kiosken i värnamo

Dagarna rullar på med fullt upp hela tiden. Det är kul, men krävande. Man får väldigt mycket erfarenhet, lära känna sig själv och hur man reagerar och kunna hantera det på ett bra sätt, det är banne mig inte lätt ibland. Att jobba i ett sånt här stort projekt var svårare än förväntat. Och vissa tror att vi inte har alls mycket att göra, att detta är en lätt uppgift..då blir man ganska irriterad.

Annars så var vi i halmstad lördag-söndag och hälsade på Johan. Det blev lite fest och en del människor var ganska konstiga men allt som allt så var det en bra helg. När jag och josse bytte tåg i Värnamo så skulle hon köpa mat i en kiosk vid stationen. Det stod att dom hade pizza, hamburgare, korv och massa annat, men när josse frågade vad dom hade att välja på sa den typ 12åriga killen i kiosken att dom har bara Pan-pizza men den var slut nu. Lite fel marknadsföring och lite dålig kiosk, men ganska kul :)

Imorgon är det Spring Inspiration, ska speciellt bli kul att se Farahs och deras företags kläder på modevisningen.

Sen ska jag roa mig med att jobba torsdag-söndag, så valborg blir det inget av för första gången på många år. Lite synd, hade annars sett fram emot att festa med madde :) Vi bor 15 minuter ifrån varandra men vi ses kanske 2 ggr i månaden, dåligt av oss men och andra sidan har vi alltid superkul när vi ses.

Nu ska jag tvätta.

malin

njuta

Hej fredag, hej pengar! Idag ska jag hinna med en hel del: först gå på stan, sen sitta i skolan och jobba med projektet, möte med vår uppdragsgivare vid 2, ev. jobba lite mer med projektet, handla mat och laga matlådor (finns det ngt tråkigare?) och färga håret och packa inför helgen.

Vårt projekt är i full gång! Jag tycker vi har kommit långt, men man blir stressad när man märker att tiden går så fort och att veckorna krymper..och att komma överrens är inte alltid det enklaste. Vi är nöjda med det vi gjort hittils och vi har fått bra respons från flera. Men tydligen är alla inte lika nöjda och vi har fått höra bakvägen att denna person tycker det vi gjort, iaf när det gäller trycksaker, att dom är hemska. Kul! Men vi litar på oss själva och enligt oss mer kompetenta människor än henne.

Sjukt trött idag. Ikväll om jag får någon tid över så ska jag ligga i soffan och se på en bra film, bara slappa!

Nej nu måste jag verkligen ta mig upp ur soffan så att jag inte somnar, ska möte josse om en timme. Gå på stan i solen, nu är jönköping som bäst, jag njuter så mycket jag kan.

En sista sak, Grattis igen till Hanna och Elin på 21-årsdagen! Firade Elin i onsdags, kåren första gången på evigheter. Snart får jag ta mig hem och fira dig också Hanna!


malin

because of you

Igår var en bra dag. Det känns skönt att bara skratta ett tag, säga massa konstiga saker och planera framtiden, som vi vill ha den. Sen kanske man ganska snabbt inser att den inte kommer bli så, än. Men för stunden är det bara skönt att se lyckan i någon annans ögon, leendet på läpparna som orsakas av någon bredvid.

Sen kanske lyckan överskuggas av något annat ett tag, men det som gör att vi klarar oss så bra ändå är allt det där som fanns där innan. Tänk på det.

Efter en liten funderare nu på förmiddagen kom jag på att på tisdag är det 4 år sedan farmor lämnade oss. Jag saknar dig, och många med mig.


malin

den bästa metoden

Håkan i Skandinavium, underbart. Han förmedlar så mycket känslor och man har så mycket minnen till hans låtar. Det var Håkan-magi, i högsta klass.

Metod-tenta på lördag kl 9. Borde uppfinna ngt superklister till hjärnan så att allt man läser bara fastnar direkt. Nu känner jag igen allt jag läser ganska väl, märks att man läst det ett antal ggr förut, men dessvärre känns det inte som att det fastnar. Och det är ju inte bra..

