dålig sömn och dåliga tatueringar

Gick och la mig i hyffsad tid igår och då hade dom fest, tror det var ovanför mig. Vaknade vid 1, då spelade dom fortfarande hög musik, vaknade sista gången vid 4 och då höll dom fortfarande igång, jättehög dunkande musik. Fest i all ära men fan inte kl 4 på morgonen, lite hänsyn borde man ha..

Antar att den dåliga sömnen och mycket att göra på jobbet ledde till den huvudvärk jag har nu.. så det blir inget kul alls denna helgen. Men nästa helg hoppas jag att madde kommer hit, hon kan ju inte spendera hela sommaren i herrljunga.

Läste precis om och såg över 40 bilder på misslyckade tatueringar. Usch, tänk att göra en tatuering man velat ha länge och sen inser man att den är helt misslyckad, att man blivit lurad. Jag har funderat lite på att göra nästa tatuering någon annanstans än i herrljunga men efter att ha sett dom bilderna så ska jag defenitivt göra i herrljunga när jag gör nästa. Jag vet ju att han är duktig och proffsig, så varför chansa. Men det dröjer nog ett tag till nästa blir, får blir efter skolans slut och när man tjänat ihop lite pengar.

Har hittat en resväska nu också som jag ska lägga dom pengarna jag har denna månaden på. Men jag har lite beslutsångest. Om resväskan hade funnits i rosa hade jag köpt den direkt, den var jättesnygg. Men nu finns den bara i illgrön, grå och en inte så rolig röd. Hm..hjälp?



malin

sovmorgon

Idag sov jag utan problem till 10. Jag är nog tröttare än vad jag vill erkänna, men ändå ganska taggad på att jobba och tjäna pengar. Idag fick jag ju också min lön. Och det är också det enda jag får denna månaden, alltså inte så mkt. Men en positiv överraskning var att den var nästan dubbelt så stor än vad jag räknat med. Så, idag ska jag gå ner på stan och handla vita sockar och..behöver otroligt nog inte så mkt mer. Det är ovanligt. Ska fylla på kylskåpet också, kan behövas.

Detta är egentligen min enda lediga dag denna veckan. Men jag behövde jobba, kunde inte säga nej, så jag börjar 3 och jobbar fram till någon gång ikväll, det blir nog lite övertid iaf, lika med extra pengar. It´s always in my head, pengar pengar.

Fick jobberbjudande från alingsås häromdagen. Så på mina lediga dagar här v.29 åker jag dit för att jobba. Men det ska bli kul, var längesen jag jobbade där och jag saknar det. Saknar mycket med den tiden.

Drömde världens jobbigaste dröm inatt. Och varje gång ska man vakna och innerst inne önska att det var sant men man vet att man inte borde, för det där har man ju kommit över.. orka! Det förstör hela dagen.


malin


another sunday.

Ännu en söndag, och ingen sol. Men det har inte gjort så mycket idag, har mest åkt bil och varit inomhus. Mamma och pappa var här så vi käkade thai, som vanligt. Vi har också varit en sväng på världens tråkigaste affär, Biltema. Alltså leksaksaffär för män. För alla tjejer därinne såg ungefär lika uttråkade ut som jag kände mig. Köpte iaf lite småsaker och sedan fixade pappa min "nya" cykel. Och tack för hjälpen med tavlan och det andra fixandet i lägenheten också :) Nu har jag fått upp min första tavla i rummet, det tog ett halvår. Den fina tavlan fick jag av josse och linnéa, tack!

Resten av dagen ska jag ägna åt matlagning, sortera lite papper och kanske orka tvätta lite också. Inspirerande. Och måste bara nämna att på väg hem efter att ha ätit thai-mat såg vi en man som gick omkring i randiga kalsonger. Tur att vi hade ätit innan. Vid juneporten kan man hitta alla möjliga människor.


malin

happy birthday

Igår var det midsommarafton, som firades här i Jönköping med Josse, Linnéa, Ida och Malin. Det var en ganska lungn men kul kväll. Och presenter fick jag också :) Och idag är jag hela 21 år, känns ju inte så mycket skillnad mer än att jag är mer bakis idag än jag var igår. Men vinet var gott igår iaf, och smörgåstårtan också!

Imorgon kommer mamma och pappa hit, och då får jag också en cykel, ska bli skönt att ha en cykel igen. Pappa har gjort iordning mammas gamla cykel, hoppas ingen tar den nu, ska kedja fast den varje gång!


malin

semestern slut

Tillbaka i Jönköping och lägenheten, och har jobbat första dagen av 8 veckor. Det var ganska lungt men tiden har gått fort ändå. Efter jobbet gick jag en lite omväg på stan för att kolla efter min cykel, men jag hittade den inte.. den kan ju vara precis vart som helst, förmodligen pajad ngnstans..sen gick jag hem och sedan iväg till Linnéa för att vattna blommor och hämta post, kikade även in på lite gator efter cykeln men känns ju hopplöst att leta i hela Jönköping efter den, så jag ger nog upp redan nu.

Veckan hemma i Herrljunga har varit bra, lungn och skön.. känner mig ganska utvilad, förutom igår då, efter fest i lördags var jag ganska trött. Det blev Vårgårda med Ida. Roligt som vanligt! Och igår hade vi också lite födelsedagskalas för mig och pappa, som fyllde år i lördags, och jag fyller nu på lördag.

