är skräckinjagande. Linda ska vara med mig iaf..haha snälla hjälp! Dom är inte trevliga ngnstans..


Det är du som sätter guldstjärna i kanten på mitt liv..

malin

oh lovely day

Nu har jag sprungit runt och städat hela förmiddagen,det enda jag inte orkar städa är mitt skrivbord, det är verkligen en uppgift som inte går att slutföra. Alex kommer hit om några timmar! Jag är jätteglad. Ibland kan man vara dum, varför inte komma på den här lösningen med en gång? Så skulle man slippa tjat och onödig besvikelse.. Så ikväll ska vi laga mat, och då menar jag lite finare och godare mat än det vanliga som är makaroner och köttfärssås. Och så ska vi dricka lite gott, eller jag ska, alex ska ju dricka öl. Sen åker vi tillbaka till Herrljunga imorgon, och går på fest på kvällen. Kan bli kul, men det blir nog inte så långvarigt för Alex ska ju jobba på söndagen..och jag ska tillbaka hit. När ska jag få min helg där jag inte gör någonting? Åh vad jag längtar. För nu har nog alla helger i över en månad vart fullbokade. Men det blir nog kul i helgen, men ändå, jag är trött..för trött.

Igår fick jag ett leende på läpparna, både en och två gånger. Först beroende på ett brev från försäkringskassan. Jag fick bostadsbidrag på 900 kr. Kom som en räddande ängel. Och det andra var på grund av Alex. Kan inte beskriva med ord hur bra det känns att höra..

Har kommit på lite saker som jag verkligen behöver hit till lägenheten:
Gardiner till köket
Tavlor i massor! (Jag har en tavla i vardagsrummet som kostade 50 kr på ullared :)
Ett skåp till badrummet (badrumsskåp borde vara stora)
Ett tvättställ (tvätten blir aldrig torr i torkskåpet,så jag får hänga upp tvätt i hela lägenheten)
En hammare
En sladd till mobilen så jag kan lägga in saker i datorn (vad heter en sån och den kanske är mest en pryl till mig själv och inte till lägenheten :)
En byrå (Jag har ingen bra förvaring..)
En video (min favoritfilm har jag bara på video, inte på DVD..)
Hyllor till köket
Två barstolar (okej det behöver jag kanske bara lite)
Mer örngott och påslakan
En till kudde
Något fint att hänga i köksfönstret (alla andra har ngt fint utom jag)
En dörrmatta (den jag har nu är så otroligt ful..)

Kommer säkert på mer saker..


malin

jag var på väg uppåt

När jag vaknade kändes det som en bra dag. Och jag mår bättre än i söndags iaf.. men så ser man att det snöar, och genast blir man nedstämd. Varför ska det snöa nu? Jag gillar verkligen inte snö. Och så gick jag och väntade på att kunna ringa till Alex när jag väl kom hem från skolan, för att höra om man han kunde komma hit i helgen, om han inte skulle jobba på söndagen..men otur så skulle han ju det. Det var trist, så nu vet jag inte riktigt vad jag ska roa mig med hela helgen..har inte råd att åka hem, och jag saknar Alex hela tiden..men jag antar att det bara är ngt bra.

Håller på med vårat projekt lite då och då..känns lite bättre när man kommit igång, och det är faktiskt inte så mkt att göra om man tänker efter. Har vi tur kan vi nog vara klara på torsdag med nästan allt. Sen har vi redovisning nästa onsdag kl 9, kl 9!! Men vi är iaf först ut, så då kan man gå efter vi gjort vårat och åka hem och sova. Sen är jag ledig från onsdag till måndag..så härligt. Då ska jag åka hem till herrljunga iaf. För det var tydligen ett 60års kalas hos ngn släkting till Alex. Fast det hade vart skönare att stanna här, men jag åker dit Alex är såklart :) Han är världens bästa.

Idag var en gubbe endast ngn centimeter från att köra rakt in i bussen. Han stod i en korsning och bussen kom på huvudleden. Hur kan man missa en stor buss?! Tror det vore en bra idé att man måste göra ett test när man blir äldre för att se om man fortfarande är lämplig till att ha körkort. Tycker iaf inte man är lämplig att sitta i kassan på ICA om man inte fattar den här meningen: "Har du en ansökningsblankett till ett ICAkort?". Tanten i kassan svarar: "Va? Vaddå ICAkort? Ansökan till ICAkort?"

Men den vackraste stunden i livet var den när du kom..



malin

trött och omotiverad

Var hos madde i lördags, åt mat, drack vin och kollade på melodifestivalen! Trodde det kunde bli lite stelt innan men det funkade bra! Det gör jag gärna om.

Ska till skolan om en halvtimme..idag måste vi verkligen sätta igång ordentligt med vårat projektarbete. Och jag har inte lust, jag har ingen ork..jag är trött! Jag vill verkligen inte men jag måste ju, så det är väll bara att göra det. Helgen var på ngt sätt jättejobbig, är helt slut idag..

