Första advent och julskyltning

Idag har mamma och pappa varit här och besökt mig. Vi drack kaffe hemma hos mig och sedan åkte vi ut till Biltema. Ni vet: världens tråkigaste affär, för lite julklappsinköp. Det blev en otroligt snygg julbock till mig också som ska pryda min hall. Efter det blev det jysk och lite andra affärer, insåg där att jag inte fyndade på loppisen i herrljunga för på jysk kostade mina ljuslyktor endast 15 kr. Blev snuvad på hela 5 spänn. Köpte ett värmeelement också så nu är det varmt i lägenheten, äntligen. Sedan blev det god lunch på Twin och en sväng på stan och julskyltningen. Var inte så mycket att ha, mest för mycket folk. Vann inget på Vila heller. Trist. Avslutade det celebra besöket med fika från Bernards hemma hos mig.

Första advent avslutas med korrekturläsning av uppsatsen och en känsla av att fan, den är bra :)


malin

friday, I´m in love..

..eller kanske inte. Det är hyffsat dött på den fronten. Är alla killar idioter? Det verkar så. Här i Jönköping iaf. Har man flickvän är det tydligen fritt fram att strula runt som man vill. Blir så jäkla trött.

Kåren i onsdags! Superkul, tack tjejer för en rolig kväll! Dansade tills stängning, och sedan blev det en slö efterfest. Var hemma lite efter 3 tror jag.. så gårdagen var allt annat än pigg. Men idag har vi suttit med uppsatsen några timmar, vi blir klara nästa vecka.

Är det nu på söndag det är första advent? Jag har ingen adventsljusstake, det måste man ju nästan ha. Kanske kan hitta någon på söndag, då det är julskyltning. Tror jag ska ner på stan iaf, om någon har lust att hänga på. Kl 5 var det tävling på VILA, som jag är med i iaf :)

Nu är det idol! Halleluja, Carola är ju med, ska bli kul att se.


Jag och Malin. OBS! Ny frilla :)

malin

pengarna rullar in..

..men rullar ut lika fort igen. Jag har betalat min TV-licens, hemförsäkring och ska betala hyran så fort internetbanken börjar fungera igen. Sen har jag klippt mig idag, nödvändigt eftersom senast var i somras någon gång. Jag har lugg numera, som frisören inte kunde klippa rak, irriterande, fick putsa lite själv. Får se om jag kommer trivas eller sätta upp den det första jag gör imorgon. Köpte det superbraiga Dust-It pudret för endast 99 kr som ger bra volym till håret, en av få saker som verkligen fungerar till mitt hopplöst spikraka hår. På stan idag köpte jag min klänning till MKV-middagen, tur att den fanns kvar, jag älskar den! Blev även lite hårspray som alltid tar slut så snabbt, och hårfärg som ska i snart och en ny concealer som också var slut. Så ja, det blev en del, men bara nödvändiga saker idag.

Har julpyntat också! Men insåg ganska snart att jag bara hade fula tomtar så jag satte väll upp två stycken, resten får ligga i år. Köpte även julstjärnor idag (heter väll så?!), Linnéa blev stolt över att jag köpte blommor, det är ju ganska ovanligt.

Nu ska jag sätta igång med att städa, behövs, lite iaf. Och ta hand om tvätten, sådär lagom kul!

Kika in min fina klänning! (Bortse kanske från de fula poserna och i övrigt ofixade jag..)



malin

bara en månad kvar!

För cirka två veckor sen var jag juldeppig, som vanligt. Jag brukar inte direkt se fram emot jul, på grund av olika saker, mycket på grund av att det påmint om så mycket som gör ont, jag saknar farmor varje dag nu när julen närmar sig. Tänker dock inte på det på samma sätt som förut, det var ju trotts allt några år sedan nu. Man går vidare och lär sig leva utan traditioner och känslor som är förknippade med julen. Det finns mycket bra kvar som inte får glömmas och jag ser fram emot en mysig lugn jul med familjen, jag längtar faktiskt redan. Har aldrig haft julstämning så här tidigt förut, tror jag har börjat se på saken på ett annat sätt, och jag vet inte hur eller varför, men skönt är det att slippa vara deppig över julen iaf.

