Sömn?

Jag är trött. Så himla trött! Igår somnade jag nästan på praktiken, kunde knappt hålla ögonen öppna.. Inatt har jag ändå fått sova mkt, men är lika trött idag ändå..börjat knapra på mina vitaminer igen, hoppas att dom hjälper. Skulle ge vad som helst för att få gå hem och sova nu..

Annars så är praktiken just nu lite utdragen och seg. Vi har inte så mkt att göra, sitter mest med photoshop på dagarna, men jag börjar lära mig lite!  Idag ska jag redigera mina egna foton, bl.a mina balkort som är lite taskig kvalitet på. Åh vad jag längtar tillbaka, bal, vänner..vad har hänt med oss? Jag saknar dig..

Igår så var jag och linnéa på gymmet. Sjukt mkt folk! Men vi cyklade långt och sprang på bra tyckte jag! :) Sen körde vi vår traditionella tv-kväll, den nya serien Gossip Girl var helt okej. Men Josse, du fattas ju! Du får gärna höra av dig :)

Ikväll blir det bio tror jag, med den andra josse och två av hennes vänner. I am legend. Har hört nästan bara dåligt om den, men då går jag ju inte dit med massa förväntningar, så jag kanske blir positivt överraskad!


malin

tyst!

Jag vill sova så snälla, sänk din jävla stereo! Och sluta hoppa, jag vill helst inte att taket går sönder! Jag tål att grannar spelar musik, det är ju lyhört i de flesta hus som finns, men seriöst. Det är torsdag! Vem har röjarfest på en torsdag? Imorgon skulle jag inte brytt mig, på en helg är jag mer tolerant, men ge dig!

Imorgon direkt efter jobbet, så ska jag gå till banken och fixa en ny dosa till internet-banken. Har lyckats förlägga den andra ngnstans..inte så kul.. Och efter det ska jag köpa en termometer! Om det är 21 grader här inne så ger jag mig, då får jag frysa men jag tror knappt det kan va det. Dom har luftat mina element och satt dit termostaten så jag satte elementet på max så att det skulle bli varmt snabbt, eftersom jag frusit ihjäl här dom senaste dagarna. Men blev det varmt? Inte då. Jag sover med en filt, mitt täcke och överkastet på det. Och ändå kan jag vakna av att jag fryser. Kan man kräva ersättning, värme ska ju f*n ingå i hyran! Ja, jag är sur!

Fast lite glad blev jag ändå idag när jag fyndade en skjortklänning och en sjal för sammanlagt 60 kr :) Och igårkväll var vi på Twin! Blev några glas vin, mkt trevligt, var en bra spontankväll. Och jag gillar Twin, så låt mig fylla 23 snart, snälla.

Imorgon kl 1 så är första veckan på praktiken avklarad. Herregud vad fort tiden har gått! Kul är det också!


malin

halvtid

Nu har jag gjort en halv vecka på HLK :) Totalt ointressanta rapporter, men det får ni räkna med antar jag. Vad ska man annars skriva om när man inte kommer ha ngt liv på 12 veckor? På lördag ska jag jobba, så mycket till ledig tid att spendera på annat, roligare håll, blir det inte. Men kanske blir det fest på kvällen, hoppas, kan behöva fylla huvudet med lite annat än syokonsulenter med knasiga namn (kan man heta Lill-Lill?) och ett glas vin vore himla gott.

Linnéa, lär mig! Jag vill vara spontan, som du! Istället blir jag feg och nervös. Fast det kanske är för att jag egentligen inte vill, eller jag vet inte.

Hallå, blev det några Håkan-biljetter? Hanna hör av dig!


malin


informatör, jag?

Och det var ju inte så farligt! Nu är dag 2 avklarad på praktiken. Det har gått fort! Dagarna flyter på, haft en mjukstart men kul har det varit och längtar efter mer uppgifter! Vi får ett stort ansvar och ska ansvara för planeringen av HLKs kanske största event: Projektdagen kombinerat med HLK 30 år! Mkt jobb, stort projekt och en stor utmaning, har ju aldrig sysslat med eventplanering förut. Så det känns lite jobbigt att behöva sätta igång med ett till projekt direkt efter praktiken. I nuläget hade det varit skönt att ta detta som projekt sen också, så kan vi slutföra och genomföra hela dagen, just nu är det ju bara planering det gäller (bara och bara..) men vill ju inte hoppa av min andra grupp, men jag kommer ha så sjukt mkt att göra! Frågan är om man orkar båda två..

Imorgon bokas det biljetter till Håkan, yeah! Tänker på gamla tider då :)


malin


en dag kvar.

Så,vad händer idag? Ingenting! Och det är så himla skönt.

Vi var på kåren i fredags. Kul! Fast att ta det lungt när man säger att man ska det brukar funka sådär, så jobbet igår blev riktigt segt, fast vi hade att göra nästan hela tiden! Så jag var alldeles för trött igår eftermiddag för att orka med ännu en fest så jag stannade hemma på kvällen och tog det jättelungt för en gångs skull.

