ögonont.

Det var jobbigt ljus ute idag. Nu är det bättre när det börjar skymma. Har svidit i ögonen hela dagen och det har kännts som om man skulle börja gråta när som helst för det kom tårar i ögonen hela tiden.

Helgen var bra! Jag hade väldigt kul hos Ida. Var inte lite trött igår, men timmarna bara rusade iväg i lördags och sen var klockan helt plötsligt 5 på morgonen. Jag och Hanna är ganska duktiga på att dansa schlager :)

Nu är det två veckor kvar och sen kan jag nästan säga att jag har tagit studenten. För efter lovet är det 6 veckors praktik. Sen två veckor kvar i skolan efter det och då kommer det endast bli fest. Knappt ingen skola och det kommer göra mig gott. Tycker om människorna på Team Sportia, dom är härliga.

Jag var och kollade på högskola i helgen, men jag insåg att hur jag än bytte inriktning så har jag inte dom kurserna som krävs. Kunde dom inte sagt att Naturkunskap B behövs på nästan varenda linje? Jag börjar tröttna.

Jag tycker inte att tiden mellan vinter och vår är charmig någonstans. Det regnar och jag vill gå i mina tygskor, det är det enda jag tycker om.


malin

Från 30 plus till 20 minus

Det är en stor skillnad att kliva ur flygplanet där borta mot vad det är här hemma. Vi möttes av 30 grader värme och sol. Man blev varm i hela kroppen och ville stanna där för alltid. Inte på flygplatsen dock för där var det kaos. Arabiska är helt obegripligt, hur hinner dom uttala alla ord, jag förstår inte, dom pratar väldigt fort.

Hotellet var väldigt fint. Vi hade ett kanonrum, med en egen liten terass med morgonsolen rätt på. Kanske 50 meter till poolen. Området var jättestort, så mycket som jag har gått dom här dagarna har jag inte gått på hela året känns det som. Vi hade tur med vädret, veckan innan hade det inte varit alls så bra. Vi var ute och snorklade i tisdags, det var nästan spegelblankt på morgonen och korallreven var otroliga. När jag väl fått ordning på min mask, och övervunnit paniken som jag fick när min mask läckte vatten och jag tyckte att jag inte fick ngn luft, så gick det riktigt bra. Sjösjukan var mindre kul..

Vi mötte en kamel en dag på stranden, den var gullig ända tills den ställde sig och kissade precis jämte patrik.

Vi tog en av hotellets taxi in till "down town" en dag för att shoppa. Vi trodde det var säkrare att åka med en sån, vi trodde dom körde lugnare än den beryktade övriga trafiken i Egypten. Men hjälpes. Det var hemskt! Ännu värre på vägen hem, då vi tog en lokaltaxi, som det fanns 1000 av. Så fort man stannade för att dricka vatten så stannade en taxi och böjade tuta och vinkade att vi skulle åka med. Det var livsfarligt att åka med en sån. Aldrig mer. Lurade blev vi säkert också i några affärer, dom kan verkligen sitt, men det var fruktansvärt jobbigt, och dom var väldigt påstridiga. Det var mer eller mindre dom som bestämde vad vi skulle köpa.

Nu sitter jag här hemma i minusgrader och snö och längar tillbaka. Är väldigt trött, har inte sovit så mycket på denna veckan. Stannar gärna inne ett tag, har brännblåsor i ansiktet och har bränt mina läppar, dom var ingen vacker syn dagen efter, dubbelt så stora! Timmarna mitt på dagen var heta, nästan 35 grader, gjorde misstaget att somna på en bekväm solstol.

Bilderna är från resan, hade ingen hemlängtan, nu längtar jag bara tillbaka dit.

malin

Patrik, vår vän i affären, och jag
jag och patrikpå väg till middagenväldigt blåsigt näst sista dagen!patrikjag leker :)patrik lekerpatrik snorklarpatrik på båtenpå väg ut och snorklajag vid den andra poolenjag på väg upppatrik i poolensolnedgång vid poolenmin patrik vid middagenutsikt mot polenJagjag vid en palmUtsikt över Egypten från planet