Valborgshelgen

Jag är ledig idag, skönt det. Har inte sovit speciellt bra inatt, vaknade vid 4-tiden och frös så jag skakade, kände mig febrig, men hade ingen feber. Hade lite ont i halsen igår, eller inte ont direkt, men det känns lite konstigt. Kanske halsbränna? Men har aldrig haft det tror jag så vet inte hur det känns..har iaf samma känsla idag, men mår inte dåligt i övrigt. Jag vill inte bli sjuk iaf, har en rolig helg framför mig. Ikväll ska vi till Therese och grilla med engångsgrillar på hennes balkong, lite vin till det såklart. Fredag ledig, lördag jobba och sen åker jag och Therese till Skövde för att festa med Madde och Martin. Blir nog bra.

Nu ska jag kika på days och slappa vidare..


malin

Bad bank

Har läst lite om att det inte går så bra för Swedbank och det står lite här och var att man ska byta bank. Ska läsa in mig på det lite till och sen bestämma mig. Har ni swedbank, ska ni byta?

Byta, inte byta, orka krångla tänkte jag direkt.. Men det kanske det är värt?


malin

Det blir aldrig som man tänkt sig

Denna helgen blev verkligen inte som planerad. Först skulle vi festa med Thereses kompisar, men en av dom fick solmonella så vi bestämde oss för vin och bio istället. Men sen frågade Anna om vi ville med på förfest så då bestämde vi oss för det istället. Sen igår vid 5-tiden upptäckte Therese att hon (förmodligen) fått vattkoppor så hon kunde inte gå ut. Jag gick iaf med Anna som jag känner lite grann till förfesten, och det var till slut en lyckad kväll ändå. Gick aldrig ut för jag hade grym skoskav och sparar det hellre tills nästa helg, då blir det festa tills vi stupar. Lite lagom sådär.

Funderar på att gå till VIP eller Hemmakväll som det faktiskt heter nu, fult namn, och hyra en film. Men vet inte riktigt vad jag vill se, vill ju se Män som hatar kvinnor men den har väl inte kommit på DVD än..och alla har sett den utan jag ungefär så inget biosällskap har jag heller. Får vänta tills Linnéa kommer hem helt enkelt, och ha värsta filmkvällen. Mindre än en månad kvar nu!

Nu ska jag äta en riskaka och absolut inte glömma att deklarera, för det är väl inte för sent? Bra minne är ju inte en stark sida hos mig direkt.

malin


Ledig helg

Sitter och kikar på Talang, dåligt, har inte sett en enda bra på typ en timme.

Dagen har spenderats med Therese. Först gick vi på stan, sen åkte vi till a6 och efter det månadshandlade vi på willys. Jag vet inte riktigt vad som hänt med mig, orkar inte shoppa mer än en timme eller två sen får jag världens huvudvärk. Kanske håller på att bli gammal. Eller så var det för värmen, det var varmt idag, och ännu varmare i affärerna. Undrar när Jönköping ska shapea upp sig lite i sitt affärsutbud, eller innehållet i dom, sällan man hittar något nuförtiden.. men Team Sportia duger iaf. Idag investerade jag i en riktigt bra jacka. En Didrikson Amber. Behövde en bra jacka som jag kan ha mer till vardagen, hade bara min "finjacka" förut. Didriksons-jackan är iaf vattentät och andas och dessutom en skitsmidig Ipod-ficka på insidan, men små hål för sladdarna, ni vet kanske som det är på en del Nike-träningskläder om ni sett dom?



Imorgon är det lördag och jag är ledig. Ska soooova riktigt länge. Sen ska jag kanske träffa Therese igen och även Anna senare, kanske här eller kanske på dalvik. Dricka lite vin och kanske gå ut och äta, eller bio. Får se vad vi gör, först var det tänkt fest men det blev inget med det pga. salmonella och lite andra grejer. Ät tydligen inte på Subway.


malin

I´m in love

Idag fick jag hem ett par väldigt fina saker, jag älskar dom, jag älskar skor:



Men! Dom kommer att skickas tillbaka, trots att dom är sjukt snygga. Jag hade lite väl höga tankar om mig själv när jag trodde att jag kanske skulle kunna gå i 13 cm klack, för det kan jag inte, och kommer nog aldrig kunna. Utan att slå mig gul och blå förstås. Storleken var perfekt, satt som gjutet på mina smala fötter, men jag har liksom lite för långa tår, som pappa. Så skor med öppen tå är inte så snyggt, på mig, har jag nästan lärt mig nu. Trots rosamålade tånaglar.

