jobb jobb

Tillbaka i Jönköping för jobb 3 dagar. Mellandagshysteri. Att folk inte kan vara nöjda med sina julklappar :) Fick nästan en hel veckas jobb v.1,nästa vecka alltså. Tackade såklart ja utan en tanke på min tenta den 10e. Så jag fick snällt be om ledigt en dag så jag hinner plugga någonting..lite dumt..

Julen har varit himla lugn och skön. Varit hemma och proppat i mig mammas goda julmat, men som alltid, vems julmat det än är, så tröttnar man ganska fort. Får bli fasta eller något efter nyår nu, eller hårdträning och bättre mat låter nog lite enklare.

Nyårsplanerna är äntligen bestämda. Det blir kungshamn med Linnéa och lite vänner till henne, det känns väldigt bra att åka iväg, inte ofta man kommer iväg någonstans nu.. Nästa år vill ju jag åka med familjen till thailand, bjuder såklart när jag vunnit dom dära pengarna som jag planerat in på en trisslott.


malin




några dagar

Då var jag en tillfällig herrljunga-bo igen. För några dagar iaf, lämnar storstaden för lilla jönköping på onsdag. Kommer säkert bli mycket att göra i mellandagarna, alla som vill byta julklappar och klaga på det ena eller andra,lura till sig pengar med använda saker och hur mycket mer som helst..längtar inte direkt..

Julafton om två dagar. Har släpat hem alla julklappar på tåget idag, och alla mina kläder..tänk vad mycket man behöver för 5 dagar :)

Nu ska jag baka chokladbollar..hade ju julmys hos josse i onsdags, så är inte direkt sugen på massa julgodis nu men det kommer!


malin

så himla skönt

Vad jag genast blev piggare, gladare och mindre stressad. Det känns verkligen i kroppen! Har praktiken fixad i 8 veckor nu, på HLKs informationsavdelning. Så nu är det bara dom 4 sista veckorna kvar att fixa, men det känns inte lika jobbigt längre nu när man vet att man har ngnstans att gå till när praktiken sätter igång. Så himla skönt!!

Sista föreläsningen innan jul avklarad. Klockan 9 började vi, shit vad jag är bortskämd med att börja vid 1 varje dag, var jättetrött! Nu blir det tentaplugg all ledig tid, vill jag iaf inbilla mig. Kommer säkert ha massa ursäkter när jag är i herrljunga till att inte ta fram böckerna, men blir det jobb i mellandagarna måste jag ju plugga lite iaf..

Imorgon väntar julgodis och pepparkake-bak! :) Myspys hos josse eller karro. Behöver lite julstämning.. julklappsbytning också kom jag på, inhandlade den sista idag, till min kära vän Mr Björling. Det går ett rykte att han kan låta som en häst..fast jag behöver såklart bevis..

I helgen hann jag med både julfest och jobb. Riktigt hjärtslitande att gå upp i lördags och jobba, ganska bakis. Men som fredrik sa att är det gratis alkohol så dricker man inte med måtta utan med girighet :)

Jag har skickat två julkort i år, och det var absolut dom snyggaste julkorten ever!


malin

anyway..

Fick aldrig se Florence Valentin igår. Vi kom aldrig in på kåren för det var för mycket folk, kom ändå dit vid halv 11, hade fått stå en timme i kö om vi ens skulle komma in. Så vi struntade i det efter ett tag..köpte en korv hos Mimmi istället :) Och sen gick vi hem för att sova..vilket inte var bra för vi var ju på top när vi gick ut, inte alls bra att somna full.. förfesten här hos mig var iaf väldigt rolig :)

Och idag var det jobb som gällde mellan 16 och 20. Massa folk, kö utan uppehåll nästan hela tiden, så tiden gick jättefort. Det var Friskis&Svettis-kväll så folk handlade ju som aldrig förr..

Imorgon är det julbord med jobbet. Försöker lista ut vad jag ska ha på mig, svårt..

Kanske ska man hinna plugga lite imorgon, men vem har motivation nu innan jul, fast när har jag motivation överhuvudtaget. Men snart är det juluppehåll..ska bli skönt, längtar efter att få åka hem och baka julgodis med mamma :) Men så har man ju en tenta att plugga på över jul också..

Jag har sett Jussi Björling full, har ni? :)

malin


grattis till mig själv

10e december, malin-dagen. För jag är så jäkla bra. Eller hur.

