telefonidioti

Hur svårt kan det vara att svara i telefon. Förstår inte att det ska vara så svårt att få någon som vill ställa upp och hjälpa oss med vår C-uppsats. Antingen hinner dom inte, eller så är dom sjukskrivna, eller så har dom inget case som passar oss eller så svarar dom inte i telefon! Jag går snart under om vi inte kommer igång, vi sitter fast, imorgon måste dom svara och vi måste komma igång. Herregud, det är typ bara 5-6 veckor kvar! Stressad, jo, lite kanske. Men jag tror på vår grupp, jäklar vad effektiva vi ska vara, när vi väl kan!

Idag regnar det ute, riktigt busväder, blåser och har sig. Och dessutom är det kallare än kallast i min lägenhet!

Har roat mig med matlagning nu i eftermiddag. Gjorde massa matlådor, bestående av pasta och köttfärssås och en fiskgryta som jag inte testat förut. Hoppas den blev bra. Har kommit på att det är ganska kul att laga mat, och att jag också inte är så kass på det som jag trodde :)

Jag längtar tills jag ska flytta nästa gång. Jag har velat måla om här inne länge nu, hatar mina sjukhusfärgade väggar i rummet. Men det känns onödigt också när jag bara ska bo här (förmodligen) ett halvår till. Jag vill ha vita väggar, det är fint!

Två månader kvar till jul. Har kommit på lite saker jag önskar mig, och i brist på annat vettigt att skriva idag så får ni en liten lista att kika på :)
  • Glas från Iems (jag har en förmåga att göra sönder glas..)
  • Stavmixer (Måste ju kunna göra linnéas berömda smothie :)
  • En ny färgglad köksklocka (Det spökar i min lägenhet, en natt hade klockan ramlat ner från väggen, helt obegripligt)
  • Fruktskål (i rostfritt eller glas)
  • Förvaring till badrummet, hyllor och eller ett större skåp (Har fått klagomål om att allt mitt smink ligger på golvet..)
  • Ny taklampa till rummet (Min nuvarande ger knappt ngt ljus..)
  • Nya gardiner
  • Mjuk gosig matta att ha vid sängen (Kallt på golvet om mornarna..)
  • En röd stekpanna :)
  • En stor säng (Tycker jag börjar bli för stor för en 90-säng..)
  • En soffa (Jag har en klippan-soffa, det säger väll allt..)
  • Blommor (Alla vet att jag hatar att köpa blommor)
  • Och såklart en platt-TV!
Enjoy!

malin

roadtrip to Ullared

Kl 6 imorses lämnade jag, josse, malin och emma Jönköping och åkte mot Ullared. Man var riktigt trött, kroppen fattade inte riktigt att den skulle upp ur sängen när klockan ringde vid 5. Vi var där strax innan 8 och laddade med goda mackor och varm choklad. Det var ingen kö så första rundan där inne gick ganska så fort. Tog en paus för att äta lunch och sedan var det bara att ge sig in igen, denna gången var det kö, och helt hysteriskt där inne! Dom värsta är helt klart tanterna, dom tror att dom äger stället, man kan ju inte bara putta undan folk och vagnar med sin egen vagn utan att bry sig om det blir totalstopp eller inte. Så vi gav upp ganska snabbt andra gången, kände oss nöjda och satte oss i bilen och åkte hem. Var hemma vid 4 så det gick ganska snabbt för att vara Ullared. Fick köpt hyffsat många julklappar och en hel massa bra-ha-saker till mig själv.

C-uppsats som gäller resten av veckan. Om vi hade fått svar idag från Kompago hade vi kunnat tuta o köra, men nu står vi still och det tär på hela gruppen, man blir irriterad av egentligen inga anledningar och otålig på att få komma igång och skriva, och helt uppstressad över att vi bara har fram till den 8e december (tror jag) på oss att lämna in för gulläsning.

