ett tal om engagemang

Sitter här och har lite små ångest inför talet vi ska hålla idag, mellan kl 16.00 och 16.45. Vi ska stå inför 12 näst intill okända personer och framföra ett egenskrivet tal på 3 minuter. 3 minuter låter ju som ingenting men oj vad långt det känns när man väl står där. Brukar bli nervös inför sånt här..usch. Mitt tal ska iaf handla om engagemang.

Borde öva för fullt men jag har lite dålig självdiciplin ibland..blir lätt att man gör massa annat när man är nervös.

Imorgon är det fredag! Som jag längtar! Saknar alex hur mycket som helst..

Insparkssittningen i tisdags var hur kul som helst. Först förfest och sen vidare till kåren för middag och massa spex. Våran sketch var bäst :) Senare öppnade kåren för alla. Gick hem på natten upp för den långa långa jobbiga backen! Alla hoppade nog mkv-presentationen på morgonen därpå, inte en chans att man orkade det om man vart med på sittningen!


malin



inspark !

Nu har en hel vecka gått sen skolan började. Jag har varit dålig på att uppdatera bloggen, men det har knappt funnits tid. I måndags blev vi grundlurade redan från början, vi var på ett falskupprop och dom äldre eleverna drev med oss men vi gick ju på allt, det var nästan så man funderade på att hoppa av! Massa stränga regler och vi blev tillsagda att första tentan redan skulle vara om en vecka. Sen var det massa fusknollor bland oss som spelade massa knäppa roller, ja, men kul var det efteråt iaf. Sen var det förfest och massa lekar på kvällen i en park, sen vidare till kåren! Stadsvandring på tisdagen, badade i vättern :) Och så skulle vi få in så många personer som möjligt i en telefonkiosk. Massa roliga saker. Fest på onsdag igen, hur kul som helst, jättemkt folk, träffade annie. Det var längesedan! På torsdagen var jag ute med Linnéa och Elin, på kåren igen. Billigt och bra. Sen på fredagen var det SWE, student water event. Stor fest i rosenlundsbadet. Det var hur kul som helst! Åkte hem till herrljunga på lördagen, kom hem hit igår kväll igen.

Lagade mat och hade tjejkväll med Hanna i lördags, sen gick vi till parken, det är kul att träffa folk man inte träffat på länge! Sen att allt annat inte blev som jag hade tänkt verkar inte vara ngt jag kan ändra på, men sanningen är att det krävs ansträngning..annars går det åt helvete..jag orkar bara inte må dåligt, då får det vara..men men. Jag hoppas verkligen innerligt att det ska funka, vill inget hellre.

Imorgon är det avslutning på insparken! Sittning på kvällen med coctail tema. Fy vad svårt. Vet inte vad jag ska ha på mig, men imorgon ska jag och Linnéa ta en tur på stan, får väll se om jag hittar ngt då..

Köpte den första kurslitteraturen idag. Två böcker som kostade över 400 kr ihop, usch vad mkt pengar det kommer gå till sånt.


Malin

en dag kvar

Jag tycker att jag fått iordning hyffsat bra här inne nu, trivs ändå ganska bra. Även om min säng brakade ihop igår, benen gick sönder, jäkla ikea saker. Men det var nog bara för att det fattades en plugg eller ngt sånt, så nu får jag ha madrassen på golvet.. Nu har jag fått min dator iaf. Och hämtat stereon och DVDn hemifrån. Så nu fattas bara soffbordet och lite småprylar. Måste köpa en dammsugare också, jippie.

Imorgon börjar skolan.. jag vet inte riktigt om jag förstått själv att jag ska plugga i 3 år. Det har vart så mycket nu med flytten och alla känslor som bråkat..det var inget lätt val. Och det känns verkligen nu, när alex åkt hem. Kommer nog inte träffa honom på 2 veckor, det känns.. Vill ju inte vara utan honom, han är ju allt jag vill ha. Även om jag säkert inte alltid visar på rätt sätt vad jag vill eller känner, så vill jag inget annat än att det alltid ska vara som det är nu. Att älska ngn så mycket gör både ont men samtidigt finns det inget bättre. Jag ska kämpa, för jag önskar inget mer än dig.

