att säga hejdå..

..kan vara jobbigt. Oavsett om det är för alltid eller för ett litet tag. Idag sa vi alla hejdå till Ingvar. Det var en fin begravning, med fin sång. Jag tror och hoppas att han har det bra där han är nu. Kändes som en del av farmor försvann igen när vi sa hejdå vid kistan. Hon finns kvar i hjärtat och han påminde mycket om henne. Men nu är dom tillsammans, bror och syster. Tänker på er, och hoppas ni båda har det bra!


malin

tjejkvällar och skola

Sitter och förbereder mig lite för redovisningen imorgon för vår kampanjwebb. Är riktigt nöjd med resultatet! Vi ska bara prata i 5 minuter så det är inte så avancerat , mest motivera våra val. Efter det blir det en tur på stan med therese. Ska köpa födelsedagspresent till madde. Måste gå till optikern också. Ringde dit förut idag för att beställa linser. Han ringer upp mig 5 minuter senare och frågar vad mina linser heter, för han kan inte se i min "journal" vilka jag haft sist, eftersom jag bytt typ tusen gånger. Hur ska jag komma ihåg det? Finns ju tusen varianter av varje märke. Har ingen förpackning kvar, vet ju bara styrkorna på dom. Dåligt att dom inte skriver ner sådant! Så nu måste jag gå dit imorgon och kolla.

Annars så har jag umgåtts med mina fina vänner en hel del. Tjejkväll med Anna och Malin i lördags, vin och tjejsnack. Tjejkväll med Anna, Josse och Jenny igår, knytis med vin och melodifestivalspelet, himla kul! Kommer sakna er när ni åker snart! Nu blir det inget mer vin föräns lördag iaf, inte ett dugg sugen just nu men det kommer säkert :)

Blev pålurad en sån där polisbricka förut, om man tappar bort sina nycklar så vet polisen vem dom tillhör (om man har tur att dom kommer till polisen). Var helt nyvaken när dom ringde, var något att jag handlat genom Haléns och fick ett bra erbjudande. Orkade inte ens säga nej. Så får väll se när den kommer. Väntar förresten fortfarande på min kurslitteratur från Adlibris, dom är så sega!

Idag blev vår uppsats tryckt och klar. Jag är stolt över mitt och Linnéas hårda jobb med den, vi är så bra!!


malin

reafynd

Klockan är bara halv 9 men jag är supertrött! Har varit på a6 halva dagen med Therese och shoppat. Hittade en massa fina saker, fick väldigt mycket för pengarna! Fyndade på rean, brukar vanligtvis aldrig hitta något på rean. Så jag är nöjd med dagens inköp!

Sen jag kom hem har jag uppdaterat mig på läget med uppsatsen, och imorgon får vi äntligen trycka den. Så får inte glömma att föra över den till USB-minnet innan jag går till skolan imorgon. Mitt söta rosa lilla USB-minne som jag fick i julklapp :)

Har också städat större delen av lägenheten, har bara lite dammning kvar av min hemska svarta bokhylla som fullkomligt suger åt sig damm. Den tar sån tid så fixar den imorgon. Har ont i huvudet nu också så borde äta något. Men känner mig fortfarande mätt efter lunchen på a6, som bestod av sås och kyckling med pasta, inte tvärtom. Pastan badade verkligen. Men gott var det.

Imorgon blir en bra dag!

malin

photoshoppat

Från kl 13.00 till 16.30 satt jag i datasalen och lyssnade på lektion om photoshop. Tappade bort mig den första kvarten, och sen var det kört. Inte riktigt kanske, lyckades nog lära mig lite idag iaf. Men känns som att jag aldrig kommer lära alla funktioner, eller ens hälften av dom. Lite svårt tycker jag också att sitta och kolla på när någon annan gör, hellre en genomgång och sen få ett häfte med övningar. Började lite med designen till vår kampanjsajt också, jag är nog ingen kreativ människa trots allt, allt detta praktiska kommer göra mig galen. Kanske är en teoretiker iaf, hur mkt kan gå fel när man läser i en bok?