1 dag kvar till praktiken börjar. Tiden har gått fort fram till nu, hoppas den går lika fort på praktiken. Vill helst ha det överstökat innan det ens har börjat. Men det är väll bra att inte ha några direkta förväntningar, då kanske man blir positivt överraskad! Hoppas.


malin


3ans växel

Idag har jag egentligen varit ledig. Men jag kan inte riktigt slappna av och bara njuta, är i ngt slags mellanläge, varken uppe i varv eller helt avslappnad..lite segt. Skulle registrera mig idag på tentan jag gjorde i torsdags [eftersom jag är smart och glömde mitt studentkort då..]. Men efter att jag kämpat mot jönköpings iskalla jobbiga vindar och tagit mig till stan, från stan och till skolan, så var receptionen stängd! Då blev jag sur..

Från att vara irriterad över skitsaker så blev jag ledsen när jag pratat med mamma i telefon.. jag tycker det är så jävla orättvist. Att något sådan hemskt händer, men så finns det ändå hopp men helt plötsligt så rycks hoppet bara bort, det är orättvist, sorgligt.

Så att vara sur över småsaker känns nu ganska löjligt. Det är så varje gång ngt hemskt och otänkbart inträffar, då tycker man att sina egna små vardagsproblem är ännu mindre och inte är värda att klagas över, det finns andra som har det värre.. men det är bara synd att efter ett tag går man in i samma rutiner och klagar över samma jävla saker och tycker att livet kunde varit bra mycket bättre. Men jo visst, bättre jämfört med vad?

Snart ska jag iväg till linnéa och se på film. Det är en tjej jag verkligen uppskattar.


malin

ommöblering och ilska.

Fick lite gjort idag och flyttade om i hela mitt rum. Fast det är nog inte riktigt klart än, funderar på att byta plats på sängen och skrivbordet också. Kommer säkert ångra mig och flytta tillbaka allt sen men innan kändes det så stelt, förändring kan vara bra.

På tal om förändring, så kan jag inte hindra mig själv från att bli arg och vilja ha en rejäl debatt med rent ut sagt enspåriga och trångsynta människor som förmodligen borde sätta sig ner och verkligen fundera över sina ståndpunkter och argument. För att jämföra om homosexuella ska få gifta sig i kyrkan och om pedofiler ska få undervisa i skolan, det är inte direkt smart uttalat. Dock så påpekade denna person att det var principen han jämförde, att bara för att en grupp människor ville ändra på en sak som inte tillåts idag så skulle man inte gå med på det. Så då borde han tycka samma sak om hela svenska samhället då? T.ex att bara för att en grupp (även majoriteten..) vill byta regering, ska vi inte göra det då? Eller hur tänker han? Jag förstår inte varför man ska diskriminera andra människor pga. deras sexuella läggning. Och så ska man dra in religion i hela diskussionen, för att göra ännu ett försök att trycka ner och nervärdera. Vissa människor som påstår att man ska följa bibeln till punkt och pricka, annars är man inte en sann kristen (och det kan jag verkligen styrka, har lyssnat på en sån diskussion..), men det går tydligen bra att dricka och ha sex innan äktenskapet, men har jag fel, står inte det också nedskrivet?! Bara för att Gud säger att en man och en kvinna ska leva ihop, och att det är det enda rätta, så kan vi inte acceptera att människor faktiskt är olika och att samhället utvecklas. Vi lever inte kvar på stenåldern, snälla vakna upp! Jag blir så arg på att läsa dessa inlägg, visst det är yttrandefrihet men vart går gränsen för diskriminering? Det skulle kunna bli flera sidor om detta ämnet och jag är fullt medveten om att jag inte är 100% insatt. Men att alla människor, oavsett sexuell läggning, har lika rätt att älska och vistas på samma plats, tycker jag är en självklarhet.


malin

jag är Väl Godkänd

Fick mitt betyg i externkommunikation för några dagar sen men har inte kollat förän idag. Ryktet gick att om man fick VG på grupparbetet så fick man VG i betyg. Och vi fick ju VG, och idag så såg jag slutbetyget, VG! Härligt! Är ju lite tunt med sådana bland mina betyg..så jag är helnöjd.

Imorgon ska jag på studentambasadörs-utbildning. Det ingår inför praktiken när jag ska vara på skolans informationsavdelning. Det är lite nervöst, börjar ju nästa vecka. Fast är mest orolig för att tiden kommer gå långsamt..det vore ju jättetrist om man inte trivs..vad gör man då? Ska nog inte tänka på det så mkt..

I lördags var det fest! Praktik-adjö med klassen, eller en del av den iaf. Var en riktigt kul kväll som började hos linnéa med singstar och förfest. Sedan begav vi oss till tändsticksgränd och festade på, glömde min kamera där senare så den har jag fått jaga hela dagen igår, nu är den i rätta händer igen :) Efterfest hos Pär, pizza och singstar är en bra kombination. Kommer bli trist när alla åker åt olika håll i 3 månader..

