nyårsafton, vilket genidrag

Jag firar in det nya året, 2009, i min soffa ensam i min lägenhet i Jönköping. Bra tajmat att åka på världens sjuka precis nu. Jag överlever, men så sjukt trist, det är ju ändå nyår.

Var på jourcentralen förut, fick betala 300 spänn för ingenting, halsproven visade ingenting. Tanten som undersökte mig verkade mest sur för att behöva vara där. Och det knasiga var att när jag ringde och bokade tid sa dom att min tid, 20 över 5, bara är en preliminär-tid. Detta för att det var så mycket sjuka nu och mycket att göra, så kunde inte vänta mig att få komma in då utan behöva vänta ännu längre. Var inte en kotte där när jag kom dit, fick inte vänta en minut och provsvaren gick superfort. Knasigt.

Ikväll har jag iaf kunnat äta lite riktig mat, för första gången sen i måndags. Behövde väll bränna lite i plånboken för att jag genast skulle må bättre, visst är det typiskt.

Gott Nytt År till alla er där ute, jag hoppas på ett friskare år.


malin

this day sucks!

Fy fan vad kallt det var i lägenheten inatt. Har mått illa hela natten och inte kunnat sova. Vaknade med världens huvudvärk och har bara kunnat äta en liten yoghurt hitills. Jag som skulle jobba! Känns ju sådär att inte kunna jobba nu när det är mycket att göra, man känner sig ganska elak.

Men är väll bara att vila, inte så mycket att göra åt saken..

malin

Så var julen över

Tillbaka i Jönköping efter en jul i Herrljunga. Skönt att vara tillbaka, men samtidigt är det mysigt att vara hemma ibland också. Fick fina klappar, nu kan jag göra toast och smothies :)

Juldagen firades i Skövde, med Madde och Martin, och hans vänner. Utestället var jättebra, men lite mkt folk. Fick bära omkring på jackan hela kvällen, för att det var fullt i garderoben. Men allt som allt var det en bra kväll!

Nu är det dags att ladda om inför jobb imorgon, och nyår. Hoppas alla haft en bra jul!


malin

hemma inför jul

Hemma i Herrljunga över jul. Igår kväll såg vi på dansbandskampen, finalen. Sist jag såg det var när jag var hemma här sist. Lars-Kristerz (tror jag dom heter) vann. Skandal. Vilket j-a pajasband!

Idag har jag och mamma handlat den mesta av julmaten. Var förvånansvärt lite folk på ICA, ungefär vi två och ett fyllo som irrade omkring därinne och pratade med sig själv. Han var läskig. Var en sväng i Vårgårda också och kollade i klädaffären och skoaffären. Hittade en så fin klänning, som fanns i alla storlekar utom min storlek. Hade passat perfekt på juldagen! Skoaffären var inget att ha. Hemma nu och ska snart iväg på julkonsert, med mammas kör, i kyrkan. Brukar alltid vara kallt i kyrkan, usch. Och trött är jag också.

Imorgon blir det finputsning av uppsatsen, sen hoppas jag att vi är klara! Hur nöjd och stolt jag än är över den så ska det bli så himla skönt att lämna in den och veta att man inte behöver skriva mer på den!

malin

Jag är nöjd!

Hemma efter en bra dag. Opponering gick bättre är förväntat, är så nöjd! Helt klart godkänd lät betyget just nu på vår uppsats, lite småändringar för att göra uppsatsen ännu bättre. Sen är det bara att vänta till v.6 för att se om man får VG eller inte, men är helt klart nöjd med G. Känns som att en tung sten har ramlat av ens axlar, nu kan man äntligen slappna av lite. Vi firade med en fika på Waynes med Emma, Karro och Jessica. Skönt!

Imorgon ska vi sitta med uppsatsen några timmar och sen ska vi ha myskväll hos josse, men film och bara umgås. Anna och Josse åker i februari så dom kommer jag förhoppningsvis träffa lite nästa år också, men det är sista gången vi ses allihopa när Linnéa är med, innan hon åker.

Jag åker hem på lördag efter jobbet eller på söndag förmiddag. Får se hur långt jag hunnit med fixandet här hemma, vill gärna inte komma tillbaka efter jul till en stökig lägenhet, kan vara skönt att ha packat iordning och fixat allt innan.

Mindre än en vecka till julafton, vad tiden har gått fort!

malin

INFO-middagen 2008

Tisdag och sådär lagom bakfull, eller trött som det heter. Jag var uppe med tuppen (klockan 9..) och gick sedan till Linnéa och fixade inför torsdag, opponeringen. Det är inte lätt, mycket att tänka på och man vet inte riktigt på vilket sätt man ska lägga fram sina åsikter.

Igår var det den efterlängtade INFO-middagen, fast det var nog mest MKVare där. Även om INFO-sektionen tydligen blivit föräldrar, som dom kallade det, till det nya programmet Internationellt Arbete. Det var iaf en superkul kväll! God mat, trevligt sällskap och bra musik! Jag och Linnéa hade lite dålig tidsplanering så vi hann tyvär inte med förfest i Huskvarna, så vi stannade hos mig. Sen gick bussen från skolan kl 6 till hemligt ställe, som visade sig vara Gyllene Uttern, ett jättefint ställe. Lyckad kväll, bra anordnat!