Jag vill se filmen i taket lyser stjärnorna. Har läst boken och den var riktigt bra.

Någon, vem vet jag inte, ville att jag skulle lägga ut före och efter bilder på hur håret var och blev efter färgningen. Men tycker det är ganska onödigt, var ju svart innan också om man bortser från den brun/gråa utväxten. Så nu är det bara mer jämt svart :)


malin

kursstart idag

Sitter här med hårfärg i håret, har säkert kladdat ner större delen av nacken och baksidan av öronen. Det är svårt att färga själv, speciellt när håret inte är så kort som förut!

Idag hade vi två kursstarter, Webbprojekt och design och Digitalfoto. Båda verkar kul och intresanta, men många inlämningsuppgifter. Är verkligen nybörjare på Photoshop, kan vissa grunder men det försvinner så snabbt när man inte håller på med det kontinuerligt. Denna veckan ska vi göra ett grupprojekt, designa en kampanjesajt i photoshop och sedan redovisa den. Blir nog kul men en utmaning! Fram till mars ska vi också fota en massa och bildbehandla foton, ska bli kul att lära sig systemkamera på riktigt, alltså mer än starta den och trycka av ett kort :) Vi ska ta fem kort i ett tema och sedan photoshoppa dom, någon som har ett förslag på tema? Har lite dålig fantasi gällande sånt.

Nästa torsdag ska jag åka hem. Och då ska jag sjunga singstar, för mamma och pappa köpte playstation och singstar idag! :)


malin

virrvarr!

Nu snurrar det rejält i huvudet, för mycket information, vad stämmer?! Kommunikationsvetare som lärarna på skolan borde ha mer kontakt och vara överens om vad som gäller, och vara bättre på att forma budskapet så att det uppfattas rätt.

Så det är allt lite rörigt idag. Skulle beställa böckerna till kurserna, nu när jag fått veta vilka jag kan låna och inte. Vissa finns inte, alla finns inte på samma ställe, vissa är det fel årtal på, och en himla massa mer. Pengaångest.

Sen har vi uppsatsen. Ska den godkännas av examinatorn nu efter att vi gjort ändringarna? Eller ska jag trycka den först med gul framsida och lämna den till examinatorn tillsammans med en blankett. Hur många ex. ska tryckas? När i processen ska Ann ha uppsatsen? JAG VILL BARA HA DEN TRYCKT OCH FÄRDIG NU!

Och samma klantiga grej jag gjort förut: Kokat kaffe, glömt av att jag kokat kaffe. Kommit på det och hämtat kaffet. Ställt ifrån mig det för att fixa ngt på datorn, fastnar där och glömmer av mitt kaffe som såklart blir kallt och äckligt.

Jag blir bara trött.

malin

ännu en måndag

Ännu en chans att ta tag i saker.

Jobbade fyra timmar i lördags i obekväma skor och en mage som var döhungrig. Det är segt att gå till 2 då man inte har någon lunchrast. Man är ju van att äta tidigt nu i och med uppsatsen. På kvällen var det först tacos hos Therese och sen förfest. Slutade på Karlssons, trötta och slitna. Så det blev en hyffsad tidig hemgång. Skönt det, har skoskav. Under fötterna!

Grattis Elin och Erik till förlovningen! :)


malin

effektivitet..

..är inte riktigt min grej. Är lite dålig på att börja i tid, och få gjort massa saker under en och samma dag. Gillar att dra ut på det sådär länge att man måste stressa som en liten blå (som vi MKVare är) dom sista dagarna. Eller gillar och gillar, men det blir oftast bara så. Idag har jag däremot börjat dagen bra med att gå till skolan klockan 9 för ett möte med den gamla projektgruppen. Nu är det dags att ta tag i rapporten, komplettera och lämna in. Jag vill kunna ta bort den där mappen från skrivbordet, så att jag slipper se den. Har haft kvar den där för att påminna mig själv om att jag faktiskt måste ta tag i detta nu.