Nu har det snöat i Jönköping. Det ligger lagom mycket snö på marken och den kan gärna ligga kvar, bara det inte snöar mer, speciellt inte när jag är ute. Jag gillar inte när det snöar, och blåser, för det gör det ju alltid här i Jönköping. Då får man bara snön i ögonen och går runt och ser jätteledsen ut. Fast man inte är det. Jag är nöjd precis som det är nu.

Har haft en superbra men jobbig helg. I fredags vilade jag mig hemma med idol, gurka och dipp. På lördag var det upp tidigt för att börja jobba klockan 8, inventering i två timmar och sedan jobb i butiken var meningen. Men jag inventerade till lunch, sedan fick jag åka iväg och gästspela på cykelmässan på Elmia. Det är kul att jobba på mässa, men kallt som satan var det, och huvudräkning är inte min starka sida. Slutade kl 4 och åkte hem och fixade mig och sedan bar det iväg till för-förfest på gamla dalvik med Madde. Sedan blev det världens roligaste förfest med knasiga grabbar och efter detta Karlssons till stängning, som faktiskt var riktigt roligt denna gången! Träffade på Linnéa och en och annan trevlig person där inne. Hemma halv 3 för att gå upp kl 7 och börja jobba vid 8. Hemskt! Tror jag var lite full när jag vaknade, mådde iaf redigt dåligt när jag kom hem kl 4 på eftermiddagen.

Idag har jag och Linnéa skrivit uppsats. Vi har inte långt kvar nu, är övertygad om att vi fixar detta. Känns bra! Imorgon ska vi och ev. Malin ner på stan och handla våra klänningar till MKV-middagen. Sedan blir det uppsats igen och städa inför onsdagens tillställning :)


malin

hard work work

Idag har det gått ganska bra med uppsatsen, känns bra. På onsdag blir det möte med morgan, tror han kommer vara nöjd :)

Helgens ser ut såhär:
Fredag - uppsats i skolan, idol och lugn hemmakväll.
Lördag - jobb 08-16, fest!
Söndag - jobb 08(!!!!!) -18

Kommer vara härligt trött efter en tio timmars arbetsdag på söndagen, och efter utgång dessutom. Men det är det värt! Fest med madde och hennes vänner, träffar säkert på Linnéa ute också, kan ju inte bli annat än bra.

Nu är linnéa iväg o jobbar, hon kom på det lite sent kanske, så hon rick rusa iväg :) Jag ska fixa lite mat och skriva vidare.

Ser fram emot nästa vecka!


malin

pepparkakor och krishantering

Gick och köpte mig lite pepparkakor. Tyckte jag förtjänade det efter en dag med uppsatsskrivande, en bra dag med uppsatsskrivande. Har fått sktivit en hel del, men man blir lite virrig med alla begrepp, och tillslut får man lite svårt att skilja på allt. Men det blir bra till slut. Nu ska jag ta en paus och se på one tree hill och sedan läsa artiklar.

Hittade världens finaste klänning på stan igår, som kommer passa perfekt till MKV-middagen! Linnéa hittade också två fina som passade henne perfekt, det kommer bli så kul! Känns lite som att man förbereder sig inför bal igen. Blir ett bra avslut på terminen och innan alla åker iväg.

I helgen ska jag jobba och inventera. Blir KANSKE utgång också om jag inte får tidiga passet på söndag, vilket jag förmodligen får, eftersom jag sagt att jag kan båda tiderna. Inventering är ju sådär.

Annars kämpar jag och Linnéa på, skönt att det äntligen kommer lite medvind nu.

Jag har julstämning, tro det eller ej!


malin

recovering..

..i Herrljunga. Åkte toksnuvig och trött hem med 3-tåget igår. Men tågresan blev en kul tågresa, träffade på en dam som var väldigt pratsam, men inte tokig, utan väldigt klok och utbildad. Hon tyckte det var kul att prata med ungdomar, så hon kunde hänga med lite i hur vi tänkte :)

När jag sedan kom hem tänkte jag vila men först hitta mina fina guld-skor jag hade på balen. MKV-middagen närmar ju sig och då kanske dom passar att använda då. Men det slutade i att jag och mamma röjde ut hela garderoben (där skorna låg) och slängde men också skänkte nära på två fulla sopsäckar med jackor, skor och lite andra saker. Vad man kan samla på sig. Hittade två par hemska skor som jag använt för några år sedan, nu undrar man hur man tänkte då egentligen. Men om några år kanske man undrar hur man tänkte nu. Imorses blev det en rensning av min klädgarderob med allt jag sparat sen jag flyttade hemifrån, massa kläder, som jag inte fattar varför jag sparade från första början.

