jag vill äta en lycko-ost

Vad gör man när man inte har något annat att göra? Jo man skriver i sin blogg. hrm..

Är hemma och är sjuk, ont i halsen som vanligt. Om jag blir sjuk numera får jag ont i halsen, och det är det jobbigaste. Har varken panodil eller halstabletter hemma och orkar inte åka in till apoteket heller. Orkar inte ens gå till IcaExpress som inte ligger så långt bort, tänkte att jag skulle vara inne idag, och kurera mig så gott det går. Det är ju fest i helgen!! Har för mig också att det är bättre att inte ta huvudvärkstabletter, eller har jag drömt det? Drömde iaf en massa konstigt inatt. Bl.a att vi skulle flyga någonstans och för att komma till gaten kunde man välja att åka bil eller rida på en åsna. Vi valde att rida på en åsna för att det var billigare, och för att få gå först till gaten var man tvungen att vinna en tävling med åsnan. Och då skadade ett 5 cm litet barn sig så att en doktor fick gipsa in hela ungen och ha ett sugrör ut genom gipset så att barnet kunde andas..ja det var iaf en väldigt skum dröm..

Tiden går sakta.. längtar till alex kommer hem, så att jag kan ringa och prata lite med honom.. saknar honom så himla mkt..

Emma har köpt en balklänning, den var jättefin! Längtar tills jag får se henne gå på bal!


malin

Handmade by me

Nu står det godkänt som betyg istället för underkänt på mina betygssidor. Klarade omtentan fast på gränsen, fick 45 poäng, och godkäntgränsen var 45. Så oj vad jag blev glad när jag såg att jag hade fått godkänt!

Linnéa och Josefin åkte för ett tag sen, vi bakade chokladbollar [nä, det är inte godis just idag] och så beställde vi pärlor och sånt, vi tänkte göra lite egna smycken. Är ju inte så dyrt att köpa pärlor så.

Är nog klar med bilduppgiften nu, det känns som att den får vara som den är nu, orkar inte riktigt lägga ner massa tid på det. Blir nog inte bättre än den är nu iaf.

Längtar grymt mycket till helgen nu! Fest i helgen igen, hos Linnéa. Blir nog lite förfest hos mig först, Madde kommer ju hit från Herrljunga och hälsar på och så kommer väll Hanna och Anton hit en sväng också. Sen mer förfest hos Linnéa och sen utgång. Blir nog ganska många i Viktors och Linnéas lägenhet, och alla lär ju inte enas om vilket uteställe vi ska till, men allt löser sig med lite vin och goda drinkar :)

Börjar få ont i halsen, kände det idag.. är väll typiskt om jag blir sjuk, jag blir ju alltid sjuk. Snälla skona mig.

Nä, nu får jag väll pallra mig iväg till tvättstugan igen och hämta mina kläder..äckligt att det var ngn som tömt ur mina kläder ur tvättmaskinen förut och lagt dom i en korg brevid, jag vill inte att ngn annan ska gå och ta i mina kläder direkt..


malin

ingen inspiration

Behöver lite inspiration till bilduppgiften vi ska göra, men framför allt så kanske man skulle lära sig photoshop ordentligt, men jag har ingen lust..

Ska snart åka iväg till skolan, går två timmar idag och det är ändå skönt att komma ut från lägenheten, att göra ngt. Var och shoppade i fredags och lite i lördags, alltid lika kul o shoppa. Och i lördags var vi och festade, först lite förfest här och sen vidare till Elin och Erik! Jättekul! Sen gick vi till APT, det var ngn anordnad festkväll och det var mkt roligare än förra gången jag var där. Tog en sväng in på Mcdonalds på vägen dit men kom på efter en stund att det var ju himla onödigt eftersom det var buffé mat på Apt, men när vi väl kom dit så var maten slut så det var ju tur att vi åt på McDonalds, och fick dessutom 4 gratis cheeseburgare.. :)

Nästa helg blir det fest igen, hoppas veckan går fort nu.

Och jag gillar mina nya skor.


Det finns nätter som jag helst av allt vill glömma..
Där det fula lever kvar..
Men vad gör det nu, jag kan känna dig
Och du gör mig underbar..



malin

minnen från förr

Och jag blir bara ledsen när jag sitter här hemma en tråkig torsdags kväll, och tänkte att jag för en gångs skull skulle se på TV ikväll, för det är aldrig ngt bra på torsdagar annars. Jag ser på efterlyst för första gången, har aldrig funnit det så intressant förut, men så berättar en tjej som idag är 17 år att hon blev våldtagen när hon var 5. Sen hör man mannen som gjorde det sitta och berätta varför och hur, och jag blir så äcklad. Och ledsen. Hur kan man vara så sjuk i huvudet? Ge världen rättvisa..