Emma, har du ingen mobil längre? :)


malin

kickoff och håkan

Hemkommen från jobbet för några timmar sen, slutade två men fick jobba över en halvtimme, men hann med en runda på stan ändå. Inhandlade lite nödvändiga saker som puder, hårspray och sånt, inte kul att lägga pengar på men som sagt nödvändigt. Blev också en sjal och en fin kofta. Tanken var fest ikväll men jag är så himla trött så jag stannar hemma och vilar upp mig. Ska nog se på sex and the city-filmen, har redan sett den men den är ju så bra!

Igår hade vi kickoff med uppsatsgruppen, jag, linnéa och josse. Vi var på rosenlundsbadet. Först simmade vi, härligt men jobbigt. Det blev också lite lek i vågorna och lite bubbelpool, och solning. Sedan blev det lunch på chilithai. Detta var också firandet av josses födelesedag, för ett år sedan, så vi bjöd henne på dagen, hoppas du hade en bra födelsedag vännen :)

På kvällen såg jag och linnéa på Håkan Hellström. Vi åkte dit lite berusade på trötthet, och ngn drink och ett glas vin, men att man var trött spelade inte så stor roll när Håkan väl dök upp. Han var lika bra som vanligt. Den mannen vet vad han ska göra för att göra sin publik lycklig. Magi! Linnéa fick rädda mig undan en ful, kladdande kille, på konsert ska man väll ändå kolla på artisten, inte stå och hångla hela tiden som ett par framför oss gjorde, eller försöka ragga på personen framför. Nej tack för min del iaf.

Nästa vecka är det uppsats som gäller, jobb i helgen och kanske halloween-fest. Och veckan efter det Ullared! Förra årets roadtrip vad superkul. Ullared är perfekt, speciellt nu när det närmar sig jul, man kommer så mycket billigare undan än att handla allt på stan. Pengar har man ju inte precis gott om när det närmar sig jul.


malin

lite motgångar

Har känt det lite motigt i två veckor nu, det har varit lätt att fuska och lata sig men denna veckan får jag ju se till att skärpa mig, jag vill ju, så då ska det gå. Synd bara på detta jävla väder, det regnar typ hela tiden, inte så kul att promenera då. Men tror vädret skulle bli lite bättre nu, hoppas.

C-uppsatsen har dragit igång och inte lite heller, full fart från början, på vår egentligen lediga vecka. Men vi måste bli klara med vår uppsats några veckor innan en del andra eftersom linnéa och josse åker iväg på utomlandsstudier efter jul. Men, det betyder förhoppningsvis lite ledigt för mig efter lovet istället. Sedan drar sista terminen igång och dags för mig att planera vart jag ska ta vägen sen, just nu lockar något annat istället för Jönköping.

I helgen var det fest, inflyttningsfest hos Tony. Har nog inte haft så kul på länge, och full blev man också, och det var också längesen. Så det var en riktigt lyckad kväll, även om jag inte tyckte att det nya stället Sliver var så mycket att ha, då är ju Harrys bra mycket bättre. Tur att man kan gå igenom hela tiden. Var så jäkla trött hela söndagen att jag inte ens orkade vara onyttig, men lite senare på kvällen kände jag att behovet av choklad tog över så jag unnade mig själv lite choklad, och choklad har nog aldrig smakat så bra :)

På fredag ska jag och Linnéa på Håkan Hellström, det närmar sig, men jag tänker inte så mycket på det längre. Om jag hade varit 15 hade jag varit helt lyrisk, men det ska ändå bli kul. Och visst är det tur att man inte är 15 längre. Skulle varit ledig på lördag men fick ett sms om jobbförfrågan idag, så jag tackade ja. Så det blir jobb 10-14 och sen ev. lite fest hos Anna.


malin

en lat malin

Nu har jag inte varit ute på promenad sen i fredags. Igår ville jag vila min fot, eller rättare sagt min stortå, som då fortfarande inte kändes hundra procent bra. Och där fick jag för att vila, slog nog i min stackars tå ett antal hundra gånger och lyckades på något konstigt sätt vrida om den också. Och för den uteblivna promenaden igår fick jag lida ännu mer för idag med regn och rusk, och därför ingen promenad idag heller. Så nu sitter jag och känner mig otroligt lat och godissugen. Inte bra. Kommer säkerligen kasta vågen in i väggen imorgon. Men jag känner att detta är bara en början på en ändrad livsstil, och känner jag mig rätt ska jag skynda långsamt.