Försöker hitta ngn bra balans mellan att jobba och plugga och projektet nu.. jag behöver ju göra allt, helst på samma gång, dela mig i 3 delar, men så duktig är jag ju inte.. idag har jag iaf jobbat från 12-18. Imorgon ska jag jobba 8-18, 10 timmar! Och efter det ska jag orka plugga också, och om jag inte hinner/orkar plugga då så måste jag plugga resten av veckan men då ska jag samtidigt göra projektet..nu har jag lite väl mkt på mina axlar.

Vad kostar en resväska?


malin

belöning!

Möte med projektkursansvariga idag. Och det gick bra, jättebra! Vi fick massa bra respons och dom tyckte att vi förberett oss och tänkt igenom detta alldeles utmärkt. Nu har man en bra känsla i hela kroppen, detta kommer förmodligen gå väldigt bra och det känns bra att vi redan kommit en bit på vägen innan projektkursen ens börjat.

Har precis käkat lunch. Ska sätta mig ner och plugga om en liten stund, det är det enda som ligger och stressar mig nu. Jag är inte bra på att hantera stress, jag blir sjuk och mår dåligt. Kan man gå ngn stresshanteringskurs? När man jobbar är det en helt annan sak, då fixar jag om det är stressigt, men just skolan är jobbig..vore skönt att vara klar. Men det är ju lite mer än ett år kvar, och det är klart man orkar det. Speciellt efter tunisien-resan!

Kl 5 ska jag till optikern, testa ut nya linser eftersom dom slutat tillverka min gamla. Det är synd, dom har fungerat jättebra, en sort av få, verkar ha konstiga ögon..

3 dagar kvar av praktiken, jag räknar ner varje timme, kommer må som en prinsessa när jag sätter mig på tåget hem på fredag.


malin

längtan

Jag har börjat plugga! Sitter och läser när jag hinner i den gulliga boken Vetenskapsteori för nybörjare, man känner igen allt, har nog läst det ganska många gånger, och totalt tråkig är den inte. Så om jag inte hade haft praktik en vecka till hade det här gått galant. Men som sagt, en vecka kvar, dåligt för tentan men så himla skönt ändå. Bara en vecka kvar! Jaa!

Så, nästa lördag som ett litet firande att praktiken är över kan man se det som, så är det Håkan i Göteborg! Har inte hunnit lyssna så mycket på skivan än, men den är otroligt bra. Ska lägga in den på Ipoden innan måndag och lyssna på tåget.

Och, höjdpunkten denna veckan: resan till Tunisien är bokad! Kan inte annat än längta, ska bli så kul att komma bort och njuta av solen, ladda upp sig innan skolan börjar igen. 13e augusti bär det av, efter en hel sommar av jobb.

Ikväll ska jag till linnéa och se på film och käka tacos. Var väldigt längesen vi hittade på ngt nu jag, josse och linnéa så det ska bli skönt att bara slappa och snacka om allt och ingenting. Och om resan självklart :)

Fick reda på hur mkt jag får tillbaka på skatten också, brukar ju vara 1000 spänn eller ngt sånt, så blev nöjd och glad när jag såg att det stod 5000.

Ja nu ska jag snart gå iväg till linnéa, imorgon blir det jobb och sen ska jag och josse till fredrik. Tack och hej.


malin

sömnlös..

Igår var jag hemma för att jag mådde illa och hade yrselanfall på morgonen, förmodligen för att jag inte kunde somna på kvällen.. så idag kände jag mig tvungen att åka, och med tidiga tåget som gör att jag måste gå upp kl 5. Från kl 22 till 05 sov jag 1 ½ timme! Men jag hade bestämt mig för att gå upp ändå och det fick jag ju lida för, yrsel och spy..usch! Så det blev sängen igen..kunde sova några timmar efter det men nu sitter man här med huvudvärk som jag vet kommer sitta i hela dagen.

Igår kväll var det lite tungt..jag hade känt det på mig men just att höra ordet känns alltid som ett slag i magen. Nu hoppas jag bara att du inte ger upp, men jag tror på dig.

Tentan närmar sig, 19 dagar kvar idag. Fy fan vad den ligger och stressar upp mig, ganska omedvetet, för jag lyckas på ngt sätt glömma bort den, jag vill nog glömma den, men jag måste ju fixa den nu. Jag vill bara slippa stressen!


malin