Nu blir det lite midsommarsdiskuterande.


malin

åka fram

Håller på och fixar mig lite, ska åka fram och fika med linnea och gå till systemet. Undrar lite över varför alla i Herrljunga säger "åka fram"? Även om man bor inne i Herrljunga, tillochmed på storgatan, säger man åka fram, fastän man redan är framme, för framme är väll inne i herrljunga,..knepigt :)

Blev ingen promenad igår men däremot i förrgår, så nu har jag och mamma mätt ut lite olika rundor, en kort på 4 km, en mellan på lite mer än 6 km och en lång på 8,5 km. Så nu är det bara att välja!


Inatt drömde jag den mest konstiga drömmen på länge. Den handlade om min stulna cykel, som blev stulen än en gång i drömmen, en kvarglömd påse på cykeln med en katt i som hette Sofia och att jag gick till Ica i bara ett badlakan om mig för att köpa kattmat.. och så mkt mer. Undra vad den betyder?


Imorgon blir det förmodligen lite fest också, antingen i vårgårda eller i alingsås.


malin



semesterveckan fram till idag

Än så länge har semestern varit bra. Satte mig på tåget i lördagskväll i värmen och åkte till herrljunga. På söndag så åkte jag, mamma och pappa till havet. Hemma var det vindstilla men när vi kom dit blåste det storm. Men det var ganska skönt att ligga på stranden ändå ett tag, då kände man inte av den varma solen så mkt och blev inte så äckligt varm.. och även om det blåste så badade jag och mamma, så nu kan jag faktiskt vara ärlig i år när jag säger att jag har badat i havet :) Efter havet blev det lite småshopping på Torp. Igår så låg jag ute hela dagen och försökte sola så mkt det bara gick, eftersom vädret skulle bli sämre.. men jag blir inte brun så fort, det tar ett tag, så just nu är jag nog mest lite röd, får hoppas det blir brunt sen. Om inte, så blir jag iaf det i tunisien sen!

Idag var jag uppe tidigt och klippte mig i Vårgårda. Kort blev det. Och väldigt skönt, imorgon blir det att färga frillan också. Ska våga mig på ngt nytt. Efter frisören hälsade jag på mamma på hennes jobb, har ju aldrig varit på hennes nya jobb, och har lite svårt att se mamma som en kontorsnisse, eller kontorstant, men tant får man inte säga :) Eller telefonpratare kanske, eftersom det är det hon mest gör hela dagarna, jobbet verkar iaf bra. Sen blev det alingsås, äckligt att köra bil när det blåste så mycket, men jag tog mig dit och hem iaf. Och med mig hem fick jag ett par fina svarta korta shorts och en svart ganska lång kjol, men som enligt mamma var kort. Och ikväll till Sverige-matchen ska jag dricka den nya Xidern för sommaren, hoppas den är lika god som förra året.

Nu ska jag gå ner och förbereda mig inför Sverige-förlust, är ingen vidare optimist när det gäller Sverige och tävlingar av olika slag, möjligtvis tror man på Karolina Kluft. Ska vila benen i soffan resten av kvällen iaf, lite seg idag, igår blev det en runda på 8,5 km och idag en halv på nästan 4, för att det blåste så mkt..


malin

myggbiten

Sista kvällen i Jönköping. Gör inte så mycket kul, är ganska trött. Igår var vi hos Emma och Rickard och grillade och drack lite vin, spelade kubb, fotboll och lite annat kul. Kom på att jag saknar fotbollen en del, alltid en speciell känsla med fotbollen vid fötterna, var dock väldigt ringrostig :) Och myggbiten blev jag också, kliar som attans på benen nu..

Idag var jag hos Linnéa en sväng och solade på hennes gräsmatta. Käkade jordgubbar och drack MER, härligt! Har ju inte kunnat sola förut när det har varit så fint väder. Fast efter ett tag idag blev det alldeles för varmt, det har säkert varit över 30 grader här i Jönköping idag.

Nu ikväll så skulle jag städa, tvätta och packa, men jag somnade visst i soffan så har bara hunnit tvätta lite.. nu ska jag fortsätta med det också, så jag kan packa inför hemresan imorgon, en vecka i Herrljunga. Ser fram emot att komma hem lite, men hörde att det skulle bli skitväder i veckan, blir så sur..


malin

jag älskar detta vädret

Jag är på bättringsvägen, till och med på den väldigt bra bättringsvägen. Har inte ett dugg ont i halsen längre, men känner fortfarande av i kroppen efter sjukdomen.. men idag har jag iaf varit i skolan, det var illa tvunget. Fått skrivit litegranna och efter jag skrivit klart bloggen blir det dags igen. Vi har tagit välbehövliga pauser och suttit ute i det underbara vädret, att jag missat hela helgen med detta underbara väder.. men, jag hoppas att det håller i sig hela nästa vecka, då är jag ledig och hemma i herrljunga.

Efter en stund ute i solen förut idag kom jag på att kroppen kanske reagerar eftersom jag äter penicilin, förra gången blev jag helt rödprickig över hela, och då menar jag HELA, kroppen efter att ha suttit ute i 5 minuter. Men det har inte hänt något än så hoppas att det inte är någon fara, nu när jag ändå är så pigg att jag kan vara ute. För vem vill se ut som en prickigkorv.. har jag ju gjort tillräckligt när jag var mindre, av soleksem..usch.


malin