sjuk, sjukare, halsfluss?

Ja.. trodde min förkylning nästan var borta eftersom jag mådde bättre igår kväll än jag gjort på länge. Men så imorses, vaknade med halsont så jag knappt kunde svälja., Gick och jobbade ändå kl 7, och det gick bra fram till lunch då halsen inte hade varit så farlig, men efter lunch blev jag sämre och sämre så jag fick gå hem halv 6, skulle egentligen jobbat till 9. Där missade jag dom fina pengarna efter kl 6.. Vårdcentralbesök halv 7, visade ingen halsfluss än men möjligtvis en halsböld på g.. och hur kul låter det? Hoppas det är halsfluss iaf så pencilinet hjälper.. var inte säkert att den skulle hjälpa om det var halsböld.. fy fan säger jag bara, mitt jävla immunförsvar är ju värdelöst! Blir ju alltid sjuk, eller så har jag bara otur..

Och, tajming har jag ju alltid när jag blir sjuk. Vår rapport ska vara inlämnad på torsdag..och vi är INTE färdiga..

Godnatt.


malin

what a beautiful day

3 dagar, två promenader, en utekväll och ett par nya skor sen sist.  Rapportskrivandet glömmer vi för en stund, har inte hunnit så mycket som jag skulle ha behövt egentligen, men det är svårt, jag hatar tidigare forskning! Har förresten gått otroligt mycket idag, om man jämför med en vanlig bakisdag, brukar oftast ligga i soffan hela dagen och vara väldigt väldigt trött, men idag har jag hållt igång hela dagen och är uppe i 17000 steg.

Igår var det iaf en helbra kväll. Först var jag hos Madde, alltid lika kul, sen var det kåren och där var det roligare än på länge. Helt klart en mycket godkänd kväll!

Imorgon ska jag jobba från 7-18, det blir en lång dag för sen ska jag bara hem och fixa mig och sen vidare till centrum och Mahoyos releasfest. Kan nog bli kul, men det blir en lungn kväll för på lördag är det jobb igen, grillning och sen Rix FM festival och fest.

Så på söndag ska jag bara vara hemma, ligga i soffan med laptopen framför näsan och bara skriva skriva skriva.


malin


promenad i backarna

Jag och Josse var ute och gick förut, uppe i jönköpings jobbiga backar men det var en härlig promenad, det är fint där uppe. Har faktiskt aldrig varit och gått uppe i parken eller i skogen där förut, fastän man bott så nära, det blir fler såna promenader iaf. Det känns att sommaren är på väg, underbart!

I veckan blir det bara rapportskrivande, den måste ju bli klar någon gång.. men i helgen är det Rix FM festival som gäller! Och jag har fått löneförhöjning, det kan inte bli bättre just nu.


malin

det är en annan grej..

Det var härligt att vara hemma i herrljunga, speciellt vid den här tiden på året. Att kunna gå ut och sätta sig på trappan och sola lite kändes som lyx, här kan jag inte precis göra så, om jag inte vill sitta på gatan.. gick en skogspromenad med mamma, underbart, här får man gå långt för att komma till skogen och ändå är det inte samma sak, inte samma luft och natur.. men tror ändå inte att jag vill bo utanför stan, trivs bra med att ha allt annat nära, och slippa åka buss och sånt hela tiden. Men det känns bra att uppskatta det så mkt när man väl är hemma :)

Melodifestvialen kan man ju som vanligt inte säga så mkt om, vinnarlåten var faktiskt värdelös. Jag tyckte Perelli var bra, och det hade ju inte varit kul och vinna med en låt som inte var Sverige heller, och det här var ju ändå en typisk Sverige-låt..och som vanligt gick den inte hem hos andra länder. Men jag vet inte, tror ju inte att vi någonsin kommer vinna eurovision igen.

Imorgon ska jag försöka gå upp i tid, börja skriva på rapporten och sen gå till skolan kl 1, skriva lite mer, och förhoppningsvis gå en promenad runt munken på kvällen, jag har ju köpt mig en stegräknare nu, hoppas den kan ge lite motivation!


malin



slappa med gott samvete..

Idag gick Project Media and Communication av stapeln! Och dagen blev lyckad, om jag får säga det själv, är nöjd med vårt arbete och hur allt blev tillslut. Det var inget som krånglade supermycket, bara lite småsaker och det blev en hel del springade fram och tillbaka, har nog avklarat ett maraton idag. Ser man till att det aldrig har anordnats en sån här dag av detta slaget förut, eller jo en gång förra året men den planeringen gjorde dom på två veckor och vi har planerat i 6 veckor, så gjorde vi iaf allt från grunden och man har fått en rejäl självförtroende-kick efter det här. Nu värker fötterna och huvudet dunkar men det får det vara värt.

Dock är arbetet inte över, imorgon har vi gett oss en väl förtjänt ledig dag men på måndag börjar rapportskrivandet i full fart, vi har ju inte hunnit påbörja den än så vi har mkt kvar att göra.

I helgen ska jag jobba några timmar och åka bil hem till herrljunga, till mamma och pappa. Se på melodifestivalen och äta lite tårta på mors dag. Sen blir det bil tillbaka till Jönköping igen. Ingen fest denna helgen, och det ska bli sååå skönt!