Efter det var det en dokumentär. Men jag kunde inte ens förmå mig att se på den. Jag bytte kanal, såg ngt mer lättsamt. För jag vill inte börja tänka och jag vill inte minnas hur jobbigt det var för några år sedan..hur jobbigt det var att se på, att vara maktlös. Att se på när någon man älskar förstör sig själv.

Hur kan man tro? ..en 8-årig pojke har blivit ihjälhuggen här i Jönköping, jag tror det var igår.. vem kan ha hopp kvar.


malin

kylskåpsmagneter och 4 timmarsföreläsning

När jag väntade på bussen idag så kom det fram en underlig gubbe till mig. Han frågade mig vad en körlektion kostade och berömde mig för att jag hade körkort. Och så frågade han om det fanns några bra fiskevatten där jag kom ifrån, och att om han ngn gång skulle komma dit jag kom ifrån skulle han säga att han kände en tjej som var mörkt klädd och som hade körkort. Sen sa han att jag skulle vara gift inom några eftersom jag var så trevlig, för att trevliga tjejer gick åt först. Sen fick jag gå före honom på bussen för att jag var så snäll. Tror det var han som stod där en annan gång när jag skulle med bussen och frågade en dam om han fick köpa hennes hund, då förklarade han för mig att han brukade skoja med människor och fråga om han fick köpa deras hundar..för han tyckte det var kul.

Igår hade jag, Linnéa och Josse pysselkväll. Vi ska väll beställa pärlor och sånt imorgon, för det var kul med pysselkväll :) Igår gjorde vi jättefina kylskåpsmagneter, så nu har jag ett spöke, ett hjärta (med ett A på såklart :) och det som jag alltid gör, en stjärna och en groda, jag har ingen bättre fantasi, men stjärnan och grodan är ju jag, bara jag.

Suttit på en nästan 4 timmars lång föreläsning idag. Tänk dig att sitta och lyssna på finlandssvenska hela den tiden. Och dessutom om konsthistoria. Varför behöver jag veta konsthistoria? Fast blev lite sugen på att gå på moderna museet.

Imorgon kommer pengarna in på kontot. Underbart, levt på en 50-lapp hela veckan. Ska handla mat det första jag gör, mitt kylskåp ekar, det är hungrigt.

Sitter och lyssnar på Radio K just nu.. och en lite konstig låt. Alla säger att det är en så bra merit att engagera sig i utskott och föreningar vid sidan av studierna. Men jag känner mest: orka.

På lördag är det fest, ska bli så kul att gå ut! Jätte länge sen man gick ut här i jönköping nu.
Och så får jag visst träffa Alex i helgen ändå..underbart..


malin

ogillar det där vita

Det är den 21 Januari och nu tycker snön det är dags för att komma. Så himla onödigt. Vi skulle åkt till jönköping idag med bilen, mamma skulle hjälpa mig att städa ordentligt i min gamla lägenhet och så skulle vi fixa lite i min nya, men nej då, för mycket snö så jag fick åka tåg. Hade tur med bussen tyckte jag, skulle bara behöva vänta 4 minuter när jag kom fram till juneporten. Men ja, det stod 4 minuter på tavlan i ungefär 20 minuter. Och så hade dom inte skottat gångvägarna från bussen till lägenheten..vilken fullträff att jag iaf tog mina skinnconverse.

I fredags hade bodil fest. Trodde inte det skulle bli så kul först eftersom Hanna inte skulle komma så jag trodde jag skulle bli ensam tjej men det kom en del blandat folk så det var kul, och sen kom ju Hanna dit också :) Och det fortsatte att komma folk hela kvällen så tillslut var vi lite för många, plus att dom som kom senare var helkonstiga, vissa verkade ju ha allvarliga problem..så dom blev utkörda. Och vi hade tur att få skjuts av Hanna och Anton hem, för det var svinkallt. Så kom Alex på när vi kom hem att han hade glömt sin mobil, så jag tänkte att jag skulle ringa till den från min mobil, fast då var det ju så att jag råkat glömma min också..men efter en halvtimma av telefon samtal så fick vi tag på dom.

Jag håller stenhårt på mitt godisförbud. Har inte ätit en enda godis på två veckor nu. Är inte direkt sugen heller. Det går verkligen över. Var ju bara lite jobbigt i fredags när det fanns massa chips. Man äter ju alltid chips när man dricker.