Det är ingen bra tid just nu, igår hade jag nog världens sämsta dag..jag är orolig för allt, jag blir ledsen för allt, det är så helt jävla värdelöst! Och så blir det ju inte bättre av att höra att folk tycker si och så om mitt liv och om vad jag säger, för dom vet inte hur det är för att dom själva får vara med den dom älskar varje dag, det är inte så himla lätt! Då är man inte på humör för ngt skämt heller..och när man vet att skämtet är hur dom egentligen tycker,i den saken. Äsch jag orkar inte ens bry mig vad folk tycker längre..

Jag gör vad jag vill och Alex gör vad han vill, det är ingen som säger åt den andre vad den ska göra! Vi bestämmer själva och det är så det ska vara. Jag älskar honom mest av allt..!


malin

ärliga svar :)

Läste Linnéas blogg nu. Hittade en rolig lista som hon hade, och då måste man ju vara ärlig, och jag vet ju att mamma läser min blogg flitigt :) men men, tycker det är skoj med såna här listor! Då får man veta lite saker om olika människor. Har för övrigt varit hos Josefine ikväll. Vi gjorde hur fina smycken som helst, kanske vore en karriär, och såg på OC och åt vofflor tills man fick ont i magen. Imorgon åker jag hem till Alex och jag saknar honom så jag vet inte vart jag ska ta vägen!


För hela ditt liv:
(x) Rökt en cigarett
(x) Druckit så mycket att du spytt
( ) Krockat någons bil
( ) Stulit en bil
(x) Varit kär
(x) Blivit dumpad
( ) Haft sex på offentlig plats
( ) Fått sparken
( ) Sagt upp dig
( ) Varit i handgemäng
( ) Smygit ut ur dina föräldrars hem
(x) Blivit påkommen av någon när du har sex
(x) Haft känslor för någon som inte känt tillbaka
( ) Blivit arrestrerad
( ) Gått på en BLIND DATE
(x) Ljugit för en vän
(x) Skolkat
(x) Sett någon dö
( ) Varit till Kanada
( ) Varit till Mexiko
(x) Flygit flygplan
(x) Gått vilse
(x) Rest runt i Sverige
( ) Besökt Washington DC
(x) Simmat i havet
(x) Känt som du skulle dö
(x) Gråtit dig till söms
(x) Lekt tjuv och polis
(x) Nyligen ritat med färger (rita kan man göra på föreläsningarna när det är tråkigt!)
(x) Sjungit karaoke
(x) Betalat för maten med enbart mynt
(x) Gjort något som du lovat dig själv aldrig göra
(x) Busringt
(x) Skrattat så mycket att någon dryck kommit ut ur näsan
(x) Fångat en snöflinga på tungan
(x) Dansat i regn
(x) Skrivit till Jultomten
(x) Blivit kysst under en mistel
(x) Sett solen gå upp med någon du tyckt om
(x) Blåst såpbubblor
(x) Grillat på en strand
(x ) Gått på en fest du inte var bjuden till
( x) Åkt rullskridskor
(x) Åkt skridskor

1. Vad gjorde du imorse? var alldeles för trött för att göra ngt
2. Din senaste resa? om herrljunga räknas så
3. Något smeknamn? grodanmalin
4. Pappas namn? Jan
5. Vilken är din favoritdricka? Vatten och någon alkoläsk som smakar citron eller lime :)
6. Tatuering? jo två, en stjärna på ryggen och en groda på benet
7. Kroppspiercing? hm, bara öronen
8. Hur mycket gillar du ditt arbete (0-10)? 8
9. Födelseplats? Haha Borås BB kanske? (måste man hålla reda på det..?)
10. Favorit semesterort? campa vid havet slår allt
11. Har du nånsin vart i Afrika? i Egypten
12. Någonsin stulit en trafikskylt? nej
13. Varit med i en bilolycka? nej, men en gång åkt en bit bakom och sett en bilolycka...om det räknas
14. 2 dörrar eller 4 dörrars? 4
15. Vad ångrar du? att jag inte jobbade ett år innan jag började plugga...(men jag ska fortsätta plugga)
16. Din favoritkonstnär? oj jag kan inget om konst..har en tavla som kostade 50 kr på ullared
17. Vart vill du resa och varför? Thailand, har bara alltid velat det, för modligen för att det är dyrt!
18. Favoritnummer? 10
19. Favoritfilm? Angeleyes och min favoritfilm sedan den kom, 10 orsaker att hata dig, en klassiker!
22. Favoritmat? Om jag fick välja skulle jag leva på potatis och purjolökssoppa
23. Favoritdag i veckan? Hela helgen då jag får träffa Alex
24. Favoritmärke på kroppstvål? Dove
25. Favoritserie? OC och Vänner
26. Tandkräm? Zendium Mint
27. Favoritdoft? Marco Polo Midsummer och Jean Paul (killdoften..mm..)
28. Vad gör du för att koppla av? tar ett bad, eller lyssnar på Håkan..
29. Meddelande till dina vänner som läser detta: jag saknar er jag inte träffar så ofta!
30. Hur ser du dig själv om 10 år? jobbar med ngt jag trivs med och får förhoppningsvis tillbringa mina dagar med alex och barn :)
31. Vad gör du när du är uttråkad? lägger pasians på datorn, helt klart!
32. Vad tycker du om att få? spontana sms från nära och kära
33. Längst bort plats du kommer skicka detta meddelande? skriver det bara här på bloggen.
36. Senaste person du var kär i? Min fina Alexander Mattsson! Är och kommer alltid att vara!