Och imorgon kommer pengarna inrullande på kontot, detta firar jag med att hänga på till Chili Thai och äta världens godaste thai-mat (godaste här i Jönköping iaf).


malin

säljutbildning och dietsnack

Kom för någon timme sen hem från säljutbildning på jobbet. Nyttigt och lärorikt, det är mycket man tar för givet och inte tänker på. Denna sommaren ska jag iaf bli en bättre säljare, jobbet blir nog roligare ju mer man utvecklas på den fronten också, men kan ju säga att det är ett ganska stort steg att ta ut från kassan till golvet, man är lite skyddad bakom den där bänken.

Mår bättre idag också! Men har fortfarande ont i halsen, känns som att den där superstora förkylningen ligger och lurar, jag gissar att den kommer slå till på onsdag kväll eller torsdag morgon någon gång, lagom till redovisningen. Men kanske är det psyket som gör det, jag får helt enkelt inbilla mig att jag mår jättebra istället.

Imorgon ska vi öva hela dagen, plus fixa iordning allt till utställningen så att den bara är att sätta upp snabbt och lätt. Idag har vi försökt formulera oss bra hela dagen till redovisningen, inte lätt när energin tryter..man märker att man blir så mycket tröttare när man äter fel, och jag hinner/orkar verkligen inte träna just nu, vilket också egentligen gör att man blir ännu segare i kroppen..man tappar lätt koncentrationen och börjar snacka om annat, som t.ex dieter, ett hett ämne nu innan sommaren. Jag tror inte direkt på något av det, blir mest trött i huvudet om allt tjat om att banta och beach 2008. Jag vill mest bara hitta en livsstil som gör att jag blir piggare och orkar mer, och det hänger ju ihop med maten, sen kan man ju inte förneka att kilona sen förra sommaren bara vore ett plus om dom försvann också. Det finns alltid för och nackdelar med allting.

I helgen är det Eurovision. Åker förmodligen hem på lördag eftermiddag, det är ju trots allt mors dag på söndag, mamma var så snäll och påminde mig om detta. Men det ska iaf bli kul att komma hem, komma ifrån allt som har med att bo mitt inne i stan att göra, det är fan aldrig tyst en enda kväll här utanför..kanske beror på att jag bor på Jönköpings fulaste gata där alla coola moppegäng hänger, plus att det ligger ett internetcafé i hörnet, där alla fräcka 15åringar står och gapar på varenda tjej som går förbi på kvällen. Men som sagt, det finns för och nackdelar med allt.


malin


helg och soffliggande

Då var det äntligen helg. Fast kan kanske inte njuta så mkt som jag vill, har ont i halsen och är trött, så det blir slappande i soffan idag. Egentligen skulle jag jobbat och gått på fest, fast kroppen säger väll emot nu som den brukar efter mkt jobb, plugg och fest..jag är vek.

Har varit och inhandlat mig lite halstabletter iaf. Hoppas dom hjälper.

Nästa vecka blir det stenhårt plugg in i det sista. På torsdag är det redovisning, vi får se hur dagen går, ett bevis på om vi lyckats eller inte med vårt projekt. En vecka till innan redovisning skulle ju inte skada..jag är lite nervös.

Jag vill åka hem också, var ett tag sen nu. Men vet inte när jag ska hinna, när det passar. Jag börjar jobba redan v 25, och det blir heltid i 8 veckor, pengar, men lite ledig tid. Det är ju vad man värderar mest..svår fråga just nu.


malin

kommunikation ska det visst heta

Ja, efter först lite knytis igår och sen dans på kåren, där jag för övrigt blev attakerad av världens största insekt med vingar, usch jag ryser fortfarande, så är jag bara väldigt trött och irriterad idag.

Vi går på Högskolan för lärande och kommunikation, vi läser medie- och kommunikationsvetenskap, borde man inte då kunna förvänta sig att iaf lärarna ska ha en bra kommunikation sig imellan? Det går inte en dag utan att alla hänvisar till varandra, för att ingen ansvarar för just den saken, och när man påpekar att man blivit hänvisad ja då blir man hänvisad tillbaka. Och jag kan ju berätta att jag är jävligt glad för att jag klarade Metod B tentan nu, för om jag inte hade gjort det nu innan sommaren så hade jag inte haft rätten till att registrera mig på sista läsåret, inte få några CSN-pengar och inte få några betyg. Du får läsa kursen och visst, betyget hade man ju kunnat leva utan ett tag, tills man klarat det man hade efter sig, men att inte få några CSN-pengar, hur ska man klara sig då? Jag vet att det finns dom som bara går i skolan för att få pengar och klarar det som är nödvändigt, men den procenten lär inte vara stor. Och vårt program är ett av få som har dessa regler, och detta får vi reda på nu, ingen ansvarig på skolan har vågat säga detta rakt ut för dom var rädda att det skulle bli panik, tro fan det blir panik ändå. Tycker inte det är rätt att man ska bli åtsidosatt, om man nu bara skulle ha en endaste kurs kvar, och det kan ju finnas tusen olika anledningar till att man inte har kunnat klara den innan. Som sagt, jag är väldigt glad över att jag inte har någon rest nu, men jag vet hur det känns för dom som har ngt kvar.



malin

sunny afternoon

Projektet flyter på, men när man ibland sitter där och för en sekund inte vet vad man ska göra då vet man att man glömt av ngt viktigt och så helt plötsligt så har man ngt i händerna igen, det finns alltid saker att göra..känns som att det aldrig tar slut.