Fikade med Madde förra veckan också. Jättekul och träffa henne. Kanske att hon börjar plugga här, och kanske flyttar hit. Vore så kul! Vi har ändå haft mycket kul ihop.

Har suttit och sytt fast alla knappar på min vinterjacka nu ikväll..och det gick nog bra! Ganska nöjd för att jag är värdelös på att sy.

Imorgon börjar vi en ny kurs, och veckorna ser lite jobbiga ut..vi går kl 1 till 5 några dagar. Lååånga dagar..


malin

avslappnad..

Tentan är klar. Utskriven och färdig att lämnas in imorgon. Har städat här hemma, och packat inför imorgon. Ska åka hem i helgen tänkte jag. Det är fest imorgon, kan kanske bli kul.. men så får jag ju träffa Alex också, längtar.. Tog ett långt avslappnande bad förut. Så skönt att bara ligga där i jättevarmt vatten och bara slappna av. Musklerna slappnar av som aldrig förr.

Ska snart sova kanske.. ska upp tidigt imorgon. Ska vara i skolan kl 10. Alex klagar på mig och säger att det inte alls är tidigt men när man börjar kl 1 varje dag annars så blir det asjobbigt att gå upp kl 8. Jag lovar!

Fick tillbaka papper från försäkringskassan idag. Trodde det var beslutet om bostadsbidrag men var visst tvungen att kompletera med lite papper..hade vart fint att få pengar redan denna månaden men det får jag väll inte nu.. har grymt mkt räkningar denna månaden, kanske därför man får mer pengar också..men det hjälper inte direkt. Så därför behöver jag bostadsbidrag..

Och det går absolut inget bra på tv på torsdagar..


malin

vilken känsla

Så var helgen över, ännu en gång. Alex åkte för lite mindre än en timme sen..hoppas han kommer hem ordentligt, det blåser storm hemma. Här i jönköping blåser det, men inte så farligt. Helgen har varit avkopplande och underbar!

Gjorde omtentan igår. Vet inte hur det gick. Det är så svårt att säga. Men jag hoppas inte på för mycket iaf, är inställd på att jag får göra om den igen, lika bra det.

Har verkligen inte gjort någonting annat i helgen. Bara umgåtts med Alex, tagit det lungt och slappnat av. Vad det känns bra, verkligen jättebra nu! Han gör mig lycklig..

Gick lite på A6 igår..vad man vill ha mycket när man inte har några pengar. Hittade fina glas som jag ska köpa när jag fått pengar, billiga tyckte jag dom var iaf, för att dom var så fina :)

Mamma och pappa skulle kommit hit idag också men vågade inte ge sig ut i bilen för stormen hemma i Herrljunga. Lika bra det, ser på nyheterna nu, redan döda människor, som blivit träffade av träd på vägarna..

Imorgon har vi en föreläsning, grupparbetet ska bli klart, och sen så väntar hemtenta. Motivation!!


Den vackraste stunden i livet var den när du kom..
och allt var förbjudet
och allt som vi gjorde den stunden vill jag göra om
för det ekar i huvudet
och det blod som jag trodde var stilla det fick du att rinna,
den uppgivna röst som jag nyttjat så illa fick du att försvinna


malin

2007 med framtidsförvirring

Gott nytt år, några dagar för sent.

Nyår blev firat hos oskar i alingsås. Hade jättekul! Lagade mat, jättegott med grillad kyckling, som vi grillade ute :) Sen kom det lite mer folk och det tog typ en timme att få hem en viss person, som för övrigt har en jätteful mössa. Nej inte jag.

Började skolan idag också. Kändes ganska okej ändå. Får väll se vad som händer. Efter lovet hade jag inte alls lust att börja igen..men har ju kontrakt på lägenheten i ett år och vet ju inte om det går att säga upp. Men ska fortsätta iaf och försöka lista ut vad jag vill och om jag valt rätt, är inte riktigt så säker på det längre. Visst det kanske känns som bortkastade pengar och allt, men vad ska man göra, det är nästan ännu sämre att kasta bort tiden ifall det skulle vara helt fel..

Har omtenta på lördag. Försöker plugga men fy vad det känns motigt. Vet inte vad jag ska läsa på. Men vi ska sitta några imorgon som också har omtenta och plugga tillsammans..känns lättare att göra så. Och en lättnad var verkligen att vi ska ha hemtenta i denna kursen vi läser nu!

Lovet har annars varit jättebra. Njöt verkligen. Det bästa var ju att få vara så mycket tillsammans med alex..ville inte åka ifrån honom, ville stanna.. vill vara hos dig, med dig..

Tack älskling..du betyder allt.


malin