I fredags var det fest i huset. Satt på min brors kompis balkong och jag fick lära mig kappsning. [heter det så?] Jag och alex hade ju förfestat ett tag hos mig innan, så när vi kom dit sa dom att ni förfestar bara en gång innan kappsning. Och ja, det fick vi ju bevis på :) Men kul var det, ser fram emot alla studentfester nu i veckan!

Är helnöjd med tatueringen! Gjorde inte alls lika ont som den förra.


malin

"hemma"

Nu har jag två "hemma". Fast det kommer nog ta ett tag innan Jönköping kommer kännas som hemma..

Flyttade i söndags. Fick nycklarna halv 2 sen var det bara att börja. En tur till Ikea, kom tillbaka med massa saker, för en hyffsad summa! Nu börjar jag få ordning på allt, men man kommer hela tiden på saker man behöver. Så det blev Ikea igår också, ännu mer saker. Första natten i lägenheten gick bra, kunde sova och det var ingen som började borra klockan 7 på morgonen då som dom gjorde idag. Cyklade ner till stan idag, det gick ju bra ner, tog inte så lång stund, men upp! Hjälpes. Inte en chans att jag någonsin kommer klara hela den backen med cykel! Hela familjen var med och hjälpte till med flytten, även alex. Fy..var ledsen när han åkt. Kändes tufft..nu är det ju helt definitivt, jag där borta och han här.

Hemma i herrljunga nu, ska tatuera mig imorgon. Sen åker jag tillbaka på torsdag, med Alexander! Om uttrycket "för evigt" skulle stämma så skulle jag tillägna honom det..

Ikväll beställs det en dator och minneskort till min kamera. Så nu kan jag börja ta kort igen! Och få internet i min lägenhet, härligt! Det är lite segt att bara ha en TV att se på, men på torsdag tar jag med stereon och DVDn dit, ännu mer prylar..och på tisdag nästa vecka får jag mitt soffbord!

Nu tänkte jag gå ner och äta ngt, och få timmarna att gå jättesnabbt! För jag längtar efter alex, så mycket att jag tror jag snart blir galen!

Du gör mig fulländad.

malin

sjukelisjuk

Hemma från strömstad! Åkte efter jobbet i lördags, jag var osocialt sällskap enligt dom andra eftersom jag sov nästan hela vägen dit, men det var bra, för då kunde jag festa hela kvällen. Hur kul som helst. Festade på lika mycket på söndag också, eller kanske lite mer. Och nu sitter jag här med jätte ont i halsen, vaknade på måndag och kände det, funderade en kort sekund på om jag skulle åka med Hanna hem men ville ju stanna så jag stannade kvar. Sov hela dagen igår nästan, feber, hjärtklappning och halsen bara värkte, fick nästan panik för jag fick för mig att körtelfebern var tillbaka. Kändes precis så. Och det är väll en chans på miljonen typ att man får det igen. Men det verkar ge sig lite, för jag ska banne mig inte bli sjuk igen, det är inte rättvist. Jag blev ju friskförklarad för en och en halv vecka sen,det beskedet gjorde hela min dag!


Alex skulle till hotellet ikväll. Var sugen på det också, men har inte råd, och just  det ja..jag är ju sjuk..jäklar. Snart struntar jag i om jag är sjuk eller inte, orkar inte vara sjuk, men jag orkar visserligen inte gå ut heller..

Mina väggar är tommare nu, börjat plocka ner saker. Det känns bra! Längtar efter att få göra lägenheten till min. Men nu när det närmar sig ännu mer så fattar jag verkligen hur mycket som kommer att ändras..

I want you to want me
I need you to need me
I´d love you to love me
Im beggin you to beg me..


malin