Regn är lika med pengar

Det har nog regnat nästan hela dagen i Göteborg. Och det märks i affären, varannan kund kommer fram med regnponchos för hela lilla familjen som är på besök i Göteborg en sån här fin dag, och resten av kunderna köper regnställ så jag tror inte vi har mycket kvar alls nu. Det har varit konstant kö med undantag för dom två första timmarna idag. Och vad man blir trött i huvudet. Men vad pengar vi tjänar. Ja, ni förstår själva.

I eftermiddags kom det in en alkis som hade suttit utanför affären hela dagen. Han går fram till inslagningsbordet och tar saxen som ligger där, och börjar klippa sitt hår. Sitt äckliga, långa, gråa ihoptovade HÅR. När min kollega ber honom att sluta så frågar han henne om hon inte kan klippa av en tova i bak på huvudet. När vi får ut honom därifrån går det 5 minuter, sen kommer han tillbaka igen. Han ställer sig och tittar på saxen en stund, sen går han. Go gubbe.


malin

Flashback

Ibland känns det precis som på högstadiet igen. Hur vissa beter sig mot sina "vänner", borde man inte växt ifrån sånt beteende nu? Blir ganska trött på att man ska ge chanser och lita på människor när man inte får så mycket tillbaka. Varken nu eller då.

I högstadiet flyttade en vän från herrljunga och det var ganska jobbigt och nu flera år senare kanske hon flyttar hit till göteborg, kommer bli så kul om vi bor i samma stad, fina vän!

Åh, denna dagen som var så bra slutar med ett skitdåligt humör och just nu så känner man sig ganska ensam. Helgen som var planerad blir inte som jag tänkt och förmodligen får jag ingen semester heller. Eller semester, men vad ska man göra här i sverige när alla andra jobbar och det antagligen kommer vara pissväder.. this day sucks.

Det var ju tur att jag shoppade lite innan jag kände mig så här, annars hade det nog blivit mera och väldigt onödiga tröstköp. Nu blev det ett bra och fint köp:



Höstskor till väääldigt bra pris, längtar tills jag kan börja använda dom! Håller med dig Linnéa, satt också och suktade efter HMs höstkollektion :)


malin

Härliga hav

Efter en helg fylld av trötthet, stress och tråkiga besked var denna lediga dagen välbehövlig.

Skulle först egentligen varit ledig imorgon men en annan tjej ville byta dag och det visade ju sig vara en riktig fullträff att byta. Det har varit jättevarmt och sol nästan hela dagen. Så jag och Emelie tog med lite fika och åkte ut till saltholmen. Helt underbart att ligga på klipporna, se på alla båtar och även bada! Första doppet i år för oss båda, men bättre sent än aldrig :) Till och med skönt efter ett tag i vattnet.

Nu är jag hemma igen efter en heldag på andra sidan stan, hade inte haft något emot att flytta till majorna nånstans. Mycket finare och mysigare än hisingen.


På klipporna, saltholmen..


Emelie plockar vinbär till oss :)


Underbara Lova!

malin

Älskade vän

Idag fick jag ett tråkigt besked. Livet kan vara så orättvist.

För ungefär ett år sedan träffade jag Isabelle på min första kurs här i Göteborg. En tjej som blivit en bra vän till mig. Vi gled ifrån varandra ett tag men har precis börjat försöka ta upp vänskapen igen. En kort tid efter vi lärt känna varandra berättade hon för mig att hennes mamma hade cancer. Hon hade varit sjuk några år med en ovanlig cancerform som läkarna inte visste hur dom skulle bota. Hon har genomgått många operationer men ingen som har hjälpt. För en vecka sedan opererades hon igen och både läkare och familj hade hopp om att operationen kunde hjälpa, kanske ännu en början till att försöka bota, eller ialla fall förbättra livssituationen. Men något gick fel och under veckan blev hennes mamma sämre och till slut hamnade hon i koma. Kroppen orkade nog inte mer. Inatt förlorade Isabelle sin mamma.

Jag har aldrig träffat hennes mamma men vi har kollat i fotoalbum och hon har visat mig vilken levnadsglad och aktiv person hennes mamma var innan sjukdomen drabbade henne. Jag blir så arg och ledsen när jag tänker på hur orättvist livet är, helt oskyldiga människor drabbas av sjukdomar varje dag och många blir aldrig friska. Det gör ont i hjärtat när jag tänker på min vän, man känner sig så hjälplös.

Alla mina tankar går till Isabelle och hennes familj, och jag hoppas dom är starka för att klara sig igenom detta.


malin

Börjar få lite panik

Inte en enda hel soldag har jag fått. Vill bara få ligga ute på gräsmattan en hel dag och bara sola. Men nej. Igår regnade det nästan hela dagen, och vad var jag då, jo ledig. Och idag? Skinande sol och supervarmt, vad gör jag då? Jo jobbar. Samma visa varje vecka, börjar tröttna riktigt jäkla mycket nu.

Well, imorgon hoppas jag på bra väder fastän jag ska jobba, för på kvällen ska jag till emelie på födelsedagsparty. Då vill vi ha värme så vi kan vara ute hela kvällen. Jobb på söndag igen så det blir inte mycket vin för mig, ska försöka ta det lungt :)

Missar all dramatik när jag är ledig också, igår hade tydlig Linda jagat efter en tjuv en bra bit utanför affären, tyvär hann tjuven undan till slut.

Förresten, nu när jag äntligen beslutat mig för att inte plugga till hösten, så känner jag suget efter helt vanliga böcker igen. Så om ni vet någon jättebra bok, tipsa gärna! Speciellt du Emma, vi har ju lite samma boksmak :)


malin

I love shoes

Igår kom ytterligare två par skor till min lilla samling. Besökte rean på Din Sko, hittade det jag var ute efter och det var ett par ballerina. Mina gamla luktar hästbajs, lera och sprit sen midsommar, tror inte dom går att återuppliva (vi var på landet och gick i skogen och genom hagar). Det andra paret skor är löparskor från jobbet som inte går att sälja, fick dom för hela 0 kr. Ett udda par med två olika storlekar på höger och vänster, men det skilde bara en halv storlek så dom gick alldeles utmärkt att använda.




Förutom en skodag igår så var det den varmaste dagens hittils med strålande sol, och jag jobbade. Idag är jag ledig, och det regnar. Ja, det var bara det jag ville säga.



malin

Blött hår och feber

Inget av ovannämnda är så roliga att ha så imorgon är det dags för mig att köpa ny hårtork och dessutom vara feberfri. Har haft feber måndag-onsdag men idag har den hållt sig borta, och hoppas den gör det imorgon också för då ska jag jobba. Ny hårtork behöver jag för att min gamla nästan började brinna förut, kändes så iaf. Innan har inte av/på knappen fungerat utan det har bara varit och sätta i sladden i väggen och så har den hoppat igång på högsta blås. Idag hoppade den av sig själv ner till lägsta och började sedan lukta bränt. Den blev också riktigt riktigt varm så nu vågar jag inte använda den mer.

Har haft en liknande sån här innan och vill väl ha en hyffsat lik igen, kraven är: liten, inte så tung, att den inte låter som ett flygplan och att den inte kostar mig resten av pengarna på bankkontot.

Denna finns på Åhlens

Hoppas på en dag med mycket folk imorgon, men samtidigt att det är lungt så vi kan ta fast dom jävlarna som är inne och stjäl saker hela tiden, idioter.


malin