hysteri.

folk stod och hängde på dörren när jag kom till jobbet idag. Fick tränga mig fram, och smita in framför snopna näsor som inte förstod varför jag fick gå in och inte dom. Men hysterin mattades av ganska snabbt, när människorna tillslut kom på att vi inte hade någon galen mellandagsrea på allt. En del försöker dom mest dumma saker. Byter prislappar, varför skulle en jacka för 1200 kosta 299 bara för att det är mellandagsrea? Så godtrogna är vi inte. Eller komma in med en gammal innebandyblubba och försöka byta till en ny utan kvitto.
Tänkte åka till göteborg eller borås imorgon och kika, men råkade säga ja till jobb imorgon också, utan att tänka på det. Men, att få pengar är bättre än att göra slut på dom. Men på onsdag, då ska jag iväg med den vackraste människan i världen och kanske hittar man ngt fint, bland all röra och hetsiga människor.


Julen är över och vintern lös med sin frånvaro ända tills igår när vi var på väg hem från Väring. Då kom det snö, och inte dåligt med det heller. Vi låg i 30-40 km/h en del sträckor för sikten var nästan obefintlig, det var otäckt. Nu är marken iaf vit och nu borde ingen klaga men det gör vi iaf, för snö är ganska jobbigt, kommer vi alltid på när den väl kommer.

Julen var stillsam, och inget speciellt hände, inte här hemma iaf. Jag och patrik åkte fram och tillbaka till varandra under kvällen, det var underbart att få träffa honom då, just då, för jag behövde det verkligen. Förra julen var jobbig. Saker händer, och förändrar tillvaron, det är svårt att anpassa sig och leva utan ngn som levt så nära inpå.  Men du är med, alltid.



malin

dagen efter helg.

Nu har jag jullov. Det är underbart. Så härligt.

Det var maskeradfest i helgen, det var helt okej. Inte så mycket folk, men det gjorde inte så mycket. Var hemma ganska tidigt för att över huvudtaget orka upp på morgonen och fixa iväg mig själv till jobbet. Har jobbat hela helgen, det känns bra och är väldigt kul. Trivs kanon. Snart är det lönedags! Äntligen, har levt på fattiggränsen ett bra tag.

Julafton alldeles snart. Skulle hellre haft det som vanligt. Julen är inte så intressant längre..tankar på gångna tider gör fortfarande ont, saknar det som var. Julfirandet känns så avlägset. Det är ingen stämning någonstans.

Jag ska tända ett ljus för dig..


malin

är ni trångsynta?

Jag undrar bara en sak. Varför ser ni inte verkligheten? Ni lever i någon fantasi värld och hoppas nog på att "onormala" människor ska försvinna från jorden. Eller i alla fall leva ensamma och gömma sina känslor. Då är Guds vilja uppfylld! Men allvarligt talat. Öppna ögonen. Om ni ska se ner på denna grupp människor som inte är som ni, bara för att Gud har sagt så, då talar ni emot er själva om ni säger att man ska leva efter vad Gud sagt. Jag tror faktiskt inte att ni lever precis efter alla hans andra ord. Men i just denna frågan, då kan ni stå där och säga att det är onormalt! Att bara för att man är homosexuell, ska man inte få visa sina känslor till den man älskar. Det handlar om samma kärlek som ni visar! Det handlar om känslor! Man blir kär i personen, i individen, inte bara för att det är ett annat kön.
Jag blir arg på hela diskussionen, för den är så oresonlig. Världen utvecklas, världen stannar inte. Om världen ska bli en bra plats att leva på, om fördomar och våld ska försvinna,då måste man lära sig att acceptera, man måste lära sig att alla är lika mkt värda. Oavsett om man gillar tjejer eller killar. Någon sa att det var handligen som var fel, att civilisationen inte går vidare. Även om du tycker så, så kommer inte dessa människor att ändras! Dom har lika mycket rätt att gå på samma mark, vara på samma ställen, visa sina känslor, lika mkt som du!

Vakna upp och inse att vi lever nu och inte för 2000 år sedan.




malin.

man kan fråga sig varför.

Efter en dag i göteborg med religionen i torsdags var jag väldigt trött. vi var i judiska synagogan, katolska kyrkan, och på en utställning: Gud har 99 namn. I katolska kyrkan trodde han att homosexualitet kanske var ett genetiskt fel, fast han hatade ingen. Tyckte han var lite jobbig.

Har också jobbat hela helgen, lite långtråkigt att vara själv i en affär där det inte händer så mycket. Men det blir ju lite pengar, men är lite missnöjd med lönen, borde få mer nu när jag fyllt 18..får väll se om jag tackar ja nästa gång jag får frågan.

Världen vore lite bättre utan vintern. Så många olyckor som bara händer nu. Det är tragiskt och man blir ledsen när man hör allt som händer runt omkring en och det är bara att hoppas att man själv och världen runt omkring skonas. Tänker på er som olyckan drabbade, ni finns i mina tankar.

Bara din närvaro sätter guldstjärna i kanten!

grodanmalin.