Så imorgon åker dom tillbaka till nelly.com, om det inte är någon som vill köpa? Storleken är 37, 13 cm klack som sagt. Passar en 37a med korta tår :) 399 kronor.


malin

Ensam är stark..eller inte stark?

Måndag kväll redan, dagen har bara rusat förbi. Sov en timme efter skolan, var himla trött när jag kom hem idag. Drömde om mat och vaknade döhungrig. Jobbigt.

Hade visst fel om föreläsningen, inga internationella studenter, så allt var på svenska :) Fick också en uppgift, kul! Vi ska göra en film på 1 minut av stillbilder, med egenmixad musik och lite sånt. Filmen ska vara uppbyggd kring ett ordspråk. Kikat på en lista med massa ordspråk, t.ex finns det: Ensam är stark och Ensam är inte stark. Ja vilket stämmer? :)

Tack Emma för vyrkortet! Jag blev väldigt glad :)


malin

Uppe med tuppen (lastbilarna)

Godmorgon, måndag igen. Jag är uppe och har varit det ett tag. Vaknade av lastbilarna som levererar till chinaplacet utanför på gatan, ni vet kanske att dom tjuter så där jobbigt när dom backar. Ställde mig upp och kom lika snabbt på att jag inte dragit ner rullgardinen, så där utanför satt en lastbilschafför i samma höjd som mitt fönster och hade fri insikt, och jag var lika fri med bara trosorna på. Har gjort detta ett par gånger förut, man tänker inte alltid när man är nyvaken. La mig ner igen illa kvickt.

Skolan börjar inte förän halv 2 men det var ganska bra att jag kom upp i tid. Blir så skevt med frukost och lunch annars, det är knappt man är hungrig att äta vid halv 1 om man äter frukost vid 10 så frukost vid halv 9 är perfekt. Ska ha Dramaturgy and Storyboard på föreläsningen, Multimedia. Vet inte riktigt vad det innebär men jag hoppas vi får en uppgift iaf, har gått 3 veckor nu utan en enda uppgift, jag börjar bli uttråkad. Schemat idag var på engelska, vilket förmodligen betyder att vi ska ha ihop med internationella studenter. Hatar att ha föreläsningar ihop med dom internationella studenterna. Dels är dom griniga, förra gången skulle vi ändra hela schemat för deras skull bara för att dom fick en halv dag mindre på sig till sin uppgift. Sen så blir nivån på föreläsningen mycket sämre på engelska. Även om engelska inte är jättesvårt försvinner mycket av sånt man annars skulle ha snappat upp, och det blir många frågetecken efter lektionen istället.


Blev sjukt sugen på att skaffa katt nu på morgonen, tänk vad mysigt! Läste på aftonbladet om bengaler, så söta. Kostar dock ca 10 000 kronor, lite saftigt.

Bilden lånad från:
http://www.freewebs.com/nemi_83/


malin

Göteborgare..

..vill jag bli. Letar alltså lägenhet i Göteborg för tillfället, tar gärna emot tips!


malin

Lära av gamla erfarenheter

Nu ger jag upp och går och lägger mig. Jo tack jag vet att det är sista anmälningsdagen för vidare studier men jag har försökt sen typ klockan 8 att gå in på studera.nu och ändra min rangordning på kurserna, men det går fortfarande inte. På aftonbladet har det skrivits om att sidan kraschat av överbelastning, nu lite senare skriver dom att det nu går att logga in men att sidan har "vissa trögheter". Jag kommer inte ens till startsidan. Ansökningstiden är förlängd till kl 12 imorgon, blir att gå upp tidigt och försöka hela förmiddagen. Tur att jag iaf har sökt, men eftersom jag inte vetat hur antagningen går till gällande kurser, det där med poäng och så, så vill jag ändra lite nu, efter att ha fått lite klarhet. Det är inte lätt att bara bestämma sin framtid sådär, helst i rangordning.