tunga steg

Igår var jag inte alls på humör, allt kändes bara jobbigt och så var man trött efter en utekväll som egentligen inte alls var så lyckad. Det var med tunga steg man gick genom lägenheten hela dagen..ville bara lägga mig ner och sova och inte vakna förän sommaren var här och jag kunde gå ut och få solen i ansiktet. Alex åkte hem tidigt..för tidigt.. kanske var det besviken som jag kände mig, för satt en timma i soffan sen och bara var ledsen och hade så där ont i magen som när ngt är fel, när ngt inte riktigt blir som man vill..

Ja festen i lördags var kul på vissa sätt men inte alls så lyckad om man tänker efter. En del mådde dåligt av för mkt alkohol och vissa mådde dåligt av andra saker.. Fast lite kul var det när vi skulle ha förfest hos mig, men folket var försenade så då skulle vi åka in till dom, så det gjorde vi. Var där i en kvart och sen var vi tvungna att springa till bussen. Vi hade två bussar att välja på som var rätt, och givetvis tog vi den enda som var fel. Hoppade på fel buss och kom på det i lagom tid innan vi hade kommit långt bort från centrum. Fick gå tillbaka för att ta rätt buss. Och jag som åker med den varje dag..men vem kollade vilken buss vi gick på? Busschaffören blev lite sur..

Har städat nu i en timme..åh det är ju bra tråkigt att städa! Diskade upp mitt berg med disk sen hela helgen ungefär, dammsög och skrubbade. Det känns alltid lika smutsigt och lite äckligt när man haft förfest och folk hos sig. Även om vi denna gången bara var tre stycken. Chips och nötter under soffan, hur hamnar dom där?

Måste börja på en bildanalys nu idag..eller kanske imorgon..trodde denna kursen kunde bli kul men det visade sig att den inte var något för mig..när kommer det något för mig? Jag väntar tålmodigt..

Jag har ont! Har världens största blåmärke på benet efter i lördags, råkade ramla över hela bordet hos Linnéa.. eller hur Elin :)


Ibland är det bra att tänka på hur bra det blivit, om man jämför med hur det var förut..för det är faktiskt bra, och jag älskar honom mest av allt i hela världen..jag saknar honom när jag ser hans tandborste stå hemma hos mig, men jag saknar honom ännu mer när jag känner att mina kuddar faktiskt fortfarande luktar som han gör...

malin

aaaarrgggg!

Så idag har vi städat min gamla lägenhet på Dalvik ordentligt, och putsat fönstrena! Så jag ringer och frågar hyresvärden om besiktningstid, men då får jag inte besiktiga den nu säger han. Och att jag ska ringa Margareta istället. Hon svarar inte så då ringer mamma honom: Jag måste alltså komma samma dag som nästa hyresgäst flyttar in och putsa fönsterna! Bara för att dom kan bli smutsiga under denna månaden som lägenheten står tom. Klart dom blir lite smutsiga i detta vädret! Dom kan bli smutsiga på en halvtimme! När jag ringde första gången innan jul någon gång och frågade om besiktning så sa han att dom ville ha gjort det så fort som möjligt. Men nu låter det helt annorlunda, han går inte att prata med, inte att resonera med! Han var jätte otrevlig, så nu fattar hon vad jag menar med att han är helt blåst. Bryr dom sig inte ngt om sitt rykte eller? För dom börjar verkligen få dåligt rykte i Jönköping nu, och det förtjänar dom! Inte service vänliga för fem öre!!

Väntar på att Alex ska komma hit..tar väll några timmar till, ingen aning om vad jag ska göra tills dess.. Kanske päsa lite framför tvn, helt proppmätt efter thaimaten förut. Och lite ballt var det att Anna Book kom in när vi satt och åt, med sin familj och fotografer. Inte för att jag gillar henne särskilt mycket men ändå :)

Imorgon är det fest! Längtar grymt mkt! Och mitt halsonda är borta fast nu har det flyttat sig till näsan så nu är jag supersnuvig istället. Ser ju redan full ut så röd som jag är om näsan..


malin