Glömde såklart att maila uppsatsen till mig själv så jag kunde inte skriva ut den och lämna den till examinatorn, men jag mailade den istället. Hört att andra grupper gjort det så det borde ju gå bra. Hittade någonstans i Karins alla tusen mail att man ska vänta på ett godkännande från examinatorn innan man ska trycka den, så jag får väl avvakta och se.

Ikväll är det kåren, jag är jättesugen på fest, men kåren känns sådär. Kan inte riktigt bestämma mig om jag ska med ut eller inte. Ja, har ju hela dagen på mig att bestämma, under tiden jag pluggar. Ska beställa lite böcker till nästkommande kurser först, men fy vad dyrt! Har hittat alla böcker utom en och det går på ca 1700 kr. Det lilla ekonomisinne jag har säger att detta är inte alls bra, men, jag ska inte beställa alla böcker på en gång. Väntar med den kursen som börjar andra halvan av terminen. Ska förresten läsa Digitalfoto, Webbprojekt och design, och Multimediekunskap (tror jag den hette). Ger mig in på okänt område, känns lite läskigt, kan verkligen ingenting om detta.


malin

update: Fick precis ett mail där det stod att man inte skulle glömma att registrera sig för terminen, och det var väl tur att dom skickar ut ett sånt mail, för det visste inte jag, eller möjligtvis att jag hade glömt att man ska göra det. Så nu är det gjort. Och såg dessutom att kursen heter Multimedieproduktion och inte Multimediekunskap. En himla skillnad, då det blir mer praktiska moment, hurra för det!

i himlen finns inget ont och där fryser man inte

Idag har varit en trött dag, med tankar hit och dit. En lång och skön promenad med Anna på förmiddagen var bra!

Imorses tog farmors bror turen till himlen. Han har det nog bra där nu. I himlen är det varmt och skönt, man får snusa och ha keps på sig när man vill och man får träffa alla nära o kära som man längtar efter. Tror han sitter och snackar med farmor just nu, och kanske firar hennes födelsedag som var igår med massa kakor. Vila i frid Karlsson!


malin

antar Annas utmaning

3 jobb jag haft:
Hemgården (Äldreboende)
FotoMix
Team Sportia

3 platser jag bott på:
Herrljunga
Alingsås (4 veckor när jag jobbade där, räknas nästan :)
Jönköping (Dock flyttat en massa gånger inom Jönköping)

3 saker jag gillar att se på TV:
One Tree Hill
90210
Tävlingsprogram a lá Idol, Lets Dance m.m..

3 favoriträtter:
Mammas heta räkor
Thaimat!
Sill och färskpotatis

3 platser där jag helst skulle vilja vara just nu:
I något varmt land
Hemma hos mamma och pappa
Hos Linnéa i USA

3 personer som antar utmaningen:
Emma, Linnéa (som Anna redan utmanat) och någon av Jossarna

söndagsvila

Snabb resumé av dagen och gårdagen:

Sov på tok för länge, var mer trött än utvilad. Min matlust har inte riktigt kommit tillbaka så frukost känns som en pina, drack tre glas juice och somnade på soffan. Vaknade tokhungrig och åt middag, klockan var ca 2. Sen vet jag inte vart dagen har tagit vägen, men gick iaf till hemköp ca kl 5 och köpte smör och bakade en kladdkaka, det enda som smakat riktigt bra hittills! :) Började fixa med uppsatsen, nu är det endast 5 små punkter kvar att fixa. Men det gör jag imorgon.

Igår jobbade jag, var sagt att det skulle bli en lungn dag men det var att göra hela tiden, ganska stressigt, men kul! Var dock lite kämpigt att gå upp och sminka sig på morgonen, i och med att jag knappt inte kan äta frukost blir jag såklart svimmfärdig och illamående. Men tog mig igenom det och sen var det bra igen. På kvällen gick jag till Anna och kollade på film och pratade en massa, tack för en trevlig kväll! Höll hårt i överfallslarmet jag fick låna av henne på vägen hem. Har inte tänkt på det så mycket innan att det kan vara osäkert att gå hem själv, men nu när det skett ännu ett våldtäktsförsök här så blir man rädd. Tråkigt att tjejer inte ens ska kunna gå hem själva utan att riskera att bli överfallna.