Läste en gammal väns blogg som träffade mig rakt i hjärtat. Hon skrev såhär: Jag läste en artikel om vänner, en tjej sa såhär; vänskap är en grej som man hela tiden måste ge näring i form av att visa intresse och ömsesidighet. Går det att vara vänner annars?

Ibland är jag skitbra, och ibland är jag världens sämsta. Men man ska ju hela tiden sträva efter att vara den bästa, och låta sina vänner ta fram ens bästa sidor, annars hade man ju inte varit vänner, tror jag.. grubbel grubbel..

Skulle precis gå iväg och köpa frukt. Men fastnade här. Frukt är dyrt. Kanske skulle man önska sig ett presentkort på Hemköp i julklapp? Min fantasi är helt otrolig.


malin

lite klarhet i höstmörkret

Gick upp tidigt imorses, efter en natt av kass sömn, så ögonen kändes tunga som aldrig förr. Men piggnade till lite efter ett gott besked på viktis, minus denna veckan också, det går sakta, men verkligen säkert. Och bra mår jag! Mycket piggare, vilken skillnad när man tänker efter, har vanligtvis varit så trött på eftermiddagarna att jag inte orkat läsa eller göra någonting. Nu orkar man ta tag i saker och ting, vilket jag gjort idag.

Satte mig med planering av vt09 när jag kom hem från skolan. Visst har jag vetat att man ska söka kurser snart, men trodde inte det skulle komma så snart, informationsmötet som var för 1 vecka sen var på tok för sent lagt, borde ha varit i början av terminen. Men nu är det som det är, och kurserna jag helst av allt vill läsa går ändå inte på distans så jag får försöka hitta på något annat alternativ. Men har lite planer nu iaf, så hoppas få ett möte väldigt snart med syon så hon kan hjälpa mig att göra det bästa av situationen. Efter denna utbildningen blir det nog flytt iaf, som det ser ut nu i mitt huvud, för jobben jag vill ha finns nog ändå inte här, och inte kurserna jag vill läsa heller. Längtar faktiskt lite nu.

Men blir arg när jag hör om överfallen här i Jönköping.. jag vill aldrig mer gå själv hem efter en kväll ute. Eller en vanlig kväll heller för den delen, men det måste man ju tyvär.. om vi kan göra ngt så kan vi iaf börja här:
http://www.veckorevyn.com/skrivpa/



malin

en helg i herrljunga

Nu har jag varit hemma i herrljunga och vilat upp mig. Åkte hem i torsdags eftermiddag efter jobbet. Så i fredags hände inte så mkt, tog en promenad med mamma och efter en stund upptäckte vi att katten hade följt med oss. Men den blev skrämd och hoppade upp i ett träd och stannade där sen när vi mötte grannen med en hund. Men den hittade hem sen som tur var.. Igår så tog jag bilen till alingsås, gick och kikade lite och hälsade på dom på team sportia. Annars var inte alingsås så mkt att ha, likadant som vanligt, dom hade inte ens hunnit öppna dom nya affärerna i köpcentrumet. Och då var det längesedan jag var där sist och kollade. På kvällen åt vi god mat hemma och kollade på stjärnor på is, vem orkar följa ett sånt program en hel säsong. Såg också lite på lilla melodifestivalen, konstaterade att dom inte har så höga krav på sångkvalitet, men vinnaren hade en otroligt fin låt iaf. Och dom är ju bara barn..

Tillbaka i jönköping och sitter just nu och stör mig på småbarnen som sitter utanför mitt köksfönster i trappan upp till Börsen och gapar och skriker.. tycker inte att dom har där o göra, anser att dom borde sätta portlås in till innergården, men det lär ju aldrig hända. Lika troligt som att det kommer bli varmare här inne..

Något har hänt med min stortå. Har haft ont i en vecka snart men har inte gjort något så att jag borde ha ont. Igår svullnade den upp jättemkt, så att gå är inte det roligaste just nu.. hoppas det går över snart, vill verkligen ut och powerwalka!


malin