Idag har vi också planerat nyår, kommer bli bra! Då får man tillfälle att använda klänningen igen också :)


Kika bilderna.. Tack till Linnéa som fixat dom otroligt snygga lockarna i mitt hår :)

malin

dags att ladda om

Slappar i soffan efter en kul kväll igår! Jag, elin och erik har varit och käkat frukost på Claras, välbehövligt! Igår var det fest. Förfest här och sen Karlssons, där vi dansade nästan hela kvällen. Kul kväll, men lite tråkigt när man vet att det nästan är sista kvällen man går ut med alla, innan dom åker iväg..

Nu är det bara att ladda om och få bort dom härliga mörka ringarna under ögonen, för att imorgon bli grymt snygg i den nya klänningen och gå på middag med alla MKVare. Då är det verkligen sista kvällen med (nästan) alla underbara vänner här i Jönköping. Men först ska det planeras inför opponeringen på torsdag, spännande att se vad folket har att säga om vår uppsats.

Nu ska jag dricka lite kaffe och hoppas på en lite piggare söndag än vanligt.

malin

mittiveckan

Idag har det toksnöat i Jönköping, kom hem från sjukgymnasten och såg ut som en snögubbe. På sjukgymnasten sa dom att jag förmodligen har en överbelastning på bäckenleden.. lite svårt att veta exakt, men hon sträckte och drog och tryckte, så nu är jag ganska öm. Men det ska förhoppningsvis bli bättre av dom övningarna jag fick, som jag ska göra nu i några veckor framåt.

Linnéa var här på förmiddagen och vi fixade det sista som morgan påpekade på i uppsatsen. Ett dilemma var om vi skulle ha med artiklarna i uppsatsen som bilaga, men kom fram till att uppsatsen då blir över hundra sidor. Så dom får hamna som länkar. Fungerar ju det också!

Sitter och väntar på mail om vem som blir vår examinator och vilka som ska opponera på vår uppsats och vilken vi ska opponera på. Spännande. Blir mycket planering och läsande dom kommande dagarna, och självklart fest! :)

Sista kårkvällen ikväll men är alldeles för trött i ryggen för det.. laddar inför lördag istället, och sedan MKV-middagen! Nu ska jag kika på lite gamla beverly hills avsnitt och ta det alldeles utmärkt lungt!


malin

Uppdatering:
Ja, vilken bra opponeringsgrupp vi fick! Kul!

förmiddags-"kaffi"

Sitter med världens största kopp "kaffi", som man säger här i jönköping. Väntar på att Vårdcentralen ska ringa mig. Ringde upp dom först men ringde tydligen till fel, det finns Hälsan 1 och Hälsan 2. Hur lätt är det att komma ihåg vilken man tillhör, spciellt när man varit redigt sjuk dom andra gångerna man varit där, då minns man inte så bra. Så nu är jag placerad i kö, igen.

Ikväll blir det julmys hos Malin. Ska bli gott med julmat! Imorgon ska jag och linnéa ändra det sista på uppsatsen och sen gäller det att välja vilka fester man ska gå på, kan ju inte gå på alla, det orkar jag inte!

Under den korta stunden med bloggskrivandet ringde Vc tillbaka, blev hänvisad till sjukgymnasten. Som givetvis har lunch nu. Får ringa dom sen igen, och hoppas att jag får komma dit. Igår kväll var det inte kul att somna, det sträckte i hela sidan på ryggen och kände mig jättesvullen. Jag önskar mig ett friskt och oproblematiskt liv hädanefter, tack!

Nu ska jag laga kassler bombay, yummi..


malin

lockande..

Idag är det himla lockande att bara bädda ner sig under ett tjockt varmt täcke hela dagen. Jag är trött för jag kunde inte sova bra inatt och så har jag ont i ryggen också. Har haft det ca två veckor nu, vissa dagar känner jag mig som en gammal tant. Gör jätteont att sträcka ut ryggen när jag suttit vid datorn och sådär, vadå känna sig gammal..

Måste ta en dusch, fräscha till mig så jag kan gå utanför dörren idag iaf. Måste handla och mina pepparkakor är ju slut :) Sen måste jag handla sill och pepparkakor tills imorgon, då blir det julmys.

I lördags var det fest, det var lyckat. Förfest här, med anna, fredrik och hans tre skåne-kompisar. Sedan bar det iväg till harrys, där jag är ett undantagsfall varje gång, då jag brukar vara den som inte har åldern inne, 23. Men dom kan ju inte direkt neka när alla andra är över. Det är elakt, och det har jag aldrig varit med om. Vi gick över till Sliver med en gång och var nästan ensamma på dansgolvet, men sen kom det mer folk och det blev mer drag. En kul kväll!

Igår fick vi tillbaka uppsatsen från gulläsningen. Med mycket bra betyg! Och inte alls mycket saker att ändra på. Bra avslut på en bra helg.


malin

nästan, i princip, klara

Idag har jag och Linnéa suttit med vår uppsats hela dagen, och nu är vi nästan klara! Vi har endast lite småpill kvar och lite att läsa igenom så att det låter perfekt. Känns så skönt! Så som vi kämpat, vi förtjänar verkligen en eloge som orkat med allt, när vi haft så mycket annat att tänka på och ta hand om samtidigt. Men som vi sagt, det gäller allt skilja på skola och privatliv, då fixar man det!

Imorgon ska vi sitta med det sista och sedan lämna in till morgan för gulläsning. Efter det ska vi laga god paj och såklart se på idol! Robin är ju ögongodis :)

Kanske blir det utgång på lördag också. Vore kul! Om man nu orkar, känns som att när man slappnar av lite nu när uppsatsen nästan är klar så känner man hur trött man är.

Veckans: Bibblan!


malin