Är trött, hela tiden känns det som..precis som det var för några år sedan..vill helst sova hela tiden..dricker massa kaffe nu för att piggna till så jag orkar skriva klart min uppgift, har den tråkiga delen kvar, känns ju lagom motiverande just nu.. och kaffet hjälper inte särskilt mycket..

Men helgen var iaf skitbra! Roadtrip till Ullared i fredags och det var nog den roligaste dagen på länge! Att man kan skratta så mycket, oj oj oj..  :) Tror alla julklappar är färdiga nu iaf.

I lördags jobbade jag, och på kvällen var det tjejmiddag hos karro. Kul, speciellt att se Linnéa så engagerad i Wii :) Jobb i söndags också..inte alls mycket folk, ganska dött men jag sålde iaf en Bergans jacka för nästan 4000! :)

Nu vill jag helst dricka vin och umgås med dom oslagbara, på onsdag blir det fest, längtar! Florence Valentin spelar på kåren så det kan nog bli bra.


malin

kriser i livet

Lyckades inte komma upp ur sängen tidigt idag heller. Hur ska det egentligen gå på fredag, när bilen åker halv 6, hjälpes.. och just nu ska jag verkligen inte sitta här och skriva blogg, har en hej-kom-och-hjälp-mig jättestor uppgift att göra, som jag faktiskt börjat på men som är så rörig och det gör ju inte saken bättre att jag är rörig själv idag, förhållanden ligger just nu längst ner på min lista över saker som är bra, så jäkla mkt idioti. Jag skrattar åt mig själv för att jag ens trodde att det fanns en liten chans.

Ringde på praktik idag igen. Till Lindex huvudkontor i Göteborg. Hade varit jättekul att vara där, men man vet ju aldrig när eller ens om man får svar. Utan praktiken att tänka på hade man kanske inte varit stressad, varje dag, omedvetet och medvetet.

Googlat i 2 timmar nu om skolmassakern i Finland. Dags att analysera, vad hände, vad utlöste krisen, kunde den förutses, hur hanterades krisen, vad behöver göras efter.. och om igen med Carnegie-krisen. Jätteintressant och en väldigt bra uppgift, men den kan göras så grymt omfattande att jag skulle kunna sitta i flera veckor.. Mediebevakningen var ju enorm under skolmassakern, och att läsa allt och sortera ut åsikter mot ren fakta tar tid, och jag har inte alls mycket tid tills på måndag..

Jobbar hela helgen, Ullared på fredag. Ge mig några extra dagar denna veckan, tack..


malin

glögg är äckligt

Kom hem för en stund sen från Linnéa, glöggkväll med massa pepparkakor. Fast jag drack ju kaffe eftersom glögg är äckligt.. och måste säga att linnéa och josse är så himla underbara, tack för chokladkakan på posten :) Jag blev glad. Och är ganska stolt över Linnéa också, idag har du både klarat spindelharpan och varit kreativ och målat på din tröja! Vad skulle jag göra utan er..



Jag slog mig själv för pannan och sa: Vad har jag gjort?
Jag skrek rakt ut att: Det här var sista gången.. 
tydligen så är man dum och tror på varenda liten chans,vilket man borde låta bli, aldrig mer öppna sig och låta ngn påverka ens känslor, så jävla dumt. Det är idioti, eller vad var det någon sa för länge sen...


malin



hemmahelg

Så då har man upplevt ännu en tomteparad i herrljunga. Vinkande lucior och marcherande tomtar som spelar. Konstigt att jag hade glömt av vad tomteparaden var för ngt,det är ju samma varje år.. Men men. Trevligt att vara hemma i herrljunga lite också, men nu blir det nog inte ngt mer innan jul. Josse var med på besöket också, är så glad för hennes skull att hon fått uppleva detta, ett minne för livet antar jag :) Igår var iaf jag, linnéa och josse i gbg och såg på bio. Heartbreak kid, bra film!

Kom tillbaka till Jönköping idag. Har hunnit med en tur på stan, julskyltningen. Massa folk, tycker det är jobbigt att gå på stan när alla ska trängas och alla dessa barnvagnar, har inget tålamod för sånt..och ingen direkt julstämning heller, regnigt och tråkigt.. men med en fika så blev allt bättre :)

Trist kväll framför mig.. har inget att göra.. inga böcker att läsa, har endast beställt 1 av 4, den svenska boken. Orkar inte läsa några böcker på engelska, så jag hoppas verkligen att jag inte behöver dom sen..


malin