Snart får jag gå iväg till linnéa. Här ska det planeras inför uppsats som förmodligen kommer att utföras i australien, om man nu kan få stipendier eller extralån från csn (fast det är jag inte så sugen på att ta..), annars lär jag iaf bli sittandes i sverige och skriva. Då satsar jag hellre på att åka efter skolan och plugga språk eller ngt..känns mer lockande än att låna massa pengar nu.


malin

om man bara vill.

Om man bara kämpar och verkligen vill så tror jag att det går. Om man ger upp, då vill man inte tillräckligt. Vad finns det annars för förklaring. Och denna gången tror jag på mig själv, jag tror att många saker gett mig nya perspektiv och jag har insett att du gav mig ett uppvaknande på något sätt, för efter dig mår jag faktiskt bättre. Så nu ska jag inte ge mig, jag mår trotts allt ännu bättre på den nivån jag ska vara, och på den nivån är jag inte nu. Och träningen hjälper mig att stressa ner, det är så himla skönt att komma hem och vara helt slut och benen känns som gele. Men efter en stund är man bara avslappnad och orkar mer än någonsin. Det gäller bara att komma igång, första gången är alltid tuff.

Jag har tenta på torsdag och är inte stressad för en gångs skull, fast jag är fullt medveten om att jag måste plugga varje dag nu innan. Men just den stressade känslan har inte kommit, lugn och ro.

Dagens fundering om man ska bojkotta Hemköp för att dom säljer gamla matvaror medvetet, inte en gång utan flera. Blir så jäkla irriterad. Ska skicka ett mail och klaga till chefen för jag tror knappast att tjejen i kassan meddelar ngn annan om mitt klagomål, så nonchalant som hon var. Jävla sätt! Åh blir så arg bara jag tänker på det. Och jag har fobi för gamla saker, ska man behöva kolla på varenda liten sak man köper för att vara säker?! Tycker det är deras skyldighet att kolla så att produkterna inte är för gamla! Ingår väll i deras jobb eller?!


malin

så var det fredag igen.

Supperladdad tog jag på mig träningskläderna och gick bort till friskis, fastän det är tusen minusgrader ute! Och när jag kommer dit, så är det stängt! Blir så himla sur. Så det var bara att traska hem igen.. satt här med överskottsenergi och tyckte att plugga skulle vara en bra idé, men boken har ngt slags sömnmedel i sig, somnade typ direkt..likadant igår.. och imorgon stänger gymmet kl 3, jag slutar 4..surt. Får se om jag orkar gå upp kl 7 och träna innan jobbet, men det är inte så troligt..är så himla morgontrött..

Känns inte som helg. Vet inte riktigt vad jag ska göra..blir väll sitta hemma imorgon, fast det känns inte så kul det heller.. linnéa jobbar och josse är inte i jönköping än. Känns som att ingen kommit tillbaka men det är väll bara jag som är lat och inte kollat. Men på söndag blir det iaf återförening.

Hoppas på att jag kan ta hem en didriksson-jacka nästa vecka. Behöver verkligen en ny vinterjacka och det känns lika bra att köpa en på jobbet, prisvärt!


malin

god morgon

Ledig idag. Känns skönt att slippa stressa. Har precis ätit frukost så ska bara smälta den lite och sen gå iväg till friskis.

Igår när jag var påväg hem från jobbet vid halv 7 ungefär så sköt ngn upp raketer, samtidigt såg jag en som var ute och gick med sin hund. Hunden blev livrädd och la sig ner på marken och vägrade resa på sig, den bara skakade. Och vad skulle det göra oss om vi tog bort raketerna? Det är bara dyrt, onödigt och det är alltid ngn som skadas mer eller mindre allvarligt. Så himla roligt är det inte..


malin

2008?

Så var det ett nytt år, igen. Kanske blir detta året bättre än det förra, det var först bra, sen helt värdelöst men den sista tiden har nästan hitills varit den bästa. Tack vare er som gör det så mycket roligare att vakna på morgonen och nästan alltid längta efter vad man ska göra senare, för ni är underbara. Är så himla tacksam för att ni hjälpte mig upp igen, ni vet vilka ni är. Kärlek!

Vid 12-slaget stod jag inte där jag ville vara egentligen, jag stod utanför fölene bygdegård [nej, det blev inget kungshamn], med ungefär 40 personer jag inte känner speciellt mycket. Ingen av mina allra bästa var där så jag tycker allt att vi ska fira vårat eget nyår, snart.

Tog hem lite nya träningskläder idag, en ny, smart t-shirt som man kan ha ipoden i så den inte flyger omkring..och ett par riktiga träningsbyxor som man [förmodligen] inte kommer svettas ihjäl i.. så imorgon blir det träning på förmiddagen och sen ska jag plugga. Tenta den 10e..ångest inför dom engelska böckerna..akademisk engelska, inte ngt jag älskar precis.

Längtar till söndag, myskväll med josse och linnéa. Film och god mat. Btw, såg förresten Råttatouille igår, himla skön film :)

Inga nyårslöften här heller..bara mål [tar efter dig linnéa :]. Bara för att må bättre



malin