Fick förresten mitt praktikintyg idag från skövde kommun, och det gjorde ju inte dagen sämre. Många goda ord, ett bra intyg.

Efter skolan blev det promenad med josse i det sköna vädret. Vi gick bort till Ica Maxi för att heja på linnea när hon sprang vårruset, men när vi kom dit var det 20 minuter kvar tills hon skulle springa förbi ungefär, så vi tog en runda till. Och jag fick allt ett kort på linnea sen, fast jag egentligen inte fick ta några kort på henne, men jag är snäll och lägger inte ut det här iaf :)

Imorgon ska jag upp tidigt, kl 8 ska jag vara på "mitt kontooor"  som alltid josse säger när hon frågar vart jag är. Blir nog inte en lång skoldag för på kvällen ska vi ha lite knytkalas, nästan iaf, och självklart kåren, det självklara alternativet en onsdagkväll om man går ut.

Och till sist, grattis Linnéa på namnsdagen! Och grattis mig själv också, såklart!


malin

för att jag är så himla bra!

Jag klarade metod-tentan!

Yeah!

strand, vatten och sol

Första dagen på stranden! Hur härligt som helst, det är varmt i jönköping! Och lite färg har man allt fått också. Lovely.

Min dator bara började fungera igen, jättekonstigt, men bra. Nu slipper jag köpa ett batteri för 1300 spänn..

Ikväll ska jag bara ta det lungt, man blir ganska seg av att vara i solen hela dagen.. Imorgon blir jobb och sen kanske jag går till anna, om jag orkar. Men lite fest är ju alltid kul.


malin

min älskade vän

Dataabstinensen har inte varit så svår faktiskt, men det är nästan lite hemskt när man inser hur mycket tid man spenderar vid datorn och på nätet, bara efter 2 dagar. Min älskade dator gick alltså sönder i måndags, bara sådär, den bara dog. Så nu hoppas jag för allt i världen att det bara är laddningen det är fel på för om det inte är det, så är hela datan paj..och jag vill inte lägga hela nästa lön på en dator, dom pengarna skulle ju gå till annat som till resan! Mitt enda val blir då att ta en dator på avbetalning och hur kul är det..

Nu blir det projekt hela dagen..


malin

plu hit plu dit

Blip, blip, blip går nästan på repeat i mitt huvud nu efter 4 dagars inventering, ljudet från dosan när man läser av Plu på ALLA varor, men nu har jag iaf gjort mitt. 10 timmar i 3 dagar och 8 timmar igår, man blir trött. Och ännu segare när man gått ut både onsdag och igår, 4 timmars sömn ger ingen skönhet direkt.

Så, skola imorgon. Denna veckan har känts väldigt lång, och har inga direkta krafter för projekt men det känns lite bättre att gå dit nu än förra veckan, nu har vi kommit över ett stort hinder och det känns lite som nedförsbacke ett tag nu, men bara ett litet tag.

Harrys blev det igår. Efter 25års fest för malins Andreas hemma i deras lägenhet. Det var en jävla idiot på Harrys som slog mig på rumpan, han tyckte väll att han var rolig och att jag skulle bli smickrad?! Om jag hade vart lite mer full kanske så hade jag inte tvekat att slå han på käften, men Emma fixade detta åt mig på dansgolvet sen istället, med lite bortledande dans först, stackars dumma kille han blev paff han..

I veckan har jag som mål att sitta på piren minst en dag och sola och äta glass, har längtat efter det ända sen förra sommaren!


malin


impulsfest

Första dagen av inventering avklarad, och min rygg och nacke värker. Tunga lyft och konstiga arbetsrörelser är inte bra för min nacke, ryggvärken kommer ju gå över fort men i nacken sitter den oftast kvar ett tag..det är jobbigt att få ont av saker man aldrig fick ont av förut, att inte kunna sitta på vissa sätt eller göra vissa saker för att nacken stretar emot, men jag är ganska van nu..

Spring Inspiration igår var sådär, Mahoyo var helt klart snyggast och mest utstickande, det är kul att dom vågar satsa. Men resten av mässan, som egentligen inte var ngn mässa, var liten och inte så intressant. Modeshowen var kul, men åkte hem efter halva för att fixa iordning mig och sen åka iväg till madde. Och ja, det blev valborgsfirande för mig i år ändå, och med madde, precis allt jag inte trodde :) Lyckad kväll till slut ändå. Sov 4½ timme inatt och sen var det jobb, men som tur var bjöd jobbet på pizza, den satt fint så här dagen efter.

Och inbjudningarna är ivägskickade! Ser fram emot den 22 maj, då gäller det!


malin