En solig vecka på en ö i medelhavet

Hola!

Åh, mallorca var fint! Dit kan jag absolut åka igen. När vi kom dit förra lördagen var det lite molnigt och det fortsatte mulna på och sen kom det till och med några droppar regn på kvällen. Vad är detta för jäkla väder tänkte jag och blev lite deppig, det var väl solsemester vi skulle ha?! Men dagen efter var det som bortblåst och vi har haft en underbar vecka med soligt väder och knappt svalkande bad i det härliga medelhavet. Temperaturen som vi mätte som högst tror jag var 43 grader och det var riktigt hett. Hotellet som vi bodde på var ett mysigt litet lägenhetshotell, centralt men ändå lungt och skönt.

Vi har inte bara legat vid stranden och pressat, och det syns på min bränna som inte är så mkt bränna, lätt brun bara. Och det lilla lär väl försvinna om några dagar eller så. Men iaf så har vi utforskat Port de Alcudia där vi bodde, alla dess turistaffärer och en del mysiga restauranger. På tisdagen hyrde vi en bil och skulle åka uppåt mot en fantastisk utsiktsplats, Formentor, men vi kom aldrig riktigt så långt ut och upp som till den. Det var helt sjuka vägar i bergen upp dit med 180 graders svängar hela tiden och med stup längs med vägen med knappt några staket så jag och mamma vägrade rent ut sagt åka på fler sådana vägar som blev värre och värre, och med mötandes bilar (till och med bussar) titt som tätt. Men där vi stannade dög gott, helt underbart.

På onsdagen, då det började närma sig 40 graders strecket, tog vi bilen till Palma, på andra sidan ön. Pappa får en eloge för att han klarade av trafiken där inne som var lite smått hysterisk med gator som en bildbredd och parkeringshus rätt ner i marken, klaustrofobin var ett faktum. Inte konstigt att alla hade minibilar men som ändå var buckliga och skrapade i lacken rätt många av dom. Där skulle vi kolla runt lite, kolla på den stora katedralen (som var fin men hur kul är det att kolla på kyrkor och sånt egentligen...) och shoppa. Efterlängtade shopping som jag blivit mobbad för (det och att jag hela tiden sov i bilen). Dock hittade jag inte så mkt, eller värmen gjorde väl att man inte var så sugen på att prova massa. Fynden måste jag säga att jag gjorde i turistbutikerna där vi bodde.

Dom sista dagarna njöt vi av solen, god mat, underhållning och drinkar. Viner på mallorca har man läst mkt bra om men jag måste säga att det inte var ngt jag fastnade för, det var en ganska udda smak på de flesta.

På denna veckan har jag lärt mig: Att ha öronproppar när jag flyger, att jag ska lära mig packa, att speedos uppdragna över gubbmage borde förbjudas, att det finns "svenskt kaffe" på mallorca men att det kostade över 100 kr för ett paket, att mallorkinskt kaffe är äckligt och att koffeinfritt kaffe inte är till så stor nytta, att Sangria inte är gott och att Strawberry Daiquiri på Mallorca inte är samma sak som i Sverige.

Tack familjen, (mest pappa :) för en kul semester!

Bilder kommer snart, så fort jag fått dom på min dator.

malin


p.s
Linnéa och Josse, jag har kort på en Ulla-Bella look-a-like, haha!

istället för...

...vyrkort!

Här kommer en hälsning till alla nära och kära där hemma, eftersom jag inte orkar skriva vyrkort. Vi har det jättebra, det är soligt och skönt med undantag för första dagen då det var väldigt molnigt. Men nu har vi legat och solat (bränt) oss och bara njutit av värmen.

Imorgon blir det marknad, nån äkta mallorkinsk marknad i den äldre delen av Alcudia tror jag. Där vi bor nu är det ganska turistaktigt men fint. På onsdag ska vi åka över hela ön till Palma, för lite shopping. Kanske hyr vi en bil dom sista dagarna och ser oss omkring lite på ön.

Ha det fint!

malin

Turister..

Det är nästan bara turister inne och handlar nu, väldigt många iaf och mycket danskar. Men även en del tyska och norska. Dom handlar mycket och är väldigt trevliga. Men vissa är sjukt snåla, och priset för det tog idag en afrikan hem. Vet inte om han är turist för han har varit inne 5 ggr sen förra veckan och kom även in idag. Han har kollat på cykellås och skulle absolut ha ett som var billigt, och enligt honom var 59 kr dyrt, men vill man ha ett bra lås får man väl betala också. Iaf så hade vi rea förra veckan och då kostade låset 50 kr men även då tyckte han det var dyrt och anklagade mig lite sådär dumt för att det var dyrt och för att jag inte visste om Biltema hade billigare och bättre lås. Idag köpte han till slut det där jävla låset och även idag fick jag ett par anklagande ord för att jag inte sagt att vi bara hade nedsatt pris förra veckan. Ja menar herregud, 59 kr, för ett lås!! Och fundera på det en hel vecka för att sedan köpa det och va sur. När han blev sur för att vi inte hade rea idag och för att jag inte sagt ngt till honom förra veckan, så blev jag lite småsur tillbaka och sa minsann att han frågade faktiskt inte heller. Då blev han tyst och gick.


malin

Ja Tack

Skickade precis in mina svar på studera.nu. Tackade ja till dom två kurserna jag skrev i förra inlägget och även till en reservplats på första delkursen i socialpsykologi. Det är samma kurs som jag ska läsa i kurspaketet men är lite osäker hurvida man får poäng eller inte om man nu skulle hoppa av efter en kurs. Då kanske det är bättre att bara läsa en kurs som står fritt. Ja det är inte lätt att fatta men men, vi får se hur det blir. Anledningen till att jag har tankar på att kanske bara läsa den första delkursen är för att den andra kursen lät sjukt svår och inte riktigt vad jag vill läsa, men säkert otroligt nyttig, så jag får se hur det blir..