Borde inte studera.nu lära av gamla erfarenheter?

I brist på nöje försökte jag ändra lite på bloggen under tiden, fint, fult? Imorgon ska jag försöka fixa en ny header. Angående om vad CSS var för något så är det typ lite sånt där, regler och grejer för webbdesign :) Så mycket förstod jag iaf.


malin


miljöbyte

Hej, nu är jag tillbaka i Jönköping efter en hel veckas påskledighet hemma i Herrljunga. Riktigt härligt, skogspromenader och sitta på trappan i solen och gosa med katterna. Mys. Från att kroppen gått på sparlåga så blev den mycket piggare av bättre luft och en annan miljö. Och nu när jag är tillbaka i Jönköping känner jag att det verkligen är dags för ett miljöbyte för min del, jag har tröttnat. I augusti bär det av mot något annat, förhoppningsvis Göteborg. Behöver en annan omgivning. Jag är skoltrött så det skriker om det, men tror att mycket hänger ihop med att jag är trött på Jönköping i stort.

Idag är sista anmälningsdagen på studera.nu, jag har sökt 8 kurser och 1 program. Tror inte i dagsläget att jag orkar läsa ett program till, men man kan ju alltid söka. Men är det någon som vet hur det funkar med kurser när man söker? När man söker program stryks ju alla andra val om man blir antagen till förstavalet..

Påskveckan innehöll lite fest här och där. Skärtorsdagen var jag hos Hanna och Anton. Oj vad det var längesen jag träffade dom. Och jag har verkligen saknat dom. Skulle träffat Emma på dagen, men vaknade upp med världens huvudvärk, kunde knappt ta mig ur sängen. Hemskt. Så SNART måste vi ta igen det. I söndags var jag med Malin och Andreas m.fl hos Jonte på födelsedagsfest! Vi drack och drack och rullade hemåt mitt i natten, någon utgång blev det alltså inte men det gjorde inget.

Nu ska jag fixa lite lunch och sen gå till skolan, vi ska läsa CSS, fråga mig inte vad det är. Eller fråga mig i eftermiddag isf.


malin

hitta på?

Lite rastlös här hemma i Herrljunga. Jag skulle åkt till alingsås idag, men det regnar. Och ska enligt smhi regna i alingsås hela dagen, inte så kul att gå på stan då. Eller köra bil. Varför regnar det idag när jag har bilen? I alla fall bestämde jag med mamma att jag ska åka till Vårgårda när hon slutar jobba, och så ska vi göra stan! Typ dom tre affärerna som finns, men ni visste väl att Vårgårda är en stad? Har för mig att jag hörde detta för några år sedan när dom byggde till ett bostadsområde, att Vårgårda då räknades som en stad. Och så har dom ju McDonalds. Men jag gillar Vårgårda, ganska mkt mer än Herrljunga iaf. Men stad är lite lustigt :) Efter Vårgårda tar vi Herrljunga och lämnar den ena bilen till Pappa, så han kommer hem från jobbet. Jag gick upp vid 8 imorses och skjutsade honom, men det var skönt då kom jag iaf upp.

Bjuden på 25års fest på Söndag! Lite knepigt att det är på en söndag, då det är tänkt fyllefest, tror jag. Men jag har inget planerat på lördag så jag orkar nog med 25års festen tror jag. Den är i Jönköping, så isf åker jag hem på söndag. Emma när ska vi ses? Imorgon? Fredag?

Jag är pigg, mycket piggare än jag varit den senaste tiden i Jönköping. Landet-luften gör susen. Tog en powerwalk igår i skogen och bara andades, grymt mkt härligare än avgasfyllda Jönköping.


malin

stolt

Den senaste veckan har jag fått höra det ena och det andra om hur bra min mamma är. En underbar människa. Och att hon verkar så snäll fastän en person aldrig ens träffat henne. Kan inte annat än att känna mig lite stolt över min mamma, det är så kul att höra sådana saker från andra människor. Och lika kul att berätta det :) Nu längtar jag hem, till mamma och pappa, det är allt skönt att komma hem ibland.




malin

Vårigt!