Linnéa har det bra i USA, det gör mig glad! :)


malin

nej mamma

Mamma, du är rolig, klart jag inte tog illa upp om guldfisken. Men jag ska inte köpa någon fisk, jag hatar fiskar, har aldrig förstått meningen med att ha en fisk som husdjur. Dom går ju inte att gulla och gosa med. Det går det ju kanske inte att göra med hamstrar heller, vilket är mitt livs värsta köp, fortfarande, någonsin. Kommer inte ihåg hur gammal jag var då, men dom åt iaf upp varandra, och sina bäbisar. Det ska vara katt eller hund.

Idag har jag fått lite ljus i vardagen, som lindrade min ensamhet lite. Fikade med madde och therese förut. Satt länge på KaffePaus och gick igenom allas intriger och kärleksproblem. Känner dock att jag inte har så mycket att dela med mig av, har varken intriger eller kärleksproblem just nu. Önskar att jag hade något utav det, för just nu känns min tillvaro för tråkig, för ensam. Hoppas iaf att madde kommer tillbringa lite mer tid här, så man får chans att träffa henne, det var bra att ta tag i vår vänskap igen för den blir aldrig tråkig!

Har tagit mig halvt i kragen och lagt upp alla uppsats-papper på bordet nu och strukturerat upp en sådär halvbra plan för pluggandet imorgon. Innan jag börjar plugga ska jag gå till apoteket och köpa panodil och ipren till Daniel, min bror, för han är sjuk. Han får ju alltid handla åt mig när jag är sjuk, och det är ganska ofta, så nu är det min tur. Tar väll en stund eftersom han bor ända borta på Ljungarum (glad att jag flyttade in till stan). Och eftersom apoteket öppnar 10 så börjar jag plugga efter jag kommit hem, orkar inte gå upp tidigare än 9.

Skickade iväg ett mail till Linnéa förut, vi har inte hunnit prata än, och jag är sjukt nyfiken på hur hon har det i USA! Saknad är hon iaf!

malin

the secret life of..

När man har viktiga saker att ta tag i, det är då man oftast hittar andra oviktigare saker att göra istället. Som att se på serier. Har hittat en ny serie som jag verkar ha fastnat i: The secret life of the american teenager. Inspirerad av Juno, som är en riktigt bra film, därför jag fick för mig att börja kolla på denna serien. Så nu när OTH och 90210 snart drar igång i USA igen så har jag alltså 3 serier att följa maniskt. Riktigt bra när jag har uppsatsen att fixa färdigt och också den som fått namnet "den där jävla rapporten" att komplettera och lämna in. Men jag har nog all tid i världen just nu, inga föreläsningar förens v.3 el. v.4 och många vänner bortom sveriges gränser..all tid i världen.

Förresten, är tillbaka i Jönköping också, i en kall lägenhet. Har blivit riktigt bortskämd med värmen hemma, både i huset och från mor&far. Här är det ändå lite ensamt.

Är nästan frisk, och festsugen därtill.


malin

tillfrisknar..

Jag håller på att tillfriskna. Är fortfarande hostig, snuvig och har ont i halsen, även jättetrött i kroppen. Men allt är lite lindrigare nu. Så det känns skönt. Kanske kan jobba nästa helg iaf. Missar tre jobb-dagar nu, det är surt. Jag är i starkt behov av pengarna. Blir säkert lite utgifter på nya kursböcker nästa månad, när kurserna drar igång. Men sparar ju lite när man bor hemma några dagar, det är bra :)

Igår var jag alldeles för trött för att ens orka fixa mig, Så jag missade Linnéas hejdå-middag. Men har varit där en sväng idag istället och sagt hejdå. Det var ledsamt! Vi har umgåtts nästan varje dag nu dom sista 10 veckorna, så det kommer bli konstigt att hon är i USA och inte bara några kvarter bort. Kommer sakna Dig!!!

Har precis varit uppe vid en damm i skogen och kollat lite. Höll på att förfrysa fötterna, fy vad kallt det är ute idag! Ska dricka varm choklad och vira in min i en filt nu.


malin