Denna dagen är inte bara ledig för min del, jag har tredje tvätten inne och har städat lite smått. Ska även börja kika på nytt bord till den nya lägenheten för jag tror att det jag har nu är alldeles för stort. Och så måste jag köpa nytt överdrag till min soffa, den är så sliten och tråkig just nu. Men det får nog bli i Göteborg sen när man flyttat in sakerna, så man ser vad som passar eller inte.

Ikväll kommer Linnéa hit och ska bo här i en vecka, när hon jobbar. Jag ska också jobba, dock ledig onsdag och det är  skönt! Då ska vi fika med Anna och kanske Josse, kul att hinna ses lite nu i sommar även om man mestadels har fullt upp. På onsdag blir det också packning av resväskan, och lite på torsdag. För på fredag åker jag hem direkt efter jobbet. Vi behöver nog åka till Landvetter vid 3, halv 4-tiden på natten/morgonen så det blir inte många timmars sömn direkt..


malin

tralalalalaaa

Måste bara säga, innan jag somnar med ett litet leende på läpparna, att det stod "antagen" på: Presentationstekniker - om att använda text, bild och form och även Kurspaket: Socialpsykologins grunder.

Jaaaa!



10 dagar till Mallorca!


malin

Konsekvenser av idag

Idag har jag jobbat 11 timmar, och jag är trött. Och det märktes ju extra tydligt när jag skulle sätta in plåten i ugnen igen eftersom det inte riktigt var klart. Jag tog tag i den ugnsvarma plåten med händerna och lyfte, utan ngt på händerna.. så nu har jag ont..

Vi har massa REA nu, passa på!


malin

Jag kan till salu

Så då var jag inne på min 3e jobbvecka. Jag räknar ner eftersom jag längtar otroligt till semesterveckan på mallorca och flytten till Göteborg. Snart snart snart kommer jag veta om jag kommit in eller inte. Under tiden övar jag mina skills på att skriva skyltar och sälja cyklar, det kan vara riktigt kul det med. Idag har dagen bjudit på en hel drös med störda, knasiga och roliga kunder. En fick Gustav ta över när jag inte förstod vad han menade, han kunde inte prata svenska eller prata ngt annat språk tydligen, så han skrev på en lapp: "Jag kan till salu 4.500 kr". Och så pekade han på datorn och la upp sitt legg. Det hela slutade med att han blev skitarg och pekade Fuck you åt Gustav och gick därifrån.

Efter jobbet åkte jag och Therese till Skövde. Det spöregnade ngt sjukt i Jönköping när vi åkte så sakta gick det men sen hade vi tur och hade underbart men VARMT väder i Skövde hela kvällen. Blev utgång på Husaren som är helt okej, dock lite sjabbigt, och för jäkla dyrt! Dom tar inträde som Kärven tar i Herrljunga, och det är INTE okej. Därför gick Niklas förbi hela kön och in gratis, utan att en enda vakt stoppade honom.

Imorgon är jag ledig, så då kommer Josse och Linnéa hit! Vi ska först gå och äta lite och sen gå på den tidiga bion och se The Proposal. Hoppas den är bra, mysigt ska det iaf bli att vi tre hittar på ngt tillsammans igen. Skoj skoj.

Några bilder från helgen:



malin

Och så kom regnet..

Nu har det varit otroligt varmt och härligt i nån vecka men idag kom regnet och inte lite heller. Åskat har det också gjort. Idag tog jag och Linnéa en tur på stan, det blev en ny fin bikini från Kapp Ahl, dom har fått in en hel del fint och håller dessutom på att bygga om hela butiken så nu blir den jättestor! Man ska inte underskatta Kapp Ahl och Lindex, det finns guldkorn att hitta! Kände att jag behövde komplettera men en till bikini till Mallorca, innan hade jag bara en som passade, känns ju lite väl lite.

Nu har jag gjort 1 ½ vecka på jobbet. Idag är min lediga dag i veckan så det är väl typiskt att det ska regna och ha sig. Hann iaf med 1 timme på stranden innan skyfallet och årets första dopp i vättern! Det var inte så varmt men skönt!

På lördag efter jobbet tar jag och Therese bilen till Skövde och sen blir det fest och förmodligen utgång! Träffa Madde och Martin och lite annat folk, får passa på nu när man jobbar och bor på olika ställen.

Längtar längtar längtar till mitten av juli då antagningsbeskeden kommer, att vänta på detta måste vara det segaste man kan göra nu i sommar, vill ju veta hur min höst ska bli eller iaf vart jag kommer befinna mig. Och så blir det ju såklart mallorca då också, soooool :)


Här är mina senaste, bästa och grymmaste inköp ;)


Kapp Ahl, 129:- resp. 99:-



Din Sko, 399:-


malin