Söndag, en grön sådan. Jag tvättar och donar, ska packa sen också, hoppas på att kunna åka hem imorgon. Men det kanske är lite väl optimistiskt. Har iaf gjort vårfint i köket, mycket grönt! Och så har vi fått nya limegröna jobbtröjor. Fin färg på annat men inte på en blek kropp.

Igår var jag hos Therese, vi såg på lite Robinsson och sen på filmen Australia. Den var bra, men var lite svårt att förstå ibland, för vi såg utan text. Lite knepig dialekt sådär. Men pojken som är med i filmen var ju supersöt. När dom hade lite hångel i filmen, var det enligt honom wrong side business. En ny raggningsreplik kanske, är du med på lite wrong side business snygging :)

Här kommer lite vårbilder:

malin

dubbelmoral?

Där fick jag för att jag inte har köpt ett par walkingskor, en fet blodblåsa på lilltån och en fet vanlig en på den andra lilltån. Någon straffar väl mig för att jag försöker predika om bra skor. Ja, jag måste bara beklaga mig lite, tycker lite synd om mig själv. Resten av kvällen kommer gå åt till att testa skor, för att hitta dom som gör minst ont att ha på jobbet imorgon.

Promenaden var iaf sjukt härlig. Med solen i ansiktet första halvan insåg vi att vi klätt på oss lite för mkt, men som farmor alltid sa, man ska svettas in våren och sommaren.


malin

lyckan består

Sol idag igen, vilken tur vi har. Har dock inte tagit mig ut än mer än att jag slängde soporna förut, blev en nätt promenad på ca 10 meter. Men sen blir det en längre runt munken, jag och Therese ska gå iväg runt 4. Kan nog vara riktigt härligt att gå runt där idag. Insåg att jag inte hade några bra promenadbyxor, hur skönt är det att gå i jeans liksom, och mjukis duger inte det heller, för varmt idag! Så det blir första köpet nästa månad. Om jag inte hittar några i mammas garderob ;) Behöver investera i ett par bra walkingskor också, mina joggingskor ("stå på hyllan och samla damm-skor") duger inte, det är en sak man lär sig genom att jobba i sportbutik. Folk kommer in med ett par joggingskor som är några år gamla, och ska köpa nya. Så säger dom att dom använder dom gamla till att gå i nu istället för det är himla bra att återanvända, och att dom behöver några bra joggingskor nu eftersom dom har fått ont i fötterna. Ja, undra varför du har ont i fötterna, kanske pågrund av dina gamla utslitna skor med ingen dämpning kvar som du nu går i? :) Funderar på denna snygga Reebokmodellen, billig och bra:

Finns endast på Team Sportia, nu 599:-


Nej, ha det fint i solen. Nästa vecka bär det som sagt hem till Herrljunga, vilken dag vet jag inte än. Ser fram emot kära återseenden :)


malin

när det är som bäst

Åh vad jag älskar att sitta i solen! Jag och Therese gick och köpte kaffe och hon lunch, sen satte vi oss vid piren och bara njöt av det härliga vädret och pratade om allt och ingenting i några timmar. Sen tog vi en promenad och köpte glass och gick längs vätterstranden. Älskar våren! Ca 14 grader var det nog idag, stod det på den stora tavlan iaf, underbart.

Nu är jag hemma och är lite småtrött, ska laga sen middag och bara slappa.


malin

1a april

Tror 1a aprilskämten har börjat. Kika på den här: http://jnytt.se/nyhet/22749/johans-caf-pa-vaster-infor-skoskyddskrav
Ett café på gatan ovanför mig. Kanske är fildelningsförbjudet som börjar idag också ett aprilskämt? Vi hoppas på det bästa.

Jag är leeedig ända tills på måndag nu. Eller ska ju jobba på lördag men från skolan är jag ledig. Jag vet inte vad jag ska fördriva tiden med, inga uppgifter eller någonting. Men det är ju nu jag ska ta tag i framtiden..suck.

Nästa vecka ska jag försöka åka hem, var längesen nu. Vore skönt att ta en paus från Jönköping lite.


malin