Efter garderobsrensningen åkte jag och mamma på loppis i Herrljunga. Fyndade två små söta ljuslyktor och en lite retro röd skål. Annars var det mest skräp, men loppis kan vara kul. Man kan verkligen hitta guldkorn.

Har drömt massa konstiga drömmar och vaknat jättearg, så jag riktigt kokat, förtvivlat arg. Ibland önskar man verkligen att man kunde tyda sina drömmar.



Heta skor som användes flitigt för ett antal år sedan :)

malin

livets svårigheter och ljuspunkter

Denna hösten har varit en bergochdal-bana med känslor och händelser. Jag vet inte vart jag ska börja någonstans i mig själv för att reda ut denna röran, men på något sätt mår jag bättre nu, men är ledsen över att det blivit som det blivit. Jag har gett mitt allt, räcker och duger inte det så finns det inget att hämta hos mig, för då vill jag inte längre ge. Ibland gäller det att se verkligheten, och leva det verkliga livet även om det gör ont och är jobbigt. Så är det för varenda människa. Det är inte bara en som alltid blir sårad, alla blir det.

4 veckor kvar av 150 % engagemang på uppsatsen. Nu vet jag att vi klarar det, för vi gör det på lika villkor och mot samma mål, annars hade det aldrig gått, livets hårda skola.

Jag tänker inte trycka ner mig själv i en situation där jag vet att jag gjort allt jag kunnat. Så dåligt självförtroende har jag inte och såpass mycket tror jag på mig själv.


malin

fan..

Sjuk, igen. Vaknade upp med tjock hals igår men åkte iväg till göteborg iaf, där vi gjorde vår intervju med marknadsdirektören för Liseberg. Den gick bra men det var nog inte bra att åka iväg till ett kallt och blåsigt göteborg med sjukan på väg. Så idag ligger jag hemma och tycker synd om mig själv, eftersom min hals inte vill sluta jävlas med mig. Om det är halsböld igen vill jag operera mig, så jag förhoppningsvis slipper att få det här så ofta som jag får nu. Har tagit en värktablett nu iaf så jag hoppas att febern sjunker lite, har inte kunnat sova mer än en timme i sträck i natt, feberdrömmar och yrande..

Mitt internet har varit nere hela helgen. Trist, speciellt i söndags när man låg hemma lite bakis, fast visserligen sov jag mest hela dagen.. Var ju utgång i lördags, förfest hos madde, som var riktigt rolig! Hamnade på Karlssons sen, eftersom dom blivit så jävla hårda på Sliver och Harrys. Karlssons är sådär, inget att hurra för kanske. Får väll vänta snällt på att fylla 23.

Nu ska jag tillbaka till sängen och tycka synd om mig själv..


malin


Bara tisdag..

Denna veckan känns redan evighetslång. Jag är trött på att släpa med datorn och femhundramiljoner böcker till skolan varje dag, 5 minuter att gå i vanliga fall på lätta fötter känns som mil. Imorgon ska vi iaf sitta hemma och skriva för oss själva, jag har lite svårt för att koncentrera mig i skolan med allt brus omkring. Har ett val och sova ut imorgon eller gå upp kl 7 för att se på Days, haha, man borde ju sova ut när man kan men är så himla nyfiken på vad som hänt under dessa veckor på days! Fast och andra sidan vet jag att jag automatiskt kommer vakna kl 8 ändå, så en timme hit eller dit spelar väll ingen roll.

Var och fikade med madde på Claras idag efter skolan. Idag har jag storkonsumerat kaffe, undra om jag kommer somna ikväll.

I helgen ska jag umgås med gamla herrljungakompisar. Ska bli kul, var längesen man bara träffade dom nu och hade en helkväll, prata gamla minnen och